יום חיול ודח"ש

eitan007

New member
תוותר... מכיר את השיר "אלף כבאים" ?

אז יש שם את השורה, "אלף דוקטורים לא יצליחו לאשפז אותי", אז ככה זה איתו.

liorz1984

New member
די די די די די די

די לזיין תשכל כבר!! אז בן אדם סיפר בדיחה.. ביג דיל שנתחיל לספור את כמות השטויות שאתה או כל אחד אחר שופך פה? והכל בגלל שהוא קרא לעצמו ישו... ביג פאקינג דיל אפשר לחשוב

D a n n y b o y

New member
יום חיול ודח"ש

כשיוצאים לדח"ש, החוגר והמדים נשארים אצלי? או שמא אני מחזיר אותם (מה שיוכיח את אי היעילות של בצא הגנה לישראל). אם אני לא מחזיר אותם, אני יכול לנצל אותם לנסיעות חינם?

eitan007

New member
לא בדיוק כוורת.

ללהקה בשביצעה את השיר קוראים "דודה", שזה גידי גוב ודני סנדרסון. הלהקה התקיימה כשנתיים,78-79, שזה לאחר פירוק כוורת. לדודה היה עוד שיר מפורסם חוץ מ"אלף כבאים", שקראו לו "לידיה הלוהטת". "קיבלתי עונש קצת מוגזם שפטו אותי למוות, ישבתי על כסא חשמל, נפרדתי מהפרייבט, לו יכולתי לפחות, להחליף ת´כיסאות, כי אומרים בדרך-כלל, משנה מקום משנה מזל היי יו יה..."

raky

New member
חוגר ומדים

חוגר- מחזירים לפני היצאה הבייתה מהבקו"ם ביום החיול. מדים - משאיר אצלך. אבל, המדים בלי החוגר לא יועילו לך לנסיעות חינם, ומה גם שאסור לך ע"פ החוק ללבוש מדים שהרי אינך חייל, אלא דח"ש.

אבשי ג

New member
עד היום חיול אין שום קשר...

בינך ובין הצבא (חוץ מזה שאתה צריך לשרת שם, אבל אתה לא בשום מסגרת) ובעצם יום החיול הוא הגיוס שלך. בסוף היום הזה אתה מקבל תעודת דח"ש ומדים. את המדים האלה אתה לא מחזיר. על המדים שתקבל אסור לך לעלות אלא אם כן אתה מקבל הוראה מפורשת. התעודה שאתה מקבל לא מקנה שום הטבות ולכן אתה לא נוסע איתה. לא עם מדים ולא בלי מדים.

ramil

New member
מדובר בעבירה של התחזות לחייל ../images/Emo13.gif

סעיף 518 לחוק השיפוט הצבאי: "אדם שאינו חייל והתחזה כחייל, על-ידי שענד סימן הנראה כסימן דרגה או כסימן צבאי אחר או שלבש מדים הנראים כמדי צבא, או על-ידי טענות שוא או בדרך אחרת, דינו - מאסר שלוש שנים."

למעלה