יום כיפורים על צוק מול הים

יום כיפורים על צוק מול הים

אחרי שנים של חווית תלישות נחמדה, מצאתי מקום. בדיוק ב-1 בינואר התחלתי את החיים שלי במקום שלי, זה שלא רוצים לעזוב,או להמיר בטיסה לבירה נחשקת, זה שיש בו את התמצית המרוכזת של התחושה שיכולה להתעורר באדם כשהוא מוצא לו את המקום שלו בעולם. המקום שלי כולל: צוק מרהיב, שמורת טבע שמתחלפת בנופיה מידי יום, אבן מיוחדת ממש בקצה הצוק, אבן כורכר לא מסותת עליה אני מניחה את הישבן, ומשם אני מתבוננת, מעכלת, מתחברת אל המקום האמיתי שיש בו מורדות פעורים עם צמחיה מתחלפת, חוף ים צח, נקי, לבן, סוג של מפרץ עתיר שוניות, וממנו מרחבים של ים שמביא איתו כל יום גלים חדשים, סודות לא מוכרים, ללחוש באוזנה הכרויה והסקרנית של שפת המים. בכל יום אני מלווה את השמש בשקיעתה, סוג של תפקיד שקבלתי על עצמי במקום החדש, אחריות שממלאה אותי במשהו שחסרונו מורגש אם אני נעדרת. והטבע תמיד מקבל כל הסבר. בדרך כלל יום כיפור הוא סוג של שקט עבורי. פלא שמומחש באפשרות שאגיע אל מדינה ביום אחד, ולא אראה מכונית אחת על הדרך הראשית, רק אופניים וגלגליות, ובטוח ארגיש שבעל הבית השתגע. כי פעם קרה לי שנחתתי ברומא באיזה יום, היתה לפי פגישה בשעת הערב עם ידיד בעל מסעדה, ובעודי משוטטת ושורפת זמן עד הארוחה המתרגשה ובאה, אני שמה לב שהעיר חווה חוויה של מות. כל החנויות סגורות, כמה דוכנים זרועים במהלך הדרך להשקות את הצמאים במחיר מופקע. מה קורה בעיר הרוחשת הזאת, גם להם יש סוג של כיפורים שלא ידעתי עליו ? התעלומה נפתרה כשהגעתי למסעדה, ובעליה המתוק המתין לי בחוץ, מעבר לתריס הנעול, והסביר לי בלי למצמץ עם כל המבוכה הקשורה בעניין, שהנבחרת של רומא משחקת כדורגל באיזה מקום אחר על פני הכדור, ומדובר באליפות העולם או משהו דומה, וכשקבענו את הפגישה, ודאי לא ידענו עד היכן תגיע הנבחרת, ועכשיו הרומאים עסוקים בהכנת התקרובת לקראת ההתרגשות הגדולה שתפציע עוד שעה קלה, וזה מה שיש וכן, אנחנו לא נפגש, כי רואה את המשחק עם חברים.....הוא לקח אותי לקפה חטוף במקום היחיד שהודיע בעוד מועד, שהוא נשאר פתוח, משהו מוזנח כזה, לא מזמין בכלל, ובדקה ה- 90 שלפני הדקה ה- 90 האמיתית, כבר הייתי במלון, שקועה בקריאה של ספר מסעות. אז ראיתי סוג של יום כיפורים, והייתי משוכנעת שבעל הבית מאושפז, וכך אני מרגישה בדרך כלל גם ביום הכיפורים הותיק של כולנו במקום שלי על הצוק יום הכיפורים היה הכי מיוחד שיש. החוף היה נקי ממתרחצים זה סוג של שום מקום שאפילו מחרבי יום הכיפורים הכרוניים לא מגיעים אליו. הים בשעות הבקר היה צלול, אפשר היה לראות לעומק עד האופק. הגלים הגיעו עם סודות מתרפקים, סוג של סודות ידועים בלי קצף, בלי תעוזה, סתם רכילות קיומית ממרחקים.האופק נראה קרוב מתמיד, ושני עננים רגועים התייצבו במרכז השמיים, מתעקשים, צופים במרחבים בלי להניד עפעף. צמד הכלבים שלי, שומרי הראש של המופקדת על השקיעה, לא הבינו מה שלושתנו עושים בעיצומו של יום, ומה פשר החריגה בתנאי ההעסקה הידועים. הדינוזאורית השתגעה מהחום והחליטה לערבל את המים בשחיה חפוזה. הגמד, הצטנף מתחת לרגלי, מבקש עמדה של צל, משנה מצב צבירה לחתול. לטבע היה מופע של כישוף. ים שהגיע משום מקום להירף של יום, וישוב אל האופק כדי להתכונן למופע הקסם של שנה הבאה. שנה טובה

