יום השואה

כי לא יקרה כלום אם הם יחשפו למציאות הזו בגיל

קצת יותר מאוחר מאשר שבע

לא יקרה כלום? למה ילד בן חמש צריך

להיחשף למידע על השואה ועל מה שעלה בגורלם של אלו שלא ניצלו או שרדו את הזוועה הזו?

כי הוא מבין, הוא לא טיפש

אין לך דרך להסתיר ממנו את נושא השואה, כי יש צפירה. מה עלה בגורלם של אלו שלא ניצלו? הם מתו. גם ילד בן 5 מבין שאנשים מתים יום אחד.

כן, אבל לא מתאים לילד בן 4 כבר לדעת

שהשמידו ילדים בתאי גזים, בהרעבה ובעינויים ושעשו ניסויים על תאומים ושהפרידו בין ילדים למשפחה שלהם ויש ילדים שגנבו אוכל כדי לשרוד. וגם בזמן הצפירה לא חייבים לומר - זה לזכר קורבנות השואה שנירצחו באכזריות רבה". אפשר לומר זאת אחרת.מנסיון .

שי ז.

New member
לבת שלי היתה גננת חכמה כמוך שסיפרה להם

בגן חובה שלקחו יהודים ברכבות ואחרי שהרגו אותם עם גז שרפו אותם בתנורים מיוחדים. רוב ילדי הגן פחדו לנסוע ברכבות הרבה זמן אחרי זה (חלקם גם היום) אז בשביל מה הטימטום הזה? אפשר להסביר שקמו אנשים רעים והשתלטו על גרמניה בכוח והם האמינו שיהודים הם לא בני אדם אלא חיות שנראות כמו בני אדם וניסו להרוג את כולם ולהוסיף להסבר שכיום יש לנו צבא חזק ששומר עלינו ושחשוב שנזכור את מה שקרה כדי שזה לא יחזור אף פעם בשום מקום בעולם.

כנראה אני לא יודע איזה ילדים מפונקים יש היום

בזמני ידענו את הכל, ראינו את המספרים על הזרועות של הניצולים ולא קרה לאף אחד כלום.

שי ז.

New member
כי אנחנו גדלנו כשמסביבנו היו הרבה ניצולים

אצלי בבנין חיו 3 משפחות מתוך 9 שהיו ניצולי שואה (אחת הגיעה באקסודוס, אחת חיה ביערות ואחת איבדה את שלושת ילדיהם ולא הביאו ילדים מאז), בעל המכולת היה עם מספר על היד ובכלל חיינו מוקפים בזכרונות חיים של השואה. כיום לצערנו כמות הניצולים הולכת ופוחתת ולכן הילדים הרבה פחות חשופים לזה.

יש לנו במשפחה ניצולים עם מספר על היד

ובכל זאת הזאטוט בן ה4 לא קיבל הסבר מפורט למה. והוא אפילו לא שאל עד היום.

RichardSmith

New member
אני עמדתי בשקט עוד בטרום חובה

זכור לי שהתעצבנתי על חברים מהגן שהרעישו.

הבן שלי בדיוק נזכר אתמול (הוא בן חמש ורבע)

ששנה שעברה בגן, הרבה ילדים צחקו והוא עמד יפה. אני חושבת שהילדים שצחקו, צחקו בגלל המבוכה, אבל לא חשבתי שהוא זוכר את זה. כנראה זה הפריע לו באמת.

rakefet666

New member
תלוי בגיל הילד

לילדים קטנים במיוחד אפשר להגיד פשוט משהו בסגנון 'פעם היה איש רשע מאוד בשם היטלר שעשה הרבה דברים רעים ובסופ של דבר הצליחו לעצור אותו ואנחנו עומדים כדי לכבד את האנשים בהם הוא פגע.'

למעלה