יום השואה

Billy Shirs

New member
יום השואה../images/Emo16.gif

במקום לפתוח עוד שרשור של הודעות ללא תוכן בהן כולם משרשרים דברים כמו "
", או במקרה הטוב, "
", בואו נהפוך את זה לדיון. מספר שאלות מנחות: מה אתם חושבים על זכר השואה היום? מהי עמדתכם בנושא המסע לפולין? לדעתם זה מכבד את השואה או עושה ממנה צחוק? אתם מתכנננים לצאת\יצאתם למסע? למה? מה לדעתכם סרט\סדרת\ספר השואה שהכי השפיע עליכם? מה עושים בבית הספר שלכם ביום השואה, ומה אתם חושבים על זה? אנא לחפור.

Fall Out Liel

New member
אם מישהו מוכן לקרוא אני מוכנה לחפור../images/Emo3.gif../images/Emo168.gif

קודם כל-
מה אתם חושבים על זכר השואה היום? שזה טוב שכל שנה עושים טקסים ומדליקים נרות, צריך לזכור את זה, הדבר הכי נורא שיכול לקרות. מהי עמדתכם בנושא המסע לפולין? לדעתם זה מכבד את השואה או עושה ממנה צחוק? אני חושבת שזה חשוב לנסוע לפולין ולראות איך היה, אבל צריך לחשוב טוב טוב את מי להוציא. הרבה ילדים שיוצאים הורסים את המטרה שלשמה הם יצאו ושמים דגש יותר על החברתי מאשר על מה שלשמו הם נסעו לשם, פשוט צריך יותר להחמיר בנושא הזה.. |דגש|אתם מתכנננים לצאת\יצאתם למסע? למה? הייתי אמורה לצאת באוקטובר אבל בגלל השביתה זה נדחה לשנה הבאה אבל לא בטוח שנצא כי אין מספיק ילדים, וזה ממש יקר X: מה לדעתכם סרט\סדרת\ספר השואה שהכי השפיע עליכם? יש איזה סרט אחד שכלללללללל שנה חורשים עליו בג'טיקס, משהו על ילדה אחת שבזמן מלחמת העולם השנייה [נזכרתי! קוראים לה ראסטי] היא חוזרת לאנגליה ועוברת על מיני דברים [רגע, בעצם נראה לי שזה בכלל ביום הזיכרון ><] בכ"א אני לא ממש רואה/קוראת דברים בנושא.. מה עושים בבית הספר שלכם ביום השואה, ומה אתם חושבים על זה? אתם לא רוצים לדעת..יש לנו בצפר מחורפן. עשו לנו מהכניסה עד המסדרון גדר תיל [אמיתית, חדה ודוקרת שגורמת לדם
] ועליה תלו טלאים צהובים שכתוב עליהם ג'ודן [בגרמנית] וכל מיני שמות של אנשים סנספו בשואה, ועשו לנו מין פסי רכבת מהכניסה עד לתוך המסדרון, ובסוף יש מסך ומציגים שם כל מיני תמונות מהשואה, ויש בדים שחורים תלויים על הקירות וזה מזעזע. הם הלכו עם הקטע יותר מדי רחוק. ועוד הביאו ניצולת שואה, והיא בטח ראתה את זה וזה גרם לה פלאשבקים..הגזימו
[אני אעלה תמונות מחר].
לזכר היהודים שנספו בשואה ולא זכו לחיות, לראות ולהשפיע על העתיד היום. ולזכר היהודים שנספו במלחמות שהיו בארץ [הרבה ניצולי שואה שניצלו מהשואה עלו לארץ ומתו במלחמות כמו מלחמתץ העצמאות, יום הכיפורים וכו', במטרה להגן על הארץ ולהבטיח את הקמתה, וגם לחיילים שמתו, ובכלל לכל אלה שמתו בפעולות איבה]
מי ששוכח יקבל נבוט לראש

PerfectSP

New member
איזה נורא זה!../images/Emo5.gif ../images/Emo190.gif

הם יכולים ממש לעשות טראומות לאנשיםOם יודן,BTW כי J הרי נקרא בתור Y.

Fall Out Liel

New member
כן..רציתי לצלם את זה אבל העלימו ראיות לפני..

