יום כיפור והריון

יום כיפור והריון

שלום
אני בשבוע 15
התייעצתי עם הרופא שלי בקשר לצום הוא לא המליץ לי לצום..
בדרך כלל תמיד הייתי צמה אני באה מבית מסורתי
אך השנה אני ממש בודקת את עצמי ואני רואה שאני לא מצליחה לצום
הגוף או העובר דורש אוכל במיוחד מתוקים
אם אני לא אוכלת כמה שעות אני ישר נהיית חיוורת ומרגישה לא טוב ומסוחררת..
האם החובה לצום חלה גם על נשים בהריון?
ואם אפשר צום בשיעורים עם מי אני צריכה להתייעץ?

תגובה

החובה לצום גם על נשים בהריון,אבל צריך לדעת מה הסיבה שהרופא אמר כך אם יש תופעות של חולשה כמו שאת מתארת אולי יהיה מותר לך לאכול לפי שיעור תוכלי להיוועץ בטלפון:

הרב אשר לנדאו 0506624738
הרב יהודה נקי (מו"ץ ודיין מבית הרב עובדיה יוסף) 0506374250
בית ההוראה בנשיאות הרב עובדיה יוסף 026525666
בית הוראה בנשיאות הרב מזוז 0523509994
בית הוראה בנשיאות הרב וואזנער 035786762

בית הוראה של כסא רחמים
ימים א- ה בין השעות 19:00 עד 20:30

03-5747316

הרב אברהם יוסף שליט''א -רב העיר חולון
עד הצהריים, רבנות חולון ישיר
03-5051951

הרב בן ציון מוצפי שליט''א, בבית
02-5811847

הרב ווזנר שליט''א בני ברק
בין השעות 09:15 עד 10:00 , ו- 17.00-19.00 03-5704432

הרב שטרן שליט''א
בני ברק 13:00-14:00,
21:00-22:00
03-5742364
הרב קליין שליט''א בני ברק
19:00-24:00
03-5799454

הריון זה לא מחלה...

ויש להתיעץ עם רופא שומר מצוות ולאחר מכן להביא את מסקנותיו בפני אחד מהרבנים שהוזכרו בהודעה שמעלי..

אני רשמתי כאן שהריון זה מחלה?

אנשים מנסים להתחכם אני לא!
מה לעשות שאישה בהריון היא מאוד חלשה ואם היא לא אוכלת כמה שעות היא מרגישה לא טוב!אז למה בכוח לתת לה לצום?!?!

אופירA

New member
מנהל
שאלת אם החובה לצום חלה גם על נשים בהריון

אז הסבירו לך, שהחובה לצום חלה על כל מי שאינו חולה. ומדובר בחולה שיש בו סכנה, כי גם חולה שאין בו סכנה חייב לצום.
כיוון שהריון אינו מחלה, אז החובה לצום חלה גם על נשים בהריון.
לא כל אשה בהריון חלשה. בכלל לא. לא כל אשה בהריון לא מרגישה טוב אם היא צמה.

יש הרבה מצבים שנשים נהיות חולות בעקבות ההריון. אז זה לא ההריון, המחלה שלהן, אלא הן חולות בגלל ההריון. לכן לא יפטרו כל אשה בהריון מצום, רק מי שחולה שיש בה סכנה.
למה את אומרת "בכוח לתת לה לצום?" איפה ראית שכתבו שמכריחים אותה לצום בכוח? אמרו שהיא צריכה לשאול רופא ירא שמים (כי רופא שאינו ירא שמים מצוי מאוד שהוא מזלזל בחובת הצום ולא מחשיב אותה, ולכן לא שוקל את המצב הרפואי בצורה נכונה מול משקל חובת הצום), ואח"כ היא צריכה לשאול הלכה, מה צריך לעשות במקרה כזה, ומן הסתם שתקבל הדרכה מה לעשות.
פעם הייתי חולה בשפעת, והחלמתי כבר אבל סבלתי מחולשה גדולה, וכששאלתי רב פוסק ותיארתי לו את מצבי הוא אמר לי שאני חייבת לשתות לשיעורין. כמות מסוימת כל זמן מסוים.
אז כל מקרה לגופו, ולשאול בוודאי שצריך במקרה של אשה חלשה מכל סיבה שהיא.

