יום טיול ליפו,

ענבאך

New member
יום טיול ליפו,

היום אני ואמא ניצלנו את תקופת המבחנים שלי, יום חופש מהעבודה שלה, ואת מזג האוויר היפה לצאת לטייל ביפו. פתחנו את הבוקר באחת-עשרה בהחלטה שנאכל משהו קטן (אמא מגיעה אחרי נסיעה ארוכה מהצפון, אני סתם מהבית של החבר שלא היה למי מאיתנו כוח לבשל), ולקראת הצהריים המאוחרים נפנה לארוחה אמיתית.

אז התיישבנו בבית קפה עלום שם שהיה צמוד לכיכר בשוק שאין בה דוכנים מסודרים, אלא אנשים באים למכור את מרכולתם בכיכר עצמה. על הקיר היה שלט אדום עם השם Lucky cup of Coffee אבל מחיפוש קצר בגוגל הסתבר שזה שם של רשת אמריקאית, שאני מניחה שאין לה קשר לבית הקפה הקטן בו ישבנו.

בכל מקרה, הזמנו שני כריכים בג'בטה (יש אפשרות לג'בטה, לחם לבן, ומשהו נוסף- פרוסות מרובעות שהמלצרית לא הצליחה להסביר לנו על פשרן. כנראה משהו של תל אביביות...): אחד סביח, והשני טוניסאי.

כריך הסביח היה בסדר ומשביע, אבל לא יותר מזה. לשמחתי החומוס שהיה כתוב בתפריט לא היה שם, כי אני שונאת חומוס, אבל לא הייתה כמעט נוכחות לטחינה, שהיא החלק החביב עלי בכריך. אבל נחמד, בסך הכל.

הכריך הטוניסאי היה יותר מוצלח בעיני. בהתחלה נוגסות ומרגישות רק את הטעם של הטונה, ואז מציף הטעם של הלימון הכבוש ופלפלים כתומים בתחמיץ. לא רטטתי בעונג, אבל היי- כריך לא רע בכלל, עם טעמים טובים.

כל כריך עלה כ30 שקלים, למיטב זכרוני, וקיבלנו כריך די מכובד, עם קערית קטנה של סלט בורגול בצד.

לשתייה הזמנו שני הפוך גדולים, אני שתיתי תפוז-גזר, כהרגלי, ואמא שתתה סלק-סלרי-ג'ינג'ר-תפוח (נראה לי שזה היה השילוב). אחרי ההזמנה ראינו מראה מוזר- המלצרית לקחה שתי כוסות ריקות וניגשה עמן לדוכן מיצים קרוב והביאה משם את המיץ. מצא חן בעינינו שילוב הפעולה בין שני הדוכנים, למרות שאם היינו קונות בנפרד את המיץ ודאי היינו משלמות מספר שקלים פחות.

בסך הכל הארוחה כולה הייתה בסביבות 110 שקלים, מוצדקים, נעימים שהחזיקו אותנו לאורך רוב היום.

ענבאך

New member
La bonne Patisserie

לקראת סוף היום החלטנו להגיע לנמל עצמו, ולהנות עם שתייה קרה מול הים. חיפשנו את דוכן המיצים ממנו טעמנו מוקדם יותר בבוקר, אך לבסוף הגענו לפטיסרי הקטן הזה. הוא נמצא ברחוב רזיאל 32, בפינת רחוב קטנה ליד מגדל השעון.

אין במקום מבחר גדול של עוגות, מעט מאפי בצק עלים, עוגת פיסטוק ופטל ופלאן. אמא מאוד אוהבת פלאן על כל גרסאותיו (ועם המבטא הצרפתי שלה גם יודעת לומר את המילה בצורה משכנעת ביותר) ומיד דבקה בפלאן. אני קצת פחות רציתי ונדדתי בחלל הקטן. במקרר היה מילפיי בודד, אבל שתינו לא התלהבנו במיוחד.

ואז ראינו אותם שם, קטנים וחמודים- המקרונים. בושה שהסתובבנו לנו בערי תרבות גדולות (וביניהן פריז, כמובן.) ולא טעמנו את הדבר החמוד הזה. הקונדיטור (האם זו המילה הנכונה למי שעובד בפטיסרי? האם שמו צריך להיות פטיסר?) היה שקט, אבל כשדיבר חשף מבטא שאמא שייכה לשוויץ. אני החלטתי שהוא כנראה שף שוויצרי שהתאהב ביהודיה, ונמל יפו הזכיר לו את הבית בשוויץ, שם אין ים בכלל. מן סיפור כזה של אהבה, מינוס כריזמה ואוכל מדויק שמתעלה מעל סיר חריימה ודמעות. לא שיש לי בעיה עם חריימה, אני פשוט לא רוצה לראות את זה בטלוויזיה במשך שלוש עונות.

לעניינינו. ארבעים וקצת שקלים זיכו אותנו בארבעה מקרונים, מאפה ריקוטה ואגסים ושתי פחיות שתייה- כמנקה חך.

התיישבנו מול הים וטעמנו בעדינות של מומחיות את המקרונים. אני הקפדתי לגרגר דיאט ספרייט בין אחד לשני, כפי שאני בטוחה שעושות בארץ המקור.

נדגמו:
קפוצ'ינו, עם מילוי עז כמו שאני אוהבת.
פטל, שכבר מהסתכלות היה ברור שהמילוי ריבתי, אמיתי. בעל טעם חמצמץ.
פיסטוק, בהתחלה הגיעה מרירות כלשהי, כנראה מאמרטו או מרציפן שהיו במקרון, ורק אז הורגש טעם הפיסטוק. בכל מקרה הטעמים החמיאו זה לזה.
וניל, קצת סתמי. אין טעמים מודגשים במיוחד, אבל טעים, כמובן.

(על המדף הושארו טעם שוקולד וטעם פרלין, שבדיעבד אולי הייתי מחליפה בוניל).

כמו כן, נאכל מאפה ריקוטה ואגסים בעל ריח משכר וטעמים עדינים, בו התחלקנו עם אחותי וסבי (סבתי לצערי רגישה ללקטוז, אז היא קיבלה "רק" גלידה שאספנו על הדרך מכפיתולינה השכנה).

כך נגמר לו יום כיף, עם התמקחויות מוצלחות מצד אמא (היא אומרת שאביה היה מתמקח בשוק כשהייתה קטנה והיא רצתה למות מבושה. אבל אני דווקא מתפעלת לראות אותה עומדת על המקח, ונראה היה שגם המוכר נהנה ממנה) ואוכל משביע אבל לא מפוצץ.

bruno01

New member
מקום חמוד ביותר.

קניתי שם עוגת שמרים אחרי טיול ביום שישי, שבו לא היה לי כוח להכין קינוח לארוחת הערב.

היא הייתה מצוינת, והרגישה מאוד ביתית (במובן הטוב של המילה). גם שאר המאפים נראו מצוינים.

תודה על הדיווחים, נשמע שהיה יום כיפי!

למעלה