שהספקתי
כן, התבלבלתי

PerfectSP

New member
../images/Emo16.gif

מה אתם חושבים על זכר השואה היום? חשוב ביותר,בעיקר כאשר בימינו אנשים מתחילים יותר ויותר להתכחש לשואה,ועוד מעט לא יישארו הניצולים בכלל.. מהי עמדתכם בנושא המסע לפולין? לדעתם זה מכבד את השואה או עושה ממנה צחוק? מכבד מאוד.. זה כמו מסע שורשים פשוט,לתת לנוער ללמוד על ההיסטוריה של עמו בדרך קצת אחרת שממחישה יותר את הדברים.. זה דבר חשוב, בכדי לשמר ולזכור את מה שהיה. אתם מתכנננים לצאת\יצאתם למסע? למה? חס וחלילה. לא יודעת איך אנשים מסוגלים לעמוד בזה..><" אני בחיים לא אצא לדבר כזה><" מה לדעתכם סרט\סדרת\ספר השואה שהכי השפיע עליכם? העדפתי לא להיכנס לזה. אפילו את הפסנתרן לא ראיתי..ראשית הייתי קטנה,ושנית יש אנשים שיותר קשה להם להתמודד עם זה כשהם רואים סרט כזה\קוראים ספר, ולכן אני מעדיפה להימנע, ולוא דווקא מזלזול. מה עושים בבית הספר שלכם ביום השואה, ומה אתם חושבים על זה? אני חושבת שעושים טקס.. רגיל כזה.. אבל אני ממש לא רוצה לבוא מחרר|: יזכור

.....

מה אתם חושבים על זכר השואה היום? זה חשוב לעשות יום כזה.. מהי עמדתכם בנושא המסע לפולין? לדעתם זה מכבד את השואה או עושה ממנה צחוק?זה חשוב לעשות את המסע הזה. אתם מתכנננים לצאת\יצאתם למסע? למה?ברור ,אין מצב שאני לא נוסעת שנה הבאה ,אני כבר רוצה לטוס מאז שראיתי את אחותי חוזרת מהמסע..הייתי רק בכיתה א'.. מה לדעתכם סרט\סדרת\ספר השואה שהכי השפיע עליכם? נמ..יש איזה סרט שעשו על איזה בית ספר באמריקה..אחד הסרטים היפים וכמובן ,רשימת שנידלר/איך שלא כותבים את זה פשוט שכחתי... מה עושים בבית הספר שלכם ביום השואה, ומה אתם חושבים על זה?עשו טקס ,היה מרגש מאוד..כמובן שכולם באים עם לבן וזהו..לא משהו מיוחד..

MispIaced

New member
../images/Emo45.gif

מה אתם חושבים על זכר השואה היום? אחד הימים הכי חשובים בשנה. מהי עמדתכם בנושא המסע לפולין? לדעתם זה מכבד את השואה או עושה ממנה צחוק? תלוי, הערסים שיוצאים? מוציאים שם רע לישראל ולמשלחת הזאת, והופכים אותה לעניין חברתי במקום לימודי. כאילו, כן, צריך להיות לזה גם ערך חברתי, אבל בעיקר לימודי. אתם מתכנננים לצאת\יצאתם למסע? למה? כן, אם יהיה מספיק כסף. זאת תיהיה במשלחת השניה שלי לחו"ל מהביצפר, מגניב
מה לדעתכם סרט\סדרת\ספר השואה שהכי השפיע עליכם? החיים יפים. סרט מדהים. מה עושים בבית הספר שלכם ביום השואה, ומה אתם חושבים על זה?זה היה הטקס הכי דפוק מעליב וחסר טאקט אי פעם, ואין לי כוח להגיד עוד.

Down And Away

New member
|ג'ייד|../images/Emo112.gif ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

מה אתם חושבים על זכר השואה היום? אני חושבת שזה טוב שכל שנה מחדש יש טקס וצפירה, זה מונע מאנשים לשכוח ולהכחיש וגורם להם להיזכר ולכאוב יחד עם כולם. מהי עמדתכם בנושא המסע לפולין? לדעתם זה מכבד את השואה או עושה ממנה צחוק? אני יוצאת השנה, בקיץ, למסע לפולין. אני מתרגשת מאוד ומפחדת מאוד. היום המחנך שלנו הראה לכיתה סרט קצר שתלמידים עשו לפני 3 שנים בפולין. רואים את כל מסילות הרכבת ותאי הגזים והכל. צובט בלב. כלכך. בכיתי רק מהסרט. אני לא חושבת שאני אעמוד במסע הזה, אבל עדיין. זה דבר שאי אפשר להפסיד. אני חושבת שזה מאוד מכבד את השואה וגורם פתאום לתלמידים להבין, נופל להם האסימון, שזה באמת היה ובאמת קרה והם עומדים מול הוכחות מוחשיות, זה גורם לתלמידים להיות קצת יותר רציניים לגבי השואה. אתם מתכנננים לצאת\יצאתם למסע? למה? כמו שאמרתי למעלה, אני יוצאת למסע. מה לדעתכם סרט\סדרת\ספר השואה שהכי השפיע עליכם? מבחינת ספר- היומן של אנה פראנק. מבחינת סרט- רשימת שינדלר. מה עושים בבית הספר שלכם ביום השואה, ומה אתם חושבים על זה? היום עשו טקס מאוד גדול לכל הבית ספר, היו כמה קטעי קריאה וכמה שירים [שבוצעו בצורה ממש טובה, הם היו ממש עצובים], וגם הביאו הרבה ניצולי שואה [בסביבות 20] שהם סבא/סבתא של תלמיד/ה בבית ספר, והתלמיד/ה הלכו עם סבא/סבתא שלהם יד ביד והניחו נר על מבנה כזה של אבנים שהקימו במיוחד. כל זה היה 45 דקות בערך, ואז הייתה עדות של סבא של ילד אחד מהמגמה שלי, וזה היה נורא עצוב. גם זה היה בסביבות השעה .. ואז המשכנו ללמוד כרגיל. זה טקס יום השואה הראשון שלי בביתספר, אני חושבת שזה מאוד מושקע ומאוד מעניין ואני מקווה שהם ימשיכו לעשות טקסים בסגנון הזה.