BU BP

New member
גם אני רוצה...את השלווה שאת משדרת

ההודעה שלך עוררה בי כמיהה למצוא לי מקום שכזה. ברור לי שפשוט צריך לקבל החלטה ולהגיע לשם... זה עד כדי כך פשוא אבל לא פשוט כלל. טוב שחזרת , התגעגעתי להודעות שלך.

זה פשוט, BU,

זה טבעי כמו נשימה, כמו הליכה, כמו להיות. תקחי את עצמך, סעי לים, ותראי כמה זה פשוט. לא מסובך בכלל. כמה יפים החיים הפשוטים. שבוע מקסים,

אני מודה לך על הגעגוע ושולחת אליך

שדר פרטי של שלוה בלי כל ספק את צודקת. צריך לקבל החלטה. היא מתהווה מתי שהו בלי שממש מרגישים ופתאום, כשהיא בשלה, היא נופלת כמו פרי החכמה מן העץ, ישר אל תוך ידיך שהתאמנו כל העת בתפיסה. כמי שצמחה על תרבות הבטון, הבנתי בשלב די מאוחר (כשמלאו לי 50 מי היה מאמין) שאני לא רוצה יותר ריאות ירוקות, אני רוצה ירוק עם ריאת בטון. ומשם הדרך התקצרה. הייתי שנתיים במקום "כאילו" ומצאתי את האמיתי. אני ממש לא יודעת האם זו התחנה האחרונה, ליתר דיוק אני בטוחה שעוד יהיו כמה, אם אספיק, אבל ברור לי שהים יהיה חלק מהתפאורה, וזה לא יהיה בקיסריה
תודה על המילים החמות

להתחיל חיים חדשים במקום אחר

זה בעיניי קצת כמו להיוולד מחדש, או להמציא את עצמך מחדש. התאורים שלך יפהפיים ועוצמתיים. גם אני שמחה שמצאת זמן לשתף אותנו בחוויה המדהימה.

יעל הקדשתי לך ולאומץ שלך את מה

שהיה לי, באותה שניה בראש. את הרשימה ששלחתי תיכננתי עבורכם, את הצוק לך ושכמותך, שפותחים פורום אחר, לא דביק, חשוב אפילו,עם חוט שידרה, ועם עשייה סביבו. אני מחזקת לגמרי את ידייך. לגופה של הודעתך, אני לא חושבת שנולדתי מחדש וגם לא המצאתי כלום. זה בדיוק העניין. להיוולד מחדש אפשר אחרי אסון משהו כמו כמעט למות, ולקבל את החיים בחזרה, להמציא מחדש צריך להיות מאין. בשני המקרים נדרשת סוג של טראומה, לטעמי כמובן, כי אני ממש ורבאלית, וכל מה שחדש, לא היה קודם. אני במסע מהיום שנולדתי, כנראה ניתן לי מקל ותרמיל בלידתי, מהסוג שמתבונן אל תוך חיי בזכוכית מגדלת, וזה בהחלט מסע לא פשוט, כי למראית עין, יכולתי להיות כוכבת הוליוודית טפלונית, ששום דבר לא נוגע בה. וככה עקב בצד אגודל, לפעמים בזחילה, לפעמים בריצה, גמעתי את כל המידע, וכשהוא התפשט בתודעה זו היתה מבחינת הגוף והנפש המכילים את הידיעה, נקודת אל חזור והצוק היה שם, כדי להגיע אליו. אני מודה לך על המילים החמות, וחוזרת להתחלה, chapeau

