יום התרמה

sporTV

New member
ב-ה-צ-ל-ח-ה-!

אתחיל ברוח אופטימית - האם מופע ההתרמה של כנסיית השכל היה מוצלח? אם כן, אפשר להרים אירוע הדומה לאירוע של פול מקרטני.
השאלה היא איך אפשר להשיג מודעות גדולה יותר ותרומות גדולות יותר. לארגן מסע אופניים זה קצת בעייתי בגלל שזה חורף. השאלה היא האם אירועים כדוגמאת אלה הם מקור תרומה יעיל. אני אשתדל לחשוב על דברים מקוריים יותר ולעזור בבוא העת. ב-ה-צ-ל-ח-ה-!

בהצלחה

נראה לי נכון להרים ארוע סביב יום ההתרמה.אנחנו מנסים/סות לחדור לבית הנשיא לארוע.או לרכוש איזה מופע סחיר או לערוך ערב ל"חשובי" אצל הנשיאה שלנו-אסתר יעקובי.אנחנו לא מתיאשות

orii

New member
זבנג וגמרנו

מימי ההתרמה האחרונים שהבם השתתפתי ההרגשה הייתה של קרב בתנאים כנגד רוב הסיכויים. שנייה לפני ההתרמה אתה מגיע לכיתה + מורה שלא יודעתמה אתה רוצה מהם לא מבחינת התוכן ולא מבחינה טכנית (פנקסים רחובות, חלוקה לזוגות, זמנים...). אולי ננסה להכין את הקרקע מראש כך שביום ההתרמה לקצור את הפירות. 1. פעילות למורים. המורים הם אחד המפתחות של הסברה מוצלחת. בלי מורה קשוב בכיתה רוב התלמידים לא ממש איתך. ומצד שני, מורה שאיכפת לו סוחף אחריו את כל התלמידים: הן ברמה של להגיע בזמן לכיתה, הפרעות ושאר ענינים של בית ספר... לגרום למורים להרגיש מעורבים זה אתגר שיש להתמודד איתו. אפשר לבנות פעילות של כשעה למורים שתכלול (הסדר אינו מחייב): א. הכרות עם המחלה ב. הכרות עם דרכי הטיפול ג. איך האיגוד עוזר לחולים ד. רפואה מונעת - הסבר על שכיחות הנשאות ועל הבדיקות הגנטיות (מהנסיון שלי בגלל שזה נוגע לכולם זה יש עניין רב בנושא) ה. זוית אישית של המסביר (חולה/הורה/מתנדב). המסבירים צריכים לקבל חומרים ומערכים להעברת פעילות ממוקדת. ברושורים זה לא מערך שיעור. צריך להשאיר מקום למסביר לזוית האישית ולאילתורים אבל צריך גם למלא את רוב הזמן במערך מוגדר של פעילויות שכוללות גם פעילות אינטראקטיבית עם הרבה שאלות המופנות לקהל. 2. פעילות לתלמידים. אני חושב שאת ההסברה לתלמידים יש לעשות כחודש לפני יום ההתרמה. זה יוריד הרבה מהלחץ בבית הספר (תמיד יש קושי רב לכנס את כל הכיתות במקום והזמן) מצד שני זה גם ויתן למסרים זמן לשקוע. אולי הפרדה בזמן, בין התוכן המועבר לבין כל ההתעסקות עם ההתרמה תאפשר לתלמידים לעבד את המסרים ולגשת ליום ההתרמה אחרת. גם כאן אני חושב שצריך לבנות מערך מסודר של פעילויות. לדעתי הוא צריך להיות דומה לזה של המורים. למעשה כל מה שכתבתי על ההסברה למורים תקף גם לגבי ההסברה לתלמידים. כמובן, את ההסברה לתלמידים צריך לערוך רק לאחר שנערכה ההסברה למורים. ביום ההתרמה עצמו המורים יארגנו הרבה יותר טוב את כל התלמידים מבחינת זוגות, פנקסים רחובות... לסיכום, ההצעה שלי כוללת: 1. הקדמת ההסברה מיום ההתרמה 2. הסברה מקדימה למורים 3. לאחרייה הסברה לתלמידים (כחודש לפני יום ההתרמה) 4. הכנת מערכי הסברה מסודרים למורים ולתלמידים 5. הדרכת המסבירים

יום התרמה

אתה צודק במאה אחוז.הבעיה-מערכת החינוך,אשר קובעת מתי יערכו הרצאות לתלמידים אם בכלל.בשנה שעברה העברתי 5 הרצאות בהסתדרות המורים.בבתי הספר יש מצוקה של זמן.אבל,אני אתך.בוא נתכנן איך לתקוף את הבעיה ונצא לדרךתודה על הנכונות ועל כל השאר...

vikvik

New member
אתה צודק ולא צודק :)