Down And Away

New member
|ג'ייד|../images/Emo112.gif ואני רוצה להוסיף משהו.

אם כבר יש לי הזדמנות. אמא שלי בזמנו ראתה את "רשימת שינדלר" עם סבא שלי ז''ל, שהיה בשואה גם. אמא שלי סיפרה לי שכשהם ראו את הסרט, סבא שלי [שהיה לו מאוד מאוד קשה לצפות בסרט, כמובן] אמר לה שזה לא אפילו רבע מרמת האכזריות שהייתה שם באמת. כמובן שהם ניסו לעשות את הסרט כמה שיותר מציאותי והכל, אבל אין מצב שהם יגיעו לרמת האכזריות שהייתה בשואה. סבא שלי ז''ל אמר לאמא שלי ששם, בשואה, היה הרבה יותר קשה לחיות, ולא באמת יצאו להם מים מתאי הגזים, רק במקרים מאוד מאוד מיוחדים.

Xx Haley xX

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

לדעתי צריך לעשות את המסע לפולין זה רק מראה שאנחנו למרת הכול כן הצלחנו ושהנאצים לא ובכל כבוד! נייתי שם וראיתי הכול

מסובך, מסובך.

אני חושבת שהמסע לפולין זה דבר חשוב, אבל רק למי שמרגיש צורך לנסוע לשם. אסור להכריח אנשים לטוס לשם גם אם זה בחינם. יש אנשים שפשוט לא יכולים לעמוד בזה. נסעתי לפולין בעצמי לפני שלוש שנים וזו הייתה חוויה מדהימה פשוט, הייתי רוצה לנסוע לשם שוב רק כדי לראות כמה הפרספקטיבה שלי השתנתה מאז (איך אני אראה הכל באור שונה, כמו אחותי למשל, שנסעה פעמיים למסע לפולין - פעם אחת עם הכיתה שלה ופעם השניה היא ליוותה אותי כשטסתי עם השכבה לפולין. הסיפור מאחורי זה ממש מסובך אז אל תשאלו. מורה לפסיכולוגיה מפגרת.) אצלי בבסיס (חצרים) עשו טקס עם מעט מאוד ברבורים מיותרים, יזכור, שני שירים וזהו... את השאר הם הקדישו לניצול שואה... ההוא מהספר "רוץ ילד רוץ". הוא סיפר את הסיפור שלו והיה ממש מרתק למוע את הסיפור הזה מפיו במקום לקרוא את הסיפור בספר (כמו שאני עושה בכל יום השואה באופן מסורתי כמעט). זה היה טקס כמו שצריך, לגרום לנו לדעת ולא לבכות.

sweet shir

New member
../images/Emo16.gif

מה אתם חושבים על זכר השואה היום? חשוב מאוד. אסור לשכוח ואסור לסלוח. כולם צריכים לדעת מה קרה, כדי שזה לא יקרה שוב. מהי עמדתכם בנושא המסע לפולין? לדעתם זה מכבד את השואה או עושה ממנה צחוק? בטח שמכבד. מה הקשר עושה צחוק? :/ אתם מתכנננים לצאת\יצאתם למסע? למה? אני רוצה לצאת, כי ככה. לא יודעת איך להסביר את זה. משהו שחשוב לי. אבל, לא בטוח שאני אצא. X: לא בטוח שאף אחד יצא יותר. משרד החינוך ביטל את הסבסוד החלקי שלו. זה עולה 7000 ש"ח כרגע, ובתי הספר לא מסכימים להוציא תלמידים. צריך לחכות ולראות עד החופש הגדול. X: מה לדעתכם סרט\סדרת\ספר השואה שהכי השפיע עליכם? ספר- 'מאה ילדים שלי' / לנה קיכלר-זילברמן. סרט- 'הפסנתרן'. מה עושים בבית הספר שלכם ביום השואה, ומה אתם חושבים על זה? היה טקס, וניצולי שואה סיפרו לנו את עדותם. היה מאוד מרגש.

למעלה