יום העשרה....

מצב
הנושא נעול.

מירי,

New member
יום העשרה....

יום העשרה....
אז השנה הבכור החל ללכת ליום העשרה, 'מה שאומר' שעליו להשלים את השיעורים מאותו יום. הילד רק עכשיו פותר את הבעיות החברתיות שלו, וכל שבוע מחדש יש לנו 'סיפור' עם הנושא.... אז מצד אחד זו אמורה להיות אחריות שלו, מצד שני הוא בהחלט מנסה אבל לא ממש מצליח... איך ילדים אחרים עושים את זה?

מה זה אומר

יום העשרה....
אז השנה הבכור החל ללכת ליום העשרה, 'מה שאומר' שעליו להשלים את השיעורים מאותו יום. הילד רק עכשיו פותר את הבעיות החברתיות שלו, וכל שבוע מחדש יש לנו 'סיפור' עם הנושא.... אז מצד אחד זו אמורה להיות אחריות שלו, מצד שני הוא בהחלט מנסה אבל לא ממש מצליח... איך ילדים אחרים עושים את זה?
מה זה אומר
"הוא לא מצליח" ? הוא לא מספיק להכין את השיעורים ? הוא לא מצליח להבין את החומר של השיעור שהוא הפסיד ? או שהוא לא מצליח בכלל להשיג מידע על מה היה בשיעור ומה היו שיעורי הבית ? אני חושבת שזו לא רק האחריות שלו. המערכת צריכה לפרגן לו, לעזור לו, אפילו שזה לא תמיד קורה.

מירי,

New member
הוא לא מצליח להשיג את החומר...

מה זה אומר
"הוא לא מצליח" ? הוא לא מספיק להכין את השיעורים ? הוא לא מצליח להבין את החומר של השיעור שהוא הפסיד ? או שהוא לא מצליח בכלל להשיג מידע על מה היה בשיעור ומה היו שיעורי הבית ? אני חושבת שזו לא רק האחריות שלו. המערכת צריכה לפרגן לו, לעזור לו, אפילו שזה לא תמיד קורה.
הוא עושה כמה טלפונים, ההוא לא יכול, ההוא לא הביא את המחברת הביתה ההיא לא בבית.... וכו....

מירי,

New member
איך ברח?

הוא עושה כמה טלפונים, ההוא לא יכול, ההוא לא הביא את המחברת הביתה ההיא לא בבית.... וכו....
איך ברח?
זהו, שאני לא יודעת מה לבקש מהמערכת. בתחילת השנה דיברנו, היא אמרה שהיא תכין לו דפים (שהוא ייקח מילד/ה מסויים) בפועל זה לא קורה....

במקרה הזה נראה לי

איך ברח?
זהו, שאני לא יודעת מה לבקש מהמערכת. בתחילת השנה דיברנו, היא אמרה שהיא תכין לו דפים (שהוא ייקח מילד/ה מסויים) בפועל זה לא קורה....
במקרה הזה נראה לי
ברור מאוד מה לבקש מה"מערכת" (או יותר נכון מהמורה): שתעשה בדיוק את מה שהיא הבטיחה - תכין לו דפים. ואם זה קשה לה והיא לא מסוגלת, אז שתוותר לו על שיעורי הבית של אותו יום. לדעתי, זה מוגזם ומיותר לבקש מהילד שיעשה "שמיניות באוויר" בשביל הדבר הזה.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

במקרה הזה נראה לי
ברור מאוד מה לבקש מה"מערכת" (או יותר נכון מהמורה): שתעשה בדיוק את מה שהיא הבטיחה - תכין לו דפים. ואם זה קשה לה והיא לא מסוגלת, אז שתוותר לו על שיעורי הבית של אותו יום. לדעתי, זה מוגזם ומיותר לבקש מהילד שיעשה "שמיניות באוויר" בשביל הדבר הזה.

תיקי א

New member
../images/Emo45.gif גם אני מסכימה

במקרה הזה נראה לי
גם אני מסכימה
כמה קשה זה לקיים הבטחה ?

אם הוא לא יכול להסתדר

יום העשרה....
אם הוא לא יכול להסתדר
עם האחריות הזאת - אז זו לא אמורה להיות האחריות שלו. אם עקרוני לך שהוא ישלים, והמערכת לא מתחשבת בזה, נסי לדבר עם איזו אמא ולבקש ממנה שתקחו מהם באופן קבוע את השיעורים של אותו היום.