אני דווקא חושבת קצת אחרת,

לדעתי אפשר להרגיש שאנחנו ממציאים את עצמנו מחדש, או נולדים מחדש, גם בלי לחוות אסון גדול או טראומה וגם ללא הפירוש של קבלת החיים מחדש. אלא במובן הזה שלידה והמצאה חדשה, זה להביא משהו חדש לעולם, שלא היה בו קודם. זה להתקרב למקום של אותנטיות בתוכנו, משהו שהוא לא ממוחזר או מועתק, אלא משהו ייחודי שלנו. לגלות אותו, להתחבר אליו ולשלח אותו לעולם הגדול. באופן אישי, מעבר למקום חדש שאני עשיתי לפני 3 חודשים, למושב קטן, עם המון שקט ושלווה, גרם לי להרגיש שהתקרבתי לאותו מקום בתוכי שיכול לצאת ממנו הרבה יופי ואותנטיות. תודה על החום שבמלים שלך, ועל התרומה שלהן לכולנו. שמחה שאת כאן.

להמציא את עצמנו מחדש

את יודעת יעל, כשעושים שימוש במילים מיתולוגיות יוצרים בדיעבד מיתוס. להמציא את עצמנו מחדש, זה אומר לבטל את מה שהיה קודם, את עצמנו במקרה הזה, ולהמציא במקום משהו אחר. מתוך החווייה הקסומה והפרטית שלך, חיים במושב שמעניק לך השראה ומעורר אצלך מחשבות ורגש חדשים, אני מבינה שהמצאת אולי (אם את עומדת על כך שנשתמש בפועל להמציא) תוספות רגש על פני אלה שכבר היו בך. התפאורה סביבך חדשה, ואת מתבוננת באמצעותה אל תוכך ממקום חדש. אבל יעל היא יעל היא יעל, והשינוי של המקום מאפשר שיחרור של רוח חופשיה שהיתה בך קודם, מקופלת דחוסה תחת המון קליפות שנשרו במושב. להביא משהו חדש מתוכנו הוא תהליך מתמשך הנובע מתוך הקשבה ורצון לקבל השראה מהמון דברים: אנשים, חיות, טבע, מוסיקה,אמנות, ספרות לכי תדעי ממה. השינוי שאנחנו מגלים בתוכנו היא תוספת על בסיס מה שנבנה, ולכן זוהי יצירה עם שורשים. כל אחד משתנה אחרת. אני תמיד אומרת שהרפואה ממציאה תרופה ג'נרית לכל כל מי שיש לו כאב ראש לוקח אדביל ונפרד מהכאב . לעומת זאת טפול פסיכולוגי הוא פרטני. פסיכולוג אחד מטפל בהמון מטופלים כל אחד נכנס אליו ומשתנה אחרת בסוף הטפול. תארי לעצמך מצב הפוך. לכאב הראש הפרטי שלך תרופה מאד מסוימת ושונה לחלוטין מזו שלי (יש לנו ראש אחר ככלות הכל
) ומין פטנט כזה ג'נרי, כל האנשים שרוצים להשתנות רוחנית ונפשית, קוראים איזה ספר, שומעים איזו מוסיקה, משחקים איזה משחק באינטרנט וככה, ואופס, מקבלים האצה לשינוי..מה את אומרת

