יום ז'בוטינסקי!

• פותח הנושא MS6
  • פורסם בתאריך

MS6

New member
יום ז'בוטינסקי!

אני לא יודע כמה ההודעה הזאת משמעותית כבר, אחרי הכל 12:30, אבל נכנסתי לפני 15 דקות לבית ולא היה לי זמן לכתוב ממש מהצהריים.. אז שיהיה בכל זאת. בצהריים דיבר איתי יוני יששכרי (קשה לי להאמין שיש כאן אנשים שלא מכירים אותו) והזכיר לי שמחר מתקיים יום ז'בוטינסקי ולכן יש לעורר קצת את הפורום בנידון.. אני חושב שכל יוזמה בנוגע ליום המיוחד הזה היא מאוד חשובה, ואני לא מדבר על איזכור במעו"זים כי זה חסר משמעות, אני מדבר על משהו בבית ספר ממש.. למשל פיליפ הציע בדיוק מה שיוני הציע: להגיע לבתי הספר על חולצות בית"ר. אני יודע שזה במבט ראשון נראה מפאדח, אבל יש כאן משמעות עצומה, גאוות יחידה בלתי רגילה. וחוץ מזה.. אם זה בסדר מצד השמו"צניקים והנוע"לים שככשהם יוצאים לקן, גם אם משתמשים בתחבורה ציבורית והנסיעה לוקחת כמה שעות טובות, לשים חולצת תנועה אז גם בית"רים יכולים לעשות את זה. זה פרסומת מהלכת למעו"ז, זה מקור לגאווה והכי חשוב.. זה מתוך סיבה מוצדקת. מחר יום ז'בוטינסקי, מחר זה היום שלנו, חשוב שתעשו מעשה.

הולכים מחר להולנדר עם חולצת בית"ר?

לי גם ככה יש תמיד בתיק, אז רק צריך לשלוף.....

Philipil

New member
אז קפוץ אלי מחר לבי"ס בהפסקה גדולה

למה אני לא מסתובב לבד עם חולצה

אז אתה מציע

למות או לכבוש את ההר, אבל אם אני עושה את זה, שעוד כמה ימותו איתי....

אחלה רעיון

אני ביום שישי מעביר ארבע שעות בבית ספר יסודי (ולא, לא בתור עבודות שירות) בנושא שאמור להיות קשור למשפטים, אזרחות, דמוקרטיה, אקטואליה וכו'. עוד לא ממש ישבתי על זה, אבל אני מתכוון להעביר להם משהו על ז'בו (ובאמת שלא יכול היה להיות לי תירוץ טוב יותר מאשר יום ז'בוטינסקי הרשמי). בכל אופן, למישהו יש איזה רעיון מעניין מה להעביר להם?

yanivregi

New member
עוד משהו שאפשר לעשות בבית הספר

חשבתי להציע לבית"רים בעניין יום ז'בוטינסקי- אפשר להכין איזה קטע קצר של 10-15 דקות על ז'בוטינסקי ולבקש מאחת המורות או רכזת השכבה עוד בתחילת היום להעביר אותו לפני תחילת אחד השיעורים. אני בטוח שהתלמידים האחרים בכיתה לא יתנגדו יותר מדי לדחיית השיעור באיזה רבע שעה... לגבי התוכן אפשר לקצץ בפרטים הטכניים של באיזה שנה ז'בוטינסקי עשה כך וכך מפני שאותם בכל מקרה המאזין נוטה שלא לזכור, אלא להתמקד בדברים שמייחדים את ז'בוטינסקי - כמו כישרונו הספרותי, הליכתו נגד הזרם המרכזי ששלט בהסתדרות הציונית, התרעתו על אסון מתקרב באירופה ודרישתו לפינוי המוני של היהודים, עמידתו בראש מחתרת "הפורשים" ועוד. אפשר גם לתת פאנצ' ליין לכל השמוצניקים בדמות הצגת הניגוד הגדול לגבי היחס שניתן לז'בוטינסקי בימי חייו (בעיקר לאחר פרישתו מההסתדרות) וההתנגדות הגדולה לו ולתורתו, לעומת המציאות שהגשימה לאחר מותו חלקים רבים ממה שטען (בעיקר בנושאי כלכלה חופשית ליברלית שקיימת כיום בישראל בהצלחה ולא סוציאליזם, התגשמות השואה...). ומי שרוצה פעילות גדולה יותר אז יש את הקובץ שהעלתה ציפי, ובו פעילות רצינית יותר, וגם תכנים טובים. ושיהיה בהצלחה, מה שלא תעשו...

למעלה