ציפי ג

New member
לא משלימים?

יום העשרה....
לא משלימים?
זה מה שאני הייתי עושה.

תיקי א

New member
יום העשרה הוא מוסד של מערכת החינוך

יום העשרה....
זה לא סתם צ'ופר שהילד קיבל ועכשיו עליו לשבור את הראש איך להסתדר אם זה. שהמערכת תמצא פתרון מערכתי. <אחת שפיתחה אלרגיה למורות שמבטיחות ניסים ונפלאות ושום דבר מזה לא קורה>

תיקי א

New member
להסתדר עם זה...

זה לא סתם צ'ופר שהילד קיבל ועכשיו עליו לשבור את הראש איך להסתדר אם זה. שהמערכת תמצא פתרון מערכתי. <אחת שפיתחה אלרגיה למורות שמבטיחות ניסים ונפלאות ושום דבר מזה לא קורה>
להסתדר עם זה...

otn

New member
גם לבני בכיתה ד' יש בעיה דומה, צריך

יום העשרה....
גם לבני בכיתה ד' יש בעיה דומה, צריך
לקחת בחשבון שלילדים לא קל להתחיל להקריא ועד שהוא כותב ... לעיתים הוא מקבל רק חלק. (זאת למרות שהמורה מינתה מישהו קבוע). אני לא רוצה להתערב, מנסה שיסתדר לבד. מצד שני, באסיפת ההורים הבהרתי למורה שאין זה עקרוני בעיני אם ישלים כל פרט.

מירי,

New member
טוב... ניראה איך יעבור היום....

יום העשרה....
ובהתאם נשוחח איתה מחר. יש בעיה, אחד המיקצועות נלמדים רק היום וביום ראשון- אם הוא לא ישלים יחסר לו 50% מהחומר....

net the jet

New member
2 בנות, יחד 8 שנים של יום העשרה

ובהתאם נשוחח איתה מחר. יש בעיה, אחד המיקצועות נלמדים רק היום וביום ראשון- אם הוא לא ישלים יחסר לו 50% מהחומר....
2 בנות, יחד 8 שנים של יום העשרה
ואני יכולה להגיד שזה רק תלוי במורה ! היו שנים שאחת המורות של הגדולה פיקססה דף הביתה בסוף אותו יום, היו שנים שחברה אספה חומר, היו שנים שהמורה של הבת ה 2 חיכתה ל 4 הילדים שחזרו מיום העשרה וב 10 דקות העבירה להם את החומר+דפים... והיו שנים שרק למחרת השיגו את החומר שהיו צריכות להשלים בבי"ס. בשלב מסוים החלטנו לא להתרגז-וזרום עם זה, ולא קורה כלום אם משלימות למחרת. עד היום ( בקטנה ב ז' וממשיכה ) לא ממש מתחשבים בבי"ס ביום העשרה, וקובעים טיולים, הצגות וכ"ו- והיא צריכה" לבחור" בין ה 2.. מה שדי מרגיז.

ayaba

New member
מכירה את הבעיה

יום העשרה....
מכירה את הבעיה
ביסודי עוד היה בסדר, גם חומר הלימוד היה קל, גם חלק מהמורים הבינו עניין וגם היו חברים לכתה שהם שכנים - ודוקא הבנים ולא הבנות, שהביאו חומר להשלים, לעומת זאת עכשיו בכתה ט' ביה"ס אזורי, ואין אתה בכתה אף אחד מהישוב שלנו, אבל מסתדרים, שולחים במייל או בטלפון.

bhs

New member
כבר שמעתי מהורים אחרים שיש

יום העשרה....
כבר שמעתי מהורים אחרים שיש
ילדים שאף בכוונה לא רוצים לעזור. ישנם מקומות שהילדים פשוט לא משלימים. לא יודעת מה להציע - אולי לשוחח עם המורה ולהציג לה את הבעייה ולבקש עזרה ממנה. למזלי הבת שלי היתה מקבלת שיעורים...למרות שהמערכת בגדול לא תומכת ביום העשרה שבועי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה