יום ירושליים

יום ירושליים

אני זוכרת את יום ירושלים הראשון שהיה הציון הראשון של יום שחרור ירושלים שנחוג בשנת ה'תשכ"ח,
הרדיו כל היום השמיע את השיר של

ניקו 45

New member
ירושלים שלי

תבורכי שושק'ה .... קצת ברח לי מהראש וטוב שהזכרת .

בעבורי ירושלים המצעדים הצבאיים עד 67'
יום השחרור במלחמת ששת הימים ,
הנסיעה הראשונה ברכבת הנאנחת וגונחת במעלה ההר לירושלים ,
חומוס של רחמו ...
ההיא ... הגברת מתלפיות והאחרת מעין כרם ....

ובשנים האחרונות , החופשים והטיולים בירושלים .

אבל יותר מכל הוא השיר בביצוע מוטי פליישר :
ירושלים שלי

ירושליייייים

עיר יקרה ואהובה.
אוהבת לטייל בסמטאות מאז ילדותי עם הורי, לטייל בעיר העתיקה לקנות חרוזי חברון מזכוכית צבעונית. זוכרת את כל הסיפורים מאבי ז"ל שהיה חיל ונלחם עליה. - יום חשוב ביותר.
שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ: {ב} עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם: {ג} יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו: {ד} שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה: {ה} כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד: {ו} שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ: {ז} יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ: {ח} לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ: {ט} לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:

חג שמח לירושלים
רק טוב!!!

ניקו 45

New member
אנסה לחדד זכרונך "חרקית"

זוכרת את העפרונות הצבעוניים והמצוירים תוצרת סין שראינו לראשונה רק בירושלים המזרחית ?
האם זוכרת את הערבים הנושאים דוד ענק על הגב ומכרו משקה : תמרהינדי ?

ואני ... ממש לא זוכר חרוזים מזכוכית שם ...
ואולי כי לא חיפשתי .

ירושלים שלך ....

איך אתה לא זוכר??

אולי כי היית ילד ואני הייתי ילדה???? סלסלות ענקיות של חרוזי חברון ענקיים בשלל צבעים ואוו היו לי מלאאאא כאילו.
ובוודאי שאני זוכרת את תמרהינדי וגם את הבייגלע ביציאה מהשוק ואווו כמה אהבתי להסתובב שם.

רק טוב!!!

ניקו 45

New member
והסתכלת טוב טוב משמאלך ?

לא ראית שם ילד מעט בוגר ממך מלוק (LOOK ) עלייך ... אהההההה ???

למעלה