יום המשפחה

גלוש122

New member
יום המשפחה

ביום המשפחה אני רוצה ליצור פאזל גדול שכל משפחה תהייה חלק מהפאזל רציתי לשמוע רעיונות איזו יציר ה משותפת אפשר לבקש ממהורים לעשות יחד עם הילדים הילדים בערך בגילאי שלוש עד שלוש וחצי אשמח לתגובות

רעיון לפזל לבקשתך בכייף

רעיון לפאזל הגדול של גן....... גלוש 122 פאזל של עץ גדול עם תפוזים מתוקים 2 פוליגל-חשוב אחד לבן והשני בצבע אחר שתבחירי.-תמונה אישית של כל יל/ה מהגן [משפחתית],נייר דופלקס גזור בצורות של עננים בכחול תכלת,שמש צהובה,דשא ירוק, עלים בכמה צבעי ירוק, תפוזים בכתום. ולעבודה - את הפוליגל השני שבחרת השאירי שלם הוא הבסיס לפזל. על הפוליגל הלבן יש ליצור מסגרת של 5 ס"מ בכל צד ולחתוך ישר בעזרת סרגל וסכין חיתך, כך שיצאה לך מסגרת אחת גדולה ועוד מלבן פוליגל יותר קטן, את המסגרת יש להדביק היטב בדבק חם על הפוליגל השלם וכך יצרנו את משטח לוח הפזל הריק. [ולהניח אותו בצד]. על המלבן הלבן שנשאר, יש לצייר בצבע חום עץ גדול עם הרבה ענפים.[אפשר גם בהדבקה מנייר חום] מהנייר הכתום יש לגזור תפוז,בגודל מתאים שעליו תודבק תמונת הילד[משפחתית] ועל כל תפוז הדביקי עלה ירוק [חלקי את הדבקת העלים על התפוז לימין ושמאל] דבר שיעזור בזיהוי הרכבת הפזל [ לדעתי תמונת הילד זה הכי יפה ,מהסיבה שהילדים בגן יוכלו לשחק ולזהות מתוך התמונות אחד את השני]. פזרי את התפוזים עם התמונה והעלים על הענפים ומקמי אותם במרחק ורק לאחר מכן הדביקי אותם.[שימי לב שיהיה רווח בניהם בגלל החיתוך]. הדביקי מספר עננים , שמש,דשא, כל אלה יתנו לילדים צבעים נוספים לזהוי בהרכבת הפזל.[מה למעלה? מה למטה?] עכשיו כשכל התמונה שלמה ומודבקת יש להכניס אותה לתוך המסגרת ולבדוק שאכן זה המיקום הנכון. .הוציאי את התמונה, סמני עליה בעזרת עפרון את קוי חיתוך הפזל, השתדלי שלכל ילד יצא חלק בתמונה הפזל וקדימה לחיתוך. אפשר לחתוך חלק חלק וישר להכניס למסגרת הפזל ולסמן בטוש בגוון הפוליגל הפנימי דבר שיעזור לאחר מכן בהרכבה. בחלק העליון של הפזל על המסגרת הלבנה כתבי בטוש שחור "הפאזל הגדול של משפחת גן....." - "התפוזים המתוקים של גן..". יצירה נעימה וחוויתית אילנה.

צילי ק

New member
מבקשת עזרה לסדנת יום המשפחה

אני מרבה להכנס ךפורום ולקרוא מנפלאותיו אך לצערי אני ממעטת להגיב מפאת חוסר זמן (כשנכנסת לפורומים יש לי נטייה לבלות שעות על יד המחשב) יש לי בקשה, אני מתכננת סדנא - יום שישי, כשעתיים, עם הורים לקראת יום המשפחה. ומחפשת רעיונות להפעלה / יצירה משותפת להורים / ילדים (ילדים בגילאי 2 - 3). אשמח לשמוע מנסיונכם. תודה מראש, ושבוע טוב

מאירה7

New member
אצלי הם צעירים בשנה

תיכננתי לערוך מפגש עם ההורים. להתחיל בשיר "אמא יקרה לי.." וכל ילד יתן פרח לאמא (אני עדיין מחפשת רעיון אחר מפני שיש גם אבות ולא נעים) אח"כ להכין איתם יצירה קטנה וחמודה. אני חשבתי על מסגרת לתמונה ממקלות רופא צבעוניים (אפשר גם לעטר בדבקיות) ולתת להורים תמונה מהמשפחתון (אחת שהם עוד לא מכירים ...שתרגש אותם)לשים במסגרת. ראיתי פה בפורום הרבה הצעות נחמדות אחרות במיוחד ההצעות מיום העיון שערכו אילנה וילדיה בנושא. לסיום אני אתן לכל ילד שקית הפתעה קטנה וניפרד. אם זה יום שישי הייתי מציעה לך לחשוב על קבלת שבת בשיתוף ההורים . וכך גם כל הפעילות וההפתעה בסוף יכולים להיות קשורים. אפשר גם לחבר את זה לכך שיום שבת נועד להיות יום משפחתי ... חשבתי על זה תוך כדי כתיבה אם יהיו לי רעיונות נוספים אחזור...

../images/Emo92.gifשיר לאבא../images/Emo69.gif לאמא../images/Emo68.gif

שיר לאבא כתבה והלחינה אריאלה סביר חברים יש לי המון, משחקים יש לי מליון, פזמון:/2 אבל אבא ישלי רק אחד , אבא יש לי רק אחד , אבא יחיד ומיוחד. וגם ריקוד לאמא ואבא ביחד מחזיקים לילד את היד והולכים לפי מילות השיר: קדימה אמא קדימה קדימה אמא קדימה קדימה לעצור[עוצרים] וצעד לאחור.[ בללללל....................עושים מעגל משפחתי ומסתובבים לללל.. וחיבוק גדול.ושוב מתחילים לצעוד הפעם לפי: קדימה אבא קדימה קדימה אבא קדימה קדימה לעצור [עוצרים] וצעד לאחור בללל................שוב מעגל קטן. וחיבוק גדול. מתאים גם ליום הולדת במיוחד כשסבא וסבתא נמצאים אז שרים קדימה סבא