חייבים לזכור שלצערנו יום ההתרמה הוא משותף לעוד עמותה. בבתי ספר כל העניין גם ככה במחלוקת במיוחד בשנה של שביתות והמורות גם בלחץ להפסיד חומר וההורים בלחץ בטיחותי לשחרר את הילדים. לייעל את התהליך מול בתי הספר כמעט בלתי אפשרי , אם כי באמת אפשר לשאוף לשפר. המורים כל כך עייפים ושחוקים שגם לקרוא להם להסברה מקדימה זה פשוט עול ואנחנו לא רוצים להיות עול , הרעיון הוא לפי דעתי כמה שיותר סיפורים אישיים כי לא המורים צריכים לסביר אלא אנחנו. באיגוד קיימים מהלכי שיעור מפורטים , כמה אופציות של סרטים וכמובן כל אחד בוחר את המועדף לו כי חשוב שגם המסביר יהיה מחובר למה שהוא עושה וירגיש טוב עם החומר. כמו כן מתקיימת הדרכת המסבירים שמגיעים לאיגוד לקבל את המידע ואת החומר , הסברה אפשר לעבור גם אצל סיאף וגם בעמותה הנוספת. וזה לא פשוט כי כל פעם זה חלוקה אחרת , אחריות אחרת ולצערנו אנחנו לא שולטים על הכל ואולי גם לשמחתנו , כי אין לנו מספיק הענות לימי התרמה. ואני חייבת לפסול לגמרי את הרעיון של הקדמת ההסברה. ילדים זה עם הרבה יותר דינמי מאיתנו , מה גם שכל כיתה מקיימת כמה ימי התרמה בשנה , החומרים נשכחים ויש חשיבות רבה לרגש אותם באותו היום שהם הולכים לדפוק בדלתות כדי שהרגש והזכרון יהיה חי וטרי. זה תוצאות שונות בשטח והן מוכחות. אחרי הסברה ילדים נשארים פעורי פה ויש להם מטרה מול העניים שאחרי חודש הופכת לסתם עוד מטלה שהמורה אמרה לעשות. מה שהכי חשוב מבחינתנו זה כמה שיותר סיפורים אישיים , כמובן שהכי טוב חולים עצמם , אבל זה לעיתים קצת קשה , אבל גם הורים או אחים זה מאוד מאוד עוזר , זה פשוט הכלי המפעיל. ולפעמים מערך שיעור כזה או אחר לא משנה אפילו אם הם הולכים לדפוק בדלת עם הזכרון של האדם מול העניים ובקשה אישית. וכמה שיותר טרי גם ויותר קרוב , זה חייב להיות עבור הילדים אפילו באותו יום או גג יום לפני. כמובן שאת כל ההערכות אנחנו מנסים עד כמה שיותר לייעל. בכל מקרה לכל זה , חייבים שכולנו נרתם וכמה שיותר.

sporTV

New member
ממנה אותך רשמית להיות הדוברת שלי

רק אם את מסכימה כמובן.... יש לך ראש זהב ולב עוד יותר!

orii

New member
אני צודק ולא צודק

את צודקת שאני צודק ולא צודק. עלו כמה שאלות שאני לא רואה פתרון אחד ברור. את ההבנה שצריך לטפח את הקשר עם בתי הספר לאורך זמן קבלתי דווקא מפעילה באקים. אני חושב שאם מחלקים מראש את בתי הספר בין אקים לבינינו אנו יכולים לנסות ליצור קשר ארוך טווח. הקשר צריך לכלול איזה שהיא השקעה במורים. זה כמובן לא יכולל לכלול הרבה זמן אבל אם כל שנה יהיה איזה משהו קטן בסדר גודל של שעה זה יכול להיות משמעותי תוך 4-5 שנים - מחויבות הרבה יורת עמוקה של מספר בתי ספר. לגבי תזמון ההסברה הטיעונים שלך כמובן של להכות על הברזל כשהוא חם נכונים. אני לא יודע מה יותר טוב. קודם הייתי בהרגשה שלזמן שעוברבין ההסברה לבין היום ההתרמה יהיה יתרון. אפשר אולי לבדוק את זה מחקרית: בשנה הבאה בחלק מבתי הספר לעשות כמו תמיד ממש לפני יום ההתרמה ובחלק מבתי הספר לבצע את ההסברה חודש קודם ולראות אם יש הבדל בכמות הכסף המותרם. לגבי מערכים מוכנים. לא נחשפתי אליהם. אני מסכיןם שהזוית האישית היא מרכזית בהסברה אבל צריך לתת עוד חומרים יהפכו את החויה של ההסברה ליותר מלאה. חסרים לי למשל אוסף של שאלות שיכול לגרות את התלמידים לנסות להבין יותר טוב את המחלה והטיפול בה.

שני רעיונות

האחד- תרומה בסופרמרקט הרבה פעמים הקופאית בסופר שואלת את הלקוח "אתה מוכן לתרום שני שקלים ל......" נראה יל דרך נהדרת לעשות הרבה כסף אני אף פעם לא מסרבת הסכום קטן אזל שוכה לחשיפה גדולה השני- תרומה ב- SMS אולי משהו בעניין אוויר בלון הליום ענק שיעוף באוויר כל SMS שמישהו ישלח יכניס 5 שקלים ועוד קצת הליום לבלון המטרה היא כמובן שהבלון יתרומם ויעוף גבוה לאוויר (קשור לאדמה) משהו מטפורי כזה על אוויר סטייל דגל האורות של עלם (תאמינו לי לא יודעת מאיפה בא לי הרעיון בשעה מאוחרת שכזו... פשוט חזרתי מחתונה של אח של סיאפניק ותיק ממש כמוני - חודשיים אחרי)

יום התרמה

יופי של רעיונות.התרמה דרך קו קופות לא פשוטה.פנינו לכל הרשתות והם סגורים לכמה שנים קדימה.חב'פישמן אשר בבעלותה רשת אייס,טויסאראס-הבטיחו לנו שב-2009 נכנס לקו הקופותהרעיון הנוסף-נפלא.תודה

sporTV

New member
על אותו הקונספט - מטוס

עם שלט עצום!!!! אני מוכן להיות עם הטייס ולוודא ביצוע.

למעלה