להמציא את עצמנו מחדש

עדיין מותר לנו לא להסכים נכון? בעיניי להמציא את עצמנו מחדש זה לא אומר לבטל את מה שהיה שם קודם אלא לבסס אותו על משהו שהיה שם קודם. כמו שהמצאת המכונית למשל, התבססה על המצאת הגלגל והמצאות רבות אחרות מומצאות מתוך המצאות קיימות ולא יש מאין. יעל היא יעל היא יעל, זה נכון, אבל היא שונה לחלוטין מיעל שהיתה מדברת איתך כאן לפני 6 שנים, כי היא צמחה וגדלה והשתנתה. זה לא שיש כאן שני אנשים שונים, אני זו אני בכל מצב, מאז שנולדתי ועד היום אבל היום אני מביאה לעולם משהו אחר ממני מאשר הבאתי פעם. בלי שום שיפוטיות עצמית - פעם הבאתי מוזיקה לעולם, הבאתי מוזיקה מרגשת ומרטיטת לבבות. היום אני מביאה משהו אחר מעצמי. המוזיקה שהבאתי כבר לא קיימת מבחינתי. יעל כן, המוזיקה לא. אבל המוזיקה לא נעלמה לחלוטין בתוכי, עולם התוכן שלה קיים במקום פנימי אצלי, ועליו מבוססות שאר המצאות חיי. המינוח של להמציא את עצמי מחדש מבחינתי הוא במובן הזה שבכל פעם אני מביאה לעולם הזה משהו קצת שונה ממני המבוסס (או שלא) על דברים קודמים.

sobolina

New member
תוספת קטנה..

אני חייבת לציין שאני מסכימה עם יעל: להמציא את עצמנו מחדש בהחלט שלא דורש מאיתנו,הוא מפורש ע"י ביטול מה שהיה קודם. לפעמים זה דורש מאיתנו יכולת הקשבה פנימית ממוקדת-שדורשת מאתינו להיות קשובים ליסודות שעליהם אנו בונים את חיינו,לבדוק את אותן היסודות-להוסיף להם חיזוקים במידת הצורך - ולהמשיך ולהתפתח משם. אני מאמינה שכל אדם מתפתח ומשתנה עם הזמן (ואפילו בתדירות יומיומית),אבל בטווח הארוך - האם תגדירו את ההתפתחות שלכם כ "המצאה מחדש"
אני חושבת שהפירוש של "המצאה מחדש" הוא להיות ערים לתכונות שלא היו התכונות הדומיננטיות אצלנו,ואפילו לקבל ולאמץ אותם קרוב ללבנו. מי מאתנו לא בחר בדרך חיים מסויימת,בהחלטה,עבודה וכו' - ופשוט השתיק בכל פעם את הקולות הקטנים שצייצו ורמזו שמשהו אולי לא תקין
או שפשוט לא היו ערים לעובדה כי קיימת גם אופציה אחרת - שיכולה להיות טובה באותה המידה - ואף יותר
. אני יכולה להעיד על עצמי אישית - שגם אני נותרתי כפי שאני - הרבה צדדים עדיין קיימים בי,הרבה פחדים עדיין גורמים לי להיות ערנית ומודעת לסביבה וכו' - אבל אני בחרתי להתמודד עם דברים , בחרתי להיות קשובה ולאפשר לעצמי להתפתח לכיוונים נוספים,במידת הצורך. ולכן אני חושבת,שהמהות של העניין של "המצאה מחדש" היא בעצם נובעת גם מתוך בחירה שלאוו דווקא קשורה בטרגדיה מסויימת שגורמת לך לפתוח את עינייך,אלא פשוט קשורה למקרה מסויים,שבו פתאום קולטים כי "אפשר גם אחרת" .... נשמע הגיוני לא
(אל תגידו לי שלא....
....
שפע של אופטימיות הילה

sobolina

New member
תיכון תעוט ../images/Emo6.gif ../images/Emo26.gif

"להמציא את עצמנו מחדש בהחלט שלא דורש מאיתנו,או מפורש ע"י ביטול מה שהיה קודם.". מקווה שעכשיו משפט הפתיחה יותר ברור - אני אישית הרמתי גבה (ואפילו שתיים....
) רק אושר הילה

