יום השואה

תנאית

New member
יום השואה../images/Emo53.gif

עבורי השואה היתה תמיד נושא קשה להתמודדות,לא רק במובן הרגשי,אלא גם בהקשר האידאולוגי, תמיד המחשבות על השואה יצרו אצלי קונפליקטים: בהיותי חרדית-השואה היתה עבורי משהו עימו אין לי אפשרות להתמודד-מבחינת האמונה,כוונתי לשאלות הרגילות בנושא , נוסח:"איפה היה אלוהים , איזה מן "עם נבחר זה"ובכלל,איך יתכן שאלוהים שותק על עוולות מוסריות שכאלה " וכדומה... כיום -בהיותי חילונית ,אתאיסטית , שוב נוצר הקונפליקט , אולם הפעם בכיוון אחר: השואה "מפריעה " לי להתעלם מהשייכות שלי לעם היהודי ובעצם מכניסה אותי לתוך המעגל הזה -ממנו אני חלק, ושוב זה מותיר אותי מבולבלת. בכלל, נושא האנטשמיות מעורר אצלי תמיהות בפרט היום כשרובנו "ככל הגויים"-מה לעזעזל רוצים מאתנו?! אני חושבת שלמי שנולד כחילוני קל יותר להתמודד ולגבש דעה בנושא ,מה גם שיתכן ואני עדיין נתונה בתפיסות עולם קודמות ,המשפיעות על מחשבתי(?) משהו מזדהה\בעל דעה בנושא \מעוניין להגיב \לפתור?

מטאור38

New member
אנטישמיות

הדתיים מאמינים שהאנטישמיות זה סידרו של עולם אלו נאמר "הלכה עשו שונא ליעקוב" כך שהכל ברור אנחנו עם סגולה והם שונאים אותנו נקודה.והיום אחרי שאתה לא מאמין בהלכות אתה חייב לשאול את עצמך למה באמת שונאים אותנו? זו שאלה שלא קל לענות עליה ולפעמיים גם לאלה ששונאים אותנו אין תשובה, אבל נראה לי שפשוט שנאו אותנו בגלל שהינו שונים חריגם ואולי גם מצליחנים ולבני אדם יש טבע מחורבן של קינאה צרות עיין שנאה לשונה לחריג וכ"ו. ובנוגע למה ששאלת "האם יתכן ואני עדיין נתונה בתפיסות עולם קודמות ,המשפיעות על מחשבתי(?)" אני לא יכול לענות לך בודאות כי אני לא מכיר אותך. אבל אצלי בהחלט יש מליון ואחד דברים שאני יודע בוודאות שיש לי תפיסה אולי מעוותת בגלל תפיסת העולם הקודמת שלי וצריך הרבה עבודה כדי להתנקות ולהגיע למקום שההרגשות שלך כלפי דברים היו מה שאת באמת מאמינה ולא משהוא אחר.

חי אדר

New member
צהר למחשבה

לטעמי הקונפליקט שאותו את מציינת לא ניתן לפתרון מושלם. בנקודה זו, איני חושב שעשוי להיות הבדל בין דתי לחילוני. כל אדם באשר הוא אדם, ונותן דעתו לכך, מוצא עצמו תוהה ומשתומם לנוכח גלי האיבה. אך מה יש להסיק מכך, קשה מאוד לסמן ולהצביע בבירור. מכל מקום, עצם העיסוק וההיתמודדות בעניינים אלו הוא חשוב. לטעמי, עניינים אלו שייכים לתחום הפילוסופי שבו אין הדברים נחתכים ומתלבנים באמות מידה מתמטיות. באורח אישי, אני נוהג להציץ כל פעם בספרות מחקרית מגונת בעניינים ובסוגיות אלו, ובכל סוגיה אחרת התופסת אותי. בדרך זו, אני מזמן עצמי לתשובות שונות ולהסברים שונים שבכל פעם תופסים אותי באורח מסויים.באופן זה, אפשר לבחון את הדברים בפרספקטיבה רחבה יותר. אך כמובן מתוך הכרה, שתמיד אין מילת הסוף לאף עמדה או דעה.

תנאית

New member
בעקרון, נכון

בקשר לאנטישמיות ,אתה צודק. אבל מה שבאמת מפריע לי היום הוא עצם השייכות הזו לעם , לאומה , להסטוריה , יתכן ואין זו סוגיה פילוסופית דוקא , יתכן שהיא רגשית . שאלתי היא איך אנו היוצאים בשאלה בפרט וכל אדם ליברלי בכלל אמור להתיחס לעניין העם היהודי , האם באמת ניתוק ממנו ונסיון לחיות סתם כאחד האדם הוא לא אפשרי \מוסרי? מקווה שהפעם הסברתי את כוונתי ביתר בהירות.

חיקה

New member
זה לא יעזור כלומהיטלר ים"ש היה מחפש

גם כאלה שמזמן עזבו את הדת מי שאפלו סבא שלו היה יהודי היטלר הרג

חיקה

New member
המשך.לכן אנחנו יהודים ונשאר יהודים

לא יעזור כלום השינאה תמיד ישאר

תלוי באיזה הקשר

אפשר לחיות כאחד האדם, לדעתי, ביחס שאנו מעניקים לזולת, לאחר ולשונה. אי אפשר להיות כאחד האדם ביחס שאנו מקבלים מהעולם, שכן זה לא תלוי בנו. השייכות הזו לעם היהודי, היא בעיני, לא חזקה יותר מהשייכות שיש לי לקבוצת הגברים, קבוצת הלבנים, האשכנזים ועוד. וביתר פירוט, אני לא יכול "להתגייר" ולהיות ספרדי, אני יכול לאכול סחוג או לשתות ערק, אבל זה לא יעשה אותי לא אשכנזי, אבל מצד שני, אין בעובדת היותי אשכנזי מאומה מלבד קירבה גנטית לקבוצה מסויימת. אני מנסה להתייחס כך להיותי יהודי.

אחר

New member
זו שאלה רחבה ביותר

והיא נוגעת לכל בעלי השקפה ליברלית המרוממת את האדם מעבר לכל ערכים אחרים. האם ליברליות סותרת בהכרח הרגשת שייכות לאומית? קשה לי לענות על זה. אני מכבד את אלו שמצהירים שהם "אזרחי העולם", אבל במצב הפוליטי העולמי בימינו, כמו שאמר אתאיסט, זה די טמינת ראש בחול. השאלה היא האם בעולם אידיאלי ראוי היה למחוק לחלוטין את כל מושג הלאומיות (להבדיל מ"לאומנות" שלית מאן דפליג שראוי להכחידה). אני אישית נוטה לחשוב שכן. אולם כיון שהדבר אינו אפשרי, אני לא רואה בלאומיות (הן היהודית והן הישראלית) רק משהו שמייצג יחס של אחרים אלי, אלא גם מצב נתון שמקרין גם על נקודת ההשקפה שלי על העולם ועל בני האדם. זו דעתי.

למעלה