יום כדור הארץ 2004

חשבתי שזו סיסמתם של הנאצים?

וברצינות - הסיסמא הזו ניתנת לכ"כ הרבה פרשנויות, רובן שליליות - לא יכלו למצוא משהו טוב יותר שיבטא מה שרצו לבטא? (אני מניח אחדות)

גרי רשף

New member
../images/Emo4.gif

לי זה מזכיר את הסיסמא One man one vote (או משהו כזה) של מתנגדי האפרטהייד בדרום אפריקה. איזו סיסמה נאצית זה מזכיר??

לא סיסמא ספציפית, הפרשנות

הפרשנות המיידית שקפצה לראשי - העולם שייך לעם אחד בלבד, כל השאר שיעלמו מכאן. לקח לי כמה שניות להבין שמדובר באיחוד כלל האנושות לאומה יחידה (או משהו דומה, אני עדיין לא בטוח בקשר לכך). one people יכול להתייחס לאומה אחת מני רבות באותה קלות כמו לאיחוד כלל האומות. בקלות גדולה יותר, בעצם. single earth, single humanity פחות ניתן לפרשנות כזו, ומבטא רעיון דומה, לא?

צימעס

New member
One man one vote

אינה ססמה שהמציאו בדר"א, אלא עקרון של הבחירות בארה"ב. לא ששיטת הבחירות האיזורית מצליחה לממש את זה באופן מושלם, אבל הם בהחלט משתדלים.

giba70

New member
אני מבין את כוונתך, אבל...

זה מראה על חשיבה אתנוצנטרית של מי שרוצה לחשוב כך, ואני מאמין שזו לא החשיבה שלך, אלא מה שאת חוששת שעלולים אנשים מסוימים לחשוב כשיקראו את הסיסמה הזאת. את יכולה להבין שהכוונה כאן שכולנו, כל יושבי אותו כדור שנקרא עולם, כולנו בעצם עם אחד. בעצם אנחנו לא יכולים לחיות בניתוק ולחשוב שמה שקורה בארץ אחת לא משפיע על מה שקורה בארץ אחרת, לכן זהו עולם אחד ולכן עלינו להתייחס אל כל האנשים כאל עם אחד, כי כולם מושפעים ממה שכולם עושים, כל עם/אומה בשטח הריבונות שלו משפיע על אחרים. כשמדובר בענייני סביבה זה כמובן מתייחס לזיהום אוויר, כריתת יערות, מדבור, הכחדת זנים של חי וצומח וכדומה. ההשלכות של כל אלה הן גלובליות. אני מניח שלא גיליתי כאן לאף אחד משהו חדש, אבל הייתי כבר בשוונג אז לא יזיק להזכיר.

ראשון בין שווים וכו'

יש שמשפיעים יותר, יש שפחות. אם ברזיל כורתת כל היערות, זה משפיע יותר לעומת דחפור שחופר את כל החול במונאקו. על כדור הארץ, לא על התיירים. ולא, לא חששתי שאחרים יראו זאת כך. זו הייתה ראיה ראשונה שלי. הנחתי שאם לי זה קרה, לאחרים זה עלול לקרות גם. סיכום פרטי שלי - לא כולנו בני עם אחד. לרוב אפילו בני עם אחד אינם כולם בני עם אחד. כולנו שייכים לאותו זן ביולוגי, אך בזה פעמים רבות מסתכמת הקרבה ביני לאדם פלוני מסוים.

giba70

New member
כמובן שלא התכוונתי ל"עם"

במובן הלאומי, אלא במובן האנושי. והחתימה שלי אומרת את זה בעצם.

זכותך להמציא את השפה מחדש

אתה לא מוצא שזה לפעמים מגביל תקשורת עם אנשים אחרים? למשל במכולת שאתה רוצה לחם ונותנים לך רק עגבניות?

giba70

New member
לא, דווקא נותנים לי שוקולד... ../images/Emo9.gif

את צודקת, אבל אחרי הכל, לא אני המצאתי את הסיסמה, רק עשיתי כמיטב יכולתי להבהיר אותה בשמם של "ידידי כדור הארץ".

erana75

New member
סביבה ולא אנשים

הסיסמא ממש לא מתאימה - זה יום עבור הסביבה ובעלי החיים לא עבור האנשים שהורסים אותה.

למעלה