יום השואה

MichelleS

New member
יום השואה

ביום רביעי הבא, ה-20 באפריל, יתקיים יום הזכרון לשואה ולגבורה. בשנה שעברה ציינה התנועה את היום ע"י חלוקת חומר הסברה המזכיר שלא רק יהודים נרצחו בשואה, אלא גם מיעוטים נוספים ביניהם הקהילה הגאה (ניסוח מאוד פוליטקלי קורקט). ישנם טענות האומרות שאנחנו לא צריכים לנצל את יום השואה למאבק שלנו, ושבעצם חלוקת הפליארים אנחנו מפחיתים מעוצמת השואה של היהודים (או משהו כזה). מה דעתכם?
רק רציתי להוסיף שיר שמבטא בצורה הטובה ביותר את תחושתי לגבי הנושא: לא הרמתי את קולי - מרטין נימלר בתחילה הם לקחו את הקומוניסטים, ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי קומוניסט, ואז הם לקחו את היהודים, ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי יהודי, ואז הם לקחו את חברי האגודים המקצועיים, ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי חבר אגוד מקצועי, ואז הם לקחו את הקתולים, ואני לא הרמתי את קולי, כי הייתי פרוטסטנטי, ואז הם לקחו אותי, אך באותה עת כבר לא נותר אף אחד שירים את קולו למעני.

לדעתי זה לא קשור למאבק

אלא יותר להנצחה ומודעות. אין כאן שימוש ביום הזכרון לשואה לאיזה סוג של מאבק, אלא יש כאן את הנצחה שלנו כגאים ושל חלקנו גם כיהודים.

yogniz

New member
יום השואה נועד כדי שיזכרו...

ושלא יחזרו על הטעות שוב... המאבק הוא חלק מהעניין...מאבק בגזענות ואפליה בדיוק מהסוג שנלחמים בצבעים הוא חשובה מאוד, בעיקר ביום השואה כדי להזכיר לכולם מה התוצאות של שנאה וגזענות....

לירונדה

New member
זו הסברה חשובה!

אבל אולי לא צריכים לעשות את זה ביום הזיכרון עצמו, אלא יום לפני/יום אחרי

שפנפן

New member
אכן הסברה חשובה אבל

קודם כל גם לדעתי זה אמור להיות יום לפני יום השואה. שנית , אני לא בטוח שלעשות את מה שעשינו שנה שעברה זה מה שאנחנו צריכים לעשות גם השנה. השאלה מה יותר חשוב
שנסביר לציבור שהיה עוד אנשים שנרצחו בשואה חוץ מיוהודים, כמו הציבור הגאווה באירופה. או שמא , אנחנו אמורים להסביר לציבור שכל הזוועה הזאת קוראת גם עכשיו בצפון קוראה ולאף אחד לא אכפת. או להסביר לציבור על שואות אחרות שקראו בעולם והם לא שמו עליהן מעולם.

udidu

New member
אפשר לקחת את זה לכיוונים שונים

אבל אני בדיעה של יוגב, היום הזה נעוד כדי לזכור ולא לשכוח למה שנאה, גזענות ובורות עלולות לגרום. לכן, לדעתי, בהחלט יש מקום למחות נגד כל שנאה שהיא ונגד כל דיכוי באשר הוא דווקא ביום השואה.

אני חושבת..

שכן צריך לחלק חומר הסברה ביום השואה... בעיקרון כבר אמרו פה סיבות שאני מסכימה איתן אז אין לי למה לחזור על זה..

MichelleS

New member
אני חושבת

השיר שהוספתי להודעה מבטא את זה בצורה הטובה ביותר. ביום השואה ניתן לעשות כמה דברים: הראשון הוא להתבכיין על כמה שהיה רע, ולהזדעזע כמו כל שנה מחדש מאותם טקסטים נוראיים שכולנו כבר זוכרים בעל פה, או שאפשר לנסות ולהבין מאין היא נבעה ומה ניתן לעשות על מנת למנוע הישנות שלה. על הבסיס הזה קמה מדינת ישראל- על בסיס תפישת עולם הטוענת כי רק בית לעם היהודי הוא שיבטיח הגנה מפני שואה נוספת. כתנועה שלא מגדירה עצמה כציונית, אני בטוחה שחלק גדול מאיתנו מאמין שלא מדינה כזו או אחרת היא שתבטיח הגנה, אלא דרך של הבנה וקבלה במקום שנאה לאחר. אני רואה חשיבות מאוד גדולה בפעילות בנושא דווקא ביום הרגיש הזה מכיוון שאולי דווקא מתוך הכאב אנשים יוכלו להזדהות אם מה שיש לנו להגיד.