הרבה אנשים - בהריון או לא בהריון - סובלים מחולשה ומקשיים כל שהם, והם לא מרגישים טוב בזמן הצום. עם זאת, מצבם הרפואי אינו עלול להביאם לידי סכנה, ואין להם היתר לאכול או לשתות אפילו לשיעורין. במקרים כאלה עליהם להקל על עצמם בתזונה מתאימה ביומיים שלפני הצום, ולשכב במהלך יום הכיפורים אם זה מקל עליהם את ההרגשה הרעה.
גם אני סובלת מהרגשה רעה מאוד בזמן הצום, ולאו דווקא פיזית. הצום קשה לי מאוד, ואין לי ברירה, אלא להקל על עצמי בכל מיני דרכים, אבל אינני פטורה מהצום ביום כיפור, שהוא צום דאורייתא. מה שכן, בגלל מצב זה, הורו לי פוסקי ההלכה להיפטר מהצומות דרבנן כי אין מחייבים בהם חולים שאין בהם סכנה, והרגשתי הרעה מוגדרת ברפואה כחולה שאין בו סכנה.

אבל כשאומרים שהחובה חלה גם עלינו

אז עכשיו בטח שאני יצום אני יצום בכוח כדי שלא יהיה עלי חטא נו אז מה הקטע?אני יתפוס את עצמי בשיניים ואז אם חס וחלילה יקרה משהו?למי אני יבוא לרב?

אם רופא שומר מצוות....

היודע את חומרת צום יום הכיפורים - יאמר לך לאכול או לשתות אז שום רב לא יאסור עלייך,

יתכן ורופא יאמר לך לאכל פעמים רבות פחות משיעור...

אופירA

New member
מנהל
החובה לצום חלה על יהודים

אז גם יהודי חולה סכרת חייב לצום? ברור שלא. הוא חייב לאכול עפ"י הוראות הרופא והרב.
אם יתעקש לצום, אז הוא חוטא גדול בזה שהוא צם.
אבל הוא יהודי, אז איך אין לו חטא אם הוא לא צם? כי החובה לצום היא על כל יהודי פרט למקרים של חולה שיש בו סכנה, ולכן המקרים הללו צריכים שאלה והוראה.

החובה לצום חלה על יהודיות בהריון.
אז גם יהודיה בהריון שהתעלפה מרוב חולשה צריכה להמשיך לצום? ברור שלא, היא צריכה לשתות ולהשיב את רוחה. ובכלל, אם היא צפויה להתעלף היא צריכה לשאול מה מותר וצריך לעשות, כדי למנוע מצב כזה מראש. גם חולה שאין בו סכנה, שעלול להגיע למצב שיש בו סכנה, מקבל הוראות למנוע את המצב שיש בו סכנה.

מה את רוצה, שנגיד לך שנשים בהריון לא חייבות בצום? הן חייבות. אז אנחנו אומרים שהן חייבות.
מי שעלולה להגיע לידי חולי שיש בו סכנה - צריכה לקבל הוראות הלכה מה לעשות כדי למנוע את זה מראש.
באמת, מה הקטע שלך? מה הבעיה שלך לשאול מראש רב פוסק בטלפון איך לנהוג בכל מצב, ואיך למנוע מצב שחס וחלילה יקרה משהו (ולהסביר לו למה יש סכנה שיקרה משהו)?

למעשה, אם יש לך חשש כזה, את חייבת לשאול רב פוסק, מפני שאם לא תשאלי ותצומי על דעת עצמך ויש חשש אמיתי שתזיקי לעצמך - תהיה לך עבירה גדולה ויהיה עלייך חטא.
לא חייבים לשאול רב רק אם אין שום חשש לסכנה. אבל אם יש חשש - את חייבת לשאול.

אם את חייבת לצום או לנהוג עפ"י הוראות מסוימות, אז ברור שתעשי את זה בכוח. גם אני אצום בקושי, גם לי יהיה קשה. להרבה מאוד אנשים יהיה קשה. יש הרבה דברים קשים מאוד בחיים, לא רק לצום. קשה זה לא בלתי אפשרי. קשה יש גם בלחם...
סליחה על השאלה - ללדת זה לא קשה? ואם חס ושלום יקרה לך משהו בלידה, מה תעשי?

למעלה