יום השואה

עץ שתול

New member
יום השואה והגבורה

כידוע יש ההיסטוריה האוטנטית כפי שהוא מסופר בספר דברי הימים האחרונים של תולדות ישראל. ויש את ההיסטוריה המשוכתבת, שעל גבי יסודות העיוות של האמת ההיסטורית, ופועל יוצא של ההסתה המכוונת שלה, גדלנו על ברכי התורה והרבנים. כאנוס, יום השואה והגבורה מציפים אותי ברגשות רבים ומעורבים, בין היתר אני מרגיש גם צורך עז של הזדהות עם הקורבנות והסבל הרב שחוה עמינו ובתוכם הניצולים הרבים שעדיין חיים עימנו, דבר שלצערי לא חשתי בעוד שהייתי תלמיד מצטיין מן המנין. בשביל הפתיחה הבאתי לפניכם לינק של מחקר מעניין, לא שיש בזה חדשה ממש מרעישה, כי את מה שכבר ידוע וגלוי לכל אין צורך להדגיש שוב פעם מחדש, אבל זה טוב בשביל להזכיר לכולנו בתוך איזה הויה אנחנו חיים. http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1079538.html

סוג ב

New member
יום השואה

בעקבות הודעתו של עץ שתול, עלה לי הרעיון לנעוץ הודעה בנושא, שאליה תשרשרו סיפורים, סרטים, כתבות וסתם הגיגים, על השואה. אתם מוזמנים לשרשר כל חומר רלוונטי.

סוג ב

New member
סרט שראיתי לפני כמה חודשים

העלתי אותו לשרשור של העמק הנעלם ואעלה אותו כאן שוב אזור אפור- צפייה ישירה סיפור על יהודי ממוצא הונגרי אשר נבחר ע"י ג'וזף מנגלה להיות ראש הפתולוגים של מחנה ההשמדה אושוויץ, שביחד עם חבריו לקבוצת ה"סונדר-קומ נדוס", מחליטים למרוד ולבצע את ההתקוממות היחידה שהתרחשה באושוויץ.

אגס 10

New member
הפסנתרן

יש סרט ידוע מאוד שמספר את חייו של ולאדיסלב שפילמן שהיה פסנתרן יהודי צעיר בוורשא וניגן ברדיו המקומי ניגון של שופן ממש עד הרגעים האחרונים של הפצצת הרדיו בידי הגרמנים,והוא מצליח לשרוד את שנות המלחמה,בעיקר בזכות קצין נאצי שבא לעזרתו לאחר שהאזין לנגינתו במחבוא בין ההריסות. הסרט מרתק ומרגש מאוד מאוד. ראיתי אותו לפני כמה שנים ומאז אני מקפיד לראותו מדי שנה ביום השואה. אני חושב שזה סרט שממחיש היטב לצופה את הנורא שאירע שם בימים הארורים ההם,ואים עים שתשאר יבשה לאחר הצפיה בסרט. משום מה אני לא מוצא את הסרט לצפיה ברשת,מישהו יכול לשלוח לינק?

הבריחה מסוביבור ומבצע ואלקירי

HOT Movies ו-HOT Prime (שידור מאוחד): "בעלות על אושוויץ" (17:15); "אדם בן כלב" (22:00); Hot Drama ו-HOT Gold (שידור מאוחד): "הבריחה מסוביבור" (20:20); "מדגדגים את ליאו" (22:40). yes1: "נער קריאה" (21:30); "הלב האמיץ של אירנה סנדלר" (23:30). yes2: "הפסנתרן" (21:35); "הנפילה" (24:00). yes3: "הזייפנים" (22:00). yes4: "מבצע ואלקירי" (21:00). yes5: "יומנה של אנה פרנק" (19:48), "הנער בפיג'מת הפסים" (21:30). קרדיט לפורום אניה בוקשטטין על המידע

לחוד

New member
הלב האמיץ של אירנה סנדלר

ראיתי לאחרונה וכהורה לילדים התרגשתי מאוד. מומלץ לכל הורה באשר הוא.

אני לא מסוגל לקרא

ובודאי לראות שום סרט על השואה.כי כשהייתי ילד קראתי כמה ספרים על השואה,וקיבלתי מהם טראומות בלתי הפיכות.

../images/Emo45.gif חשוב לשמור על מינון נכון

ולא לשקוע בעיסוק בשואה יתר על המידה. גם אני משתדל לא לקרוא על כך מעבר למה שכבר קראתי, מעט הסרטים שראיתי בנושא היו ממש טובים, כולל סרט מרגש מאוד על יהודי חרדי מברוקלין ניו יורק שיוצא למסע לאתר את המשפחה הפולנית שהצילו את חמיו ואחיו.

DM fan

New member
המלצה

אני ממליצה על שלושה ספרים מעולים (לא קשים מדי), שני ספרים של פרימו לוי (יהודי ממוצא איטלקי, ניצול שואה, כימאי, שהתאבד אי שם בשנת 88 ), אחד זה "נוכחים ונפקדים" והשני זה "הזהו אדם" ועוד ספר ממש מעולה זה "סינית אני מדברת אליך" של סביון ליברכט,כולל בתוכו סיפורים קצרים מדהימים.

בינגi

New member
יום השואה - בואו ונהיה לרגע כנים

כחרדים בדימוס שחונכו כל השנים על אי הזדהות עם `ירח האיתנים` הנוכחי קרי, יום השואה, הזיכרון, והעצמאות וכו` כיצד ניתן לבוא מתוך פרספקטיבה של `לומר תהילים כשנשמעת צפירה` ואו לא לצאת לרחוב ב-8 בערב וב-11 בבוקר כדי לא לגרום לחילול השם.. האם לפתע אנו כן מוכנים להבין ולגלות סולידריות עם משמעות הימים, או שזה בעצם בסה``כ אחיזת עיניים של `חרדים בע``כ.. שהנה יש לנו בעצם הזדמנות (נוספת) להביא לידי ביטוי את הסתייגותינו מהדת, כי מגבלות הדת הם אשר בעצם הטמיעו בנו את הירהורי הכפירה וההסתייגות כלפי הימים הללו.. או שזה הכל בא (אם בכלל) כתוצאה מהשפעת האווירה החברתית או הסביבה??

mister xy

New member
אני לא מסוגל לעמוד בצפירה

לא ביום השואה ולא ביום הזכרון כי זה נראה לי ממש טפשי. שנה שעברה נכנסתי לשירותים בעבודה דקה לפני הצפירה כדי שאף אחד לא יראה שאני לא עומד.

גם אם זה נראה לך טפשי

ללכת לשירותים דווקא זה טפשי לא פחות. אם אני בחברת אנשים אני עומד ולא בורח מזה בדווקא.

למעלה