Alexco

New member
דעתי

המילה "שואה" מיוחסת לרצח העם שבוצע ביהודים על ידי גרמניה הנאצית, וביהודים בלבד. יום הזכרון לשואה והגבורה מתקיים ביום המרד בגטו וורשה, ככה שקשה לי להבין למה התאריך הזה הוא זה שאתם בוחרים להנצחה החשובה של טבח ההומוסקסואלים. כמו כן חשוב לדעתי לשמור על זה כהנצחה בלבד, משום שניסיונות להפיק לקחים חינוכיים, בין אם הם לאומיים או אוניברסליים, מהשואה נוטים בדרך כלל לדמגוגיה זולה או להשוואות עקומות. אם אתם רוצים נימוקים לדעתי על השואה, לחצו כאן להודעה ישנה שלי מפורום צמחונות/טבעונות.

אלכס היקר. ../images/Emo11.gif

דעתך בנוגע לכל הקשור ב"שואה"- ידועה לי. אני חושבת שיש פיספוס גדול מאוד [מאוד] בכל הנוגע ללימוד והנצחת מלחמת העולם השנייה- בא"י. אז נכון, "שואה"- מתייחסת רק לשואת היהודים. וזו בידיוק הבעיה. לאורך כל ההתיחסות של המדינה [בין אם זה איזכור- או לימוד]- למלחמה הזו- יש מן הידבקות לאומית- רק למה שקרה ליהודים. ונכון, אפשר להבין למה יש לשים דגש ב"מדינת היהודים"- על איזכור ולימוד- שואת היהודים. אבל מכאן- ועד לא ללמד בכלל שהיו עוד 6 מיליון נרצחים? קומוניסטיות/ים, הומואים/הומואים נשיים יותר..[:)], צועניות/צוענים, שחורים, שחורות- ועוד? אני חושבת שחשוב ליזכור, וחשוב ללמד גם על אותן ואותם ניספים- ולא רק לשם השיוויון הכ"כ מתבקש- אלא לשם למידת לקחים..- שהריי לא רק היהודים נרצחו על היותם יהודים- אלא גם מיעוטים אחרים- על היותם הם/ן. ולצערי- אנחנו אח"כ נתקלות באותה התיחסות בנוגע לדברים אחרים- בדוכנים למשל....[גדר ההפרדה]..מוכר לך המשפט הבא: " יאאלה, למי איכפת מהזכויות של הערבים האלה?! יפי נפש!- קודם תדאגו לאחים שלכם- ליהודים! אתם דואגים להם! ולא איכפת לכם שהם הולכים אצלינו ומתפוצצים באוטובוסים?" זו היא סוג ההתיחסות שרווחת גם בנוגע לנרצחיי מלחמת העולם השנייה. [למה צריך לזכור מישהו שהוא לא משלנו- לא יהודי- ועוד אוכל בתחת?] בקיצור? מקווה שהבהרתי את עמדתי.. ו...למרות ששם היום הוא "יום השואה" - יש מקום לאיזכור של שאר הנרצחים.. זה נתון ממש מטוייח במדינת ישראל. הרבה מאוד א/נשים בכלל לא יודעות/ים שהיו עוד 6 מיליון נרצחות/ים. לימור.

Alexco

New member
לימור היקרה ../images/Emo140.gif

כתבתי שאני גם מתנגד להפקת הלקחים החינוכיים הלאומיים מהשואה. השואה מנוצלת לכאן ולכאן, בדרך כלל כמו שאמרתי בצורה עקומה או דמגוגית. העובדה שנרצחו מיעוטים נוספים בידי השלטון הנאצי נלמדת בתיכונים אם אני לא טועה. יש מקום להזכיר את העובדה שהאידיאולוגיה הגזענית של הנאצים פגעה באחרים נוספים, אך אני לא מבין מדוע דווקא בתאריך בו היהודים בגטו וורשה מרדו? הרבה פחות אנשים יודעים על רצח העם שהיה בסודאן למשל מאשר על ההומוסקסואלים שנטבחו על ידי הנאצים, או על רצח העם שמתבצע כעת בקונגו. ב 94 היה ברואנדה טבח, ומאז השואה היו רצחי-עם גם בקמבודיה ובסין. אולי לא בתאי גזים כמו בצפון-קוריאה, אבל הטכניקה לא רלוונטית. הרבה אנשים לא יודעים הרבה דברים. אני מאמין שאנשים יכולים להשתכנע בכך שלא צריך לשנוא את האחר גם בלי "לתפוס טרמפ" על יום השואה. אגב, אני מאוד מקווה שאני לא פוגע כאן ברגשותיו/ה של אף אחת ואחד. השמדת ההומוסקסואלים בידי גרמניה הנאצית היא מזעזעת, מחרידה, וראויה להנצחה.

