יום הצהרה

neerlect

New member
תשובה.

יום הצהרה הוא יום מחלה לכל דבר אלא שלא צריך להביא אישור בשבילו. אפשר לנצל אותו פעמיים בשנה, כל פעם על יומיים (48 שעות). הוא נקרא "יום הצהרה" כיוון שאת מצהירה על מחלה ללא הבאת אישור. למען הסר ספק: זה לא יום חופש, היום יורד ממכסת ימי המחלה שצברת. אם יורידו לך עליו שעות חוסר זה כיוון שזה יום מחלה. איך משתמשים בזה? דבר ראשון את צריכה להודיע למשרד או לפק"סיה על מחלה, כל אחד מהם בשעות הנכונות (יום-משרד, לילה- פק"סיה). בכל מקרה את מגיעה במשמרת הבאה לפק"סיה ומבקשת "טופס אי החתמה". את ממלאת את הפרטים האישיים ברובריקות הנכונות, וכותבת "יום הצהרה, מחלה ללא אישור" ואת המשמרת\משמרות בה\ם היית אמורה להיות. חותמת ושמה למשרד בתיבה שבמועדון. קרה ולא הספקת, יהיה רשום לך בדו"ח עדכון המנהל שאת מקבלת בסוף החודש "היעדרות", כל מה שצריך לעשות זה למלא באותה שורה את מה שהיית אמורה לרשום בטופס אי ההחתמה. יש?

שאלה לגבי היעדרות....

אם נגיד הייתי חולה שבוע אז בדוח מנהל יהיה כתוב לי שיש לי חוסר של 59.5 שעות?? (7 ימים כפול 8.5).... כמה כסף מורידים על זה??? זה לא ממש פייר שיורידו לך כל כך הרבה שעות ותידפק מזה ממש בגלל שאתה חולה... ומאיזה יום של המחלה מקבלים כסף כמו ביום עבודה? תודה רבה.

neerlect

New member
תשובה.

אם היית חולה שבוע אז יהיו לך שעות חוסר. זה אולי לא פייר שיורידו לך שעות על מחלה, אבל באף עבודה במשק את לא מקבלת כסף על יום שלא עבדת בו. על יום המחלה הראשון את לא מקבלת כסף, על השני 50% על השלישי והלאה 75%. אל תשכחי לבדוק במשכורת שאגף משכורות לא פיצל לך 7 ימי מחלה (עם אישור) ל3, לדוגמא: פעמיים של שלושה ימים ועוד יום, כדי לתת לך פחות כסף. למען הסר ספק- איך בהודעה משום עידוד לבודקים "להתחלות" במשמרות, להבריז מהם, או לנצנץ בהם. בשביל תשובה יותר מתקדמת מזו- לפנות לליאת במשרד.

ניר מה זאת אומרת

"כל פעם ליומיים"? (מהתגובה הראשונה שלך) אם אני לא מגיע ל2 משמרות (רצופות) זה נחשב ליום הצהרה אחד? זאת אומרת שאם אני על 80 אחוז ויש לי 4 משמרות רצופות בשבוע ולא אגיע לאף אחת מהן, אני יכול למלא על ה4 ימים האלה 2 ימי הצהרה? אני אודה לך אם תענה לי... כי שמעתי שליאת מהמשרד היא לא הבנאדם הכי נחמד ושש לעזור ;)

neerlect

New member
פשוט מאוד.

אני אענה לפי התור: 1. תלוי על כמה משמרות אתה ממלא את היום הצהרה. אם מילאת על 2 משמרות, מנכים לך שני ימי מחלה. 2. בעקרון, לפי השאלה שלך, כן, אתה יכול לעשות את זה, אבל במקרה הזה הייתי מציע לך ללכת לרופא ולקבל ימי מחלה. תנצל את ימי ההצהרה למה שנקרא "וירוס של 24 שעות" או למשמרת שממש אין לך יכולת להגיע כי אתה לא מרגיש טוב, ואין לך את האפשרות ללכת לרופא. 3. ליאת היא בסדר גמור, כל עוד אתה מגיע אליה כדי שתעזור לך, ולא כיוון שאתה חושב ש"מגיע לך" משהו ממנה. אני אומר את זה כיוון שהיא עזרה לי, והרבה.

למעלה