תודה על המחשבה, קראתי אותה אחרי

שכבר השבתי ליעל, ואני מפנה אותך לתשובתי. אני מקווה שהבהרתי, ואם לא אשמח להמשיך את החוט

sobolina

New member
הבהרת ../images/Emo6.gif

מאוד נהנתי לקרוא את תשובתך,אני חייבת לציין שלמדתי המון. תראי -הדבר היפה בכל הדיאלוג הזה - הוא שאנחנו יכולות לדבר על אותו הדבר - אבל להבין אותו בצורה שונה לחלוטין. ע"י ההסברים והפרשונויות השונות - אני לומדת עד כמה העולם הזה באמת מיוחד
אין ספק כי זהו אכן שרשור איכותי
וחוץ מזה - יש מצב לחלוק אתכן את האי ההסכמה הנעימה הזו
שפע של אופטימיות הילה

יש לי בעיה וורבאלית

להמציא משהו מחדש, יש בו שני מונחים מאד פעילים, המצאה וחדשנות שאינם נובעים מהתפתחות לינארית. הגלגל הומצא מתוך אותה סביבה של המכונית. להרחיב את יכולת התנועה של האדם. הגלגל לא זרק להמצאת המכונית, הסוסים פשוט לא דהרו מהר מספיק. מה שהביא להמצאת המכונית הוא המנוע. כשאדם אומר על עצמו שהוא המציא את עצמו מחדש, אני תמיד זורקת את האסוציאציה שלי לעולם הטראומות. ואכן אנשים שחווים דכאון קשה, מחלה סופנית וככה, יכולים להמציא כי הארוע ביטל באכזריות את מה שהיה קודם, ועכשיו מופיע אדם שקם מתוך הריסות חייו. את עברת תהליך התפתחות מרהיב בקצב אש אולי, מהר יותר מאדם רגיל, כשאת מביאה אל תוך המסע את כל היכולות הערכים הכשרונות והעולם שבנית. ולכן את מביאה דברים חדשים, המצאות אם תרצי שנובטות על קרקע פוריה של כל המטען שאספת בדרך. בכל מסע עצמי, שיש בו דחית שיפוטים, קיימת התפתחות מואצת וחשיפה של יכולות שלא היו מתגלות אחרת. אולי פעם חשבת שמוסיקה היא עולמך וחיית את העולם הזה במלואו, ומשום ששפטת את היכולות האחרות שלך הן לא נתגלו. ברגע שהנחת, הן בצבצו, נתת להן לפרוח ואת מביאה איתך דברים חדשים. יש טענה שאני מאמינה בה, שכשאנחנו נולדים יש בנו הכל. וכמו פסל שחושף את היצירה שהוא רואה מבעד למעטה השיש, כך חלקנו חושפים את מה שיש. מעשה אמנות. אנחנו מושפעים מהמון דברים והם מחוללים אצלנו שינויים בתנאי שמערכת השיפוטים ההשרדותית שלנו מתפנה. וכל גילוי עצמי, שניתן לכנותו בקלילות שינוי, הוא יוריקה פרטית ונקודת זינוק חדשה למה שעוד יבור. לשאלתך, תמיד מותר לנו לא להסכים. משום שאי ההסכמה מפרה ויוצרת מעצמה תובנה חדשה שלא היתה קיימת בכל אחת מאיתנו קודם. אי הסכמה בדיאלוג, שונה מהתנצחות, ואת מבינה לגמרי על מה אני מדברת אי ההסכמה בינינו נעימה לי מאד

בהחלט מבינה

על מה את מדברת כשאת מדברת על אי הסכמה מתוך דיאלוג ולא מתוך התנצחות. גם לי אי ההסכמה הזאת נעימה מאוד, ומעוררת מחשבה. אני אחשוב על הדברים ואם יהיה לי מה להוסיף אכתוב כאן בשמחה. יום נפלא שיהיה לנו,

א ס י ת

New member
אני מאוד אוהבת את הביטוי להמציא

את עצמינו מחדש. עצם האמירה כבר משחררת, ומביאה אותי למקומות אחרים קסומים. כאילו הכל אפשרי, כאילו מה שהיה "מת" ועכשיו אני מתחילה הכל מחדש. איזה כייף אמיתי. פתאום הכל נעשה קל. פתאום אין את המשא של העבר. פתאום אין את הפחדים של העבר, פתאום אין את "מה יגידו". פתאום שוב נעשים צעירים וכל העתיד לפנינו. אני הולכת להמציא את עצמי מחדש בכייף. אמן.

