יום כיפור בפתח

גלבועא

New member
יום כיפור בפתח

ובניגוד למקובל במקומות אחרים, דווקא שווה לברר על מה אנחנו לא מתנצלים, על מה לא אבקש סליחה. ריטואל הצום הישראלי, שאיבד קשר עם מקורותיו לא ממש מרגש אותי, גם סדרת הדואלים בה מבקשים ממני סליחה מצחיקה אותי, אז אולי במקום להכות על חטא כל הזמן, בו נתגאה.
 
../images/Emo42.gifבוקר טוב בוקר אור, עבורי

יום כיפור הוא יום של שקט ושלוה. אין סליחות - אם פגעתי במישהו אני מבקשת מיד. אין ביקורים בבתי עלמין. אין צום. שקט ושלוה.
 

m i t a l y

New member
יום כיפור

מחר אני עדיין עובדת עד 15:00, מאפשרת לא/נשים העולים לבתי קברות לקנות פרחים ועציצים. יום כיפור בשבילי הוא יום מנוחה, יום בו אני יכולה לבלות ולהעניק זמן איכות לבנות שלי (שבעצם מהזמןבו התחלתי לעבוד, לא מוצאת אותו), יום בו נלך כנראה לבית כנסת (פשוט כי הבנות שלי לא יודעות מה זה), יום בו נרוץ יחד על אופניים על כבישים ריקים
.... שיהיה יום כיפור קל לצמים ולכל מי שלא
 

m i t a l y

New member
על מה לא אתנצל

דווקא בימים האחרונים קרו כל כך הרבה דברים אז קצת על קצה המזלג
לא אתנצל על כך שאני רוצה לנסות צורת חיים אחרת ואולי זה עושה לך רע, לא אתנצל שאני לא מרגישה טיפה אמפתיה כלפיך, חברה, כי עכשיו כשאת מתגרשת, את יודעת מה הרגשתי אז... לא אתנצל על דעותיי, לא אתנצל על מחשבותיי, ובטח שלא אתנצל על מעשיי, במיוחד אם אני שלמה איתם.
 

pf26

New member
לא מאמינה בהתנצלויות מתוזמנות עפ"י

לוח שנה. בני הקטן (בן 4) חזר מהגן עם מכתב בו הוא מתנצל על כך שהרגיז אותי (?!) ועם אגרת בה כתוב "סליחה מכל הלב". זה נראה כ"כ מגוחך שמיד התחלתי לצחוק. מזל שאבא שלו החזיר אותו מהגן, אחרת הייתי גם תופסת שיחה עם הגננת ומבררת מה פשר השטות הזו, מה שהיה מסתיים בכעס גדול מצידה. אנחנו מחנכים דור שקורא ליום-כיפור "חג האפניים" , מתנצל בלי להתכוון ובלי להבין למה, וצם "בשביל הספורט". אני לא צמה בכיפור. אני מאד מכבדת את הדת היהודית ודווקא לכן אני חושבת שמי שאינו מאמין במשמעות של יום כיפור לא צריך לצום. זה מעבר למסורת של הדלקת נרות שבת או של קידוש (וגם זה לא מערך אצלנו). זו כאמור דעתי האישית ביותר. ביתי הבכורה צמה ואני מכבדת את רצונה. להתגאות? במשפחה, בחברים, באנשים שמצליחים לשרוד יום ועוד יום בסיר הלחץ הזה שקוראים לו "מדינת ישראל".
 

NewH

New member
הבן שלי בכיתה א'

כשלקחתי אותו ביום שישי מבית הספר דבר איתי על נושא הסליחה (גם בעקבות שיחה עם המורה). הוא בקש סליחה על משהו שהוא עושה ומרגיז אותי, ואני בתשובה ביקשתי סליחה על משהו מזמן רציתי לבקש ולא ביקשתי בצורה מסודרת. יום למחרת שוב עלו אותם נושאים בינינו ואז הוא אמר לי משהו מקסים- לגבי העובדה שאנחנו חוזרים לאותם מעשים שביקשנו עליהם סליחה. ואני עניתי לו- שנכון שאנחנו מבקשים סליחה ואנחנו מתאמצים שלא לחזור על אותם מעשים, רק שלא תמיד זה קל לעשות את זה מהיום למחר.
 

NewH

New member
נכון, ../images/Emo13.gif השיחות איתו תמיד מיוחדות

 
למעלה