אתה טוען ש....

אתה טוען שצריך לעשות יום נפרד לכל מיעוט שנפגע במלחמת העולם השנייה? או לא להזכיר אותם בכלל? אני חושבת שהפשרה הכי טובה- היא כן- להזכירם ביום השואה. כי כן- יש קשר ישיר. [למרות שהתאריך נקבע ע"פ המרד בגטו וורשה.] לא לתפוס טרמפ, לא להפחית מחומרת שואת היהודים, רק להזכיר, ולזכור. כי כמו שהמצב עכשיו- אין שום איזכור לשאר הנפגעים. וזו טעות אנוש. לימור.

Alexco

New member
אני טוען ש...

אי אפשר לעשות יום אבל לאומי לכל טבח שנעשה בידי בני אדם בהיסטוריה האנושית.

אני חושב שעצם העובדה ש..

בחרו מחתחילה לזכור ולהזכיר רק את הקורבנות היהודים בשואה זה פספוס. אני ורבות מסביבי נחשפנו לנרצחות הנוספות רק בשלבים מאוד מאוחרים (כיתה ו'). אני חושש שהפסדנו בכל השנים האלו מסר חינוכי מאד חשוב והעדפנו להתעסק ברחמים עצמאיים. חבל. עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא.

Alexco

New member
ואני חושב שניצול השואה

ל"מסרים חינוכיים" זה משהו שטוב לפספס. כאמור יש מספיק טיעונים אחרים מלבד "זה כמו השואה!!!" למדוע אין לרדוף מיעוטים, ולשנוא את השונה.

yogniz

New member
זה הכל תלוי ב...

מה לדעתך המשמעות של יום השואה (לא של השואה עצמה) אני אישית לא רואה סתירה בין דעתך על השואה לבין העובדה שצריך לנצל את היום הזה כדי להעביר את המסר שלדבר כזה אסור לתת לקרות שוב...לא משנה אם מדובר ביהודים\ הומואים או כל יצור אחר.....

Alexco

New member
ובכן,

לא ניתן למלא את לוח השנה הישראלי במועדי זכרון לכל עוולה היסטורית. כפי שלא מציינים את "ציד המכשפות" (9 מיליון נרצחות) הנקרא בפי חלק מהפמיניסטיות "שואת הנשים", כך לא מציינים את מה שנקרא בפיכם "שואת ההומוסקסואלים". יום הזכרון לשואה והגבורה נקבע בתאריך המרד היהודי בגטו וורשה, וכוונתו לציין את השואה שבוצעה ביהודים. משום שאני רואה הבדלים מהותיים בין השואה לבין השמדת המיעוטים האחרים בידי גרמניה הנאצית (כמו שאני מפרט בהודעה שקישרתי אליה, וכפי שהוכרע לבסוף וויכוח ההיסטוריונים הגדול) אני רואה את הניסיון להשתמש ביום זה עבור ציון השמדת ההומוסקסואלים כחסר-טעם. וללא קשר, אני לא רואה בעין יפה ניסיון ללימוד לקחים באמצעות ניצול השואה למטרות שונות (והרי ניתן להטות אותה כך שתתאים לכל מטרה חינוכית שהיא). אבל זה אני. ואולי אני בכלל טועה לגמרי.

MichelleS

New member
נצל"ש- לעצור את הזוועה בצפן קוריאה!

רובכם בוודאי שמעתם כבר על הזוועות המתרחשות בצפון קוריאה. למי שעוד לא שמע- התקבלו לאחרונה עדויות על ניסויים כימיים, באמצעות תאי גזים שקופים, המבוצעים באסירים פוליטיים הכלואים במחנות המעצר, שהם למעשה מחנות עבודה. בנוסף התקבלו עדויות על מזעזעות על העינויים הבלתי פוסקים שעוברים האסירים במחנות אלו. חייבים לעצור את השמדת האזרחים בצפון קוריאה! מה אפשר לעשות? הרבה מאוד! לפרטים נוספים, כדאי לבקר ב: www.korea-lo-lishtok.com שהוא אתר ישראלי (בעברית) העוסק בנושא ומרכז את המידע לגביו. ביום ראשון הקרוב, ה-18/4 תערך הפגנה בנושא בשעה 14:30 בירושלים. ההפגנה תתחיל ברחבת המשביר בירושלים - קינג ג'ורג' 20 פינת בן-יהודה.

למעלה