spectacular

New member
שינוי או המצאה מחדש

התפאורה בהחלט משנה את אופן הביטוי, אני לא חושבת שהאדם משתנה, למרות שלפעמים נראה שכן, כל התוכן מתקיים כל הזמן,אולי אפשר לקרוא לזה פוטנציאל, ובזמנים שונים, תפאורה אחרת,באים לידי ביטוי צדדים שונים, למדתי להכיר את עצמי דרך דרכי הביטוי השונות שלי, והשינוי בי הוא שאני בוחרת מה אני רוצה לבטא יותר, השינוי בי בא לידי ביטוי ביותר שליטה , רצון לבחור, ולא להסחף, לבחור להגיע למקומות, רצון להתממש בדרכים מסוימות ולא באחרות, אני מתמודדת עם אותם חולשות ועוצמות שיש בי, אבל דרך ההתמודדות שונה, מתוך המחשבה שיש בי עוד צדדים שלא הייתי מסוגלת לתת להם ביטוי, בא הרצון לנסות דברים חדשים, גילוי עצמי.

השינוי על פי תורות רבות ונסיון חיים

של אנשים רבים מגיע כשהאדם מודע, מטמיע ופועל מתוך העדר שליטה. הוא יודע שאינו יכול לשלוט בכלום. ובתוך הסכמה פנימית לקבל בברכה את אי הוודאות, בלי חשש, ולבי חרדת אובדן השליטה, להתקיים, לבחור בחירות, ולשנות אותן כל העת, כי כאמור, הוא יכול לבחור בתהליך מסוים, אבל הוא לא מבטיח שום תוצאה. גילוי העוצמה בשורשיה של חוסר השליטה היא תחושה מעצימה בעליל

spectacular

New member
ובכל זאת

עצם הרצון לבחור,כמו למשל לתכנן תוכניות ולפעול בדרך שאמורה להשיג תוצאות, היא הבעה של רצון בשליטה, כשאדם עושה דרך רוחנית הוא בעצם רוצה יותר שליטה, להשיג יותר ידע, זה להשיג יותר שליטה,בין השאר, חוסר שליטה יכול גם להיות חולשה ולא עוצמה, המשפט-גילוי העוצמה בשורשיה של חוסר השליטה, לדעתי מדבר על עוצמה קודם כל,ואחר כך על חוסר שליטה, זה מעין חוסר שליטה מבוקר, ולהיות מסוגל לעשות את זה,צריך להיות חזק , כי התוצאות לא ידועות, זה הסיכון שלוקחים שיכול להיות סיכוי או נפילה, לפעול מתוך חוסר שליטה, אפשרי בנקודות בזמן, אבל לא כל הזמן, אולי כדי לעבור שינוי,כדאי להשתמש בשליטה ובחוסר שליטה לסירוגין,

ויחד עם זאת

מספר המשתנים המשפיעים על האדם הוא רב ואינטרדיסיפינארי, ולכן אי אפשר כמעט לקיים תהליכי בקרה המאפשרים שליטה. האדם שולט בחייו אם הוא מכיר בעובדה שהוא חסר אונים מול איתני חייו, וכל מה שהוא יכול זה להתמיד ולהתבונן ולהשתנות כל העת. כשאדם מתכנן תוכנית ולא משנה מהי הוא חותר להגשמתה, אבל מתוך התבוננות במיכלול ולא רק בתוכנית שהיא עץ אחד ביער חייו. העוצמה הקיימת בנו היא עוצמת ההינתקות מהבחירה המקורית, ואימוץ בחירה חדשה. רק אנשים עוצמתיים מבינים שהם חסרי שליטה, ובתוך הכאוס הזה מתקיימים, מצביאים, מנהיגים וככה. מי שעוצמתו מעבירה אותו על דעתו, והוא חושב שיש לו שליטה (אלוהים עאלק) הוא מגלומן תלוש השליטה היא המודעות להעדרה.

למעלה