יום טהרה לאומי

mri10

New member
יום טהרה לאומי

השתתפתי אתמול בתפילת סליחות ברחבת הכותל המערבי.המוני בני אדם,חילונים ודתיים,צעירים ואנשי שיבה, מגיעים מידי יום בימים שבין ראש השנה ליום כיפור להשתתף בתפילת הסליחות.המחזות מדהימים.
עמדתי סמוך לאבני הכותל,לצידי עמד בחור צעיר, פניו טמונות עמוק בסידור התפילה וכל גופו מתנועע בדביקות ותשוקה.בחנתי לרגע את מראהו.מכנסי ג'ינס דהויים,עגיל באוזן ותספורת הזויה שעיטרה את ראשו.בקיצור ובלשון המעטה,לא אחד שנטמע בחופשיות בהיכלי התורה ובבתי המדרש.הוא היה אחד מיני רבים ורבות שבאו להתחבר לשרשים,למקורות,לחיי הרוח והנצח."כפלח הרימון רקתך"-אפי ריקנין שבעם ישראל מלאים מצוות כרימון.

ברגעים אלו ממש מתקיימת ברחבת הכותל עצרת סליחות מרכזית.עשרות אלפי אדם נוהרים לשפוך שיח.הם באים מכל רחבי הארץ ומכל המגזרים והאוכלוסיות השונות.כשהחזן מתפלל"עשה למען ירושלים עיר הקודש" עשרות אלפים עונים יחד "אמן" וכשהוא,החזן, מרטיט בתחינה "עשה למען ישראל הדלים.עשה למען ישראל השרויים בצרות.עשה למען יתומים ואלמנות" זה הופך לשאגה אדירה-"אמההההההןןן"


בעוד פחות מ-24 שעות מתכנסת אומה שלמה לחשבון נפש,להזדככות ולטהרת לב.כל שנה מחדש אני מתרגש לראות את הגילוי הפנימי של חפץ האומה ותשוקתה.אין שאיפה אחר כבוד מדומה וחומריות נכזבת ואין כמיהה לתעתועי הבל.הרצון השקט של העם שלנו לרוח ולחיי תוכן הופך בבת אחת לזרם אדיר של טהרה והתרגשות רוחנית.גילויים עדינים וזכים של ייעוד הנביא "הנה ימים באים נאום ה' והשלכתי רעב בארץ,לא רעב ללחם ולא צמא למים,כי אם לשמוע דברי אלוקים חיים"

אני לא משלה את עצמי לרגע,חלקים מבינינו לא מבינים כלל על איזו טהרה ואיזה נעליים אני כותב כאן.אני רק יכול להציע לאותם תוהים שיטריחו את עצמם להתבוננות קצרה בפיוטי תפילת יום כיפור, או אפילו להשתתפות פיזית בתפילות המתקיימות בבית הכנסת.אין לי ספק,הניצוץ יהפוף לגחלת ואף ללפיד בוער.אין יהודי שלא מחובר בדרך כזו או אחרת לאומתו.
אין בן שלא ירצה להתרפק על אביו.אין מי שלא כמה להתאחד עם צור מחצבתו.אלוקים מחכה לכל בניו ובנותיו,הקרובים והרחוקים,בזרועות פתוחות."התשכח אשה עולה,מרחם בן בטנה.גם אלה תשכחנה ואנוכי לא אשכחך"

גמר חתימה טובה לכולכם.סליחה,מחילה וכפרה מעומק הלב על כל מה שצריך.אשמח לשמוע פירוט במסר במידה ויש כזה.

מי יתן ויתקבלו תפילות כולנו ברצון בתוך שאר תפילות עם ישראל,ונזכה להכתב בספר חיים טובים.בספר גאולה וישועה ברוחניות ובגשמיות אמן.

צום קל.
 

mri10

New member
זה לא פעם ראשונה וכנראה גם

לא אחרונה,שאת מגיבה ראשונה ואחרונה.אכן,הפופלאריות של הפוסטים שלי נמצאת בשיאה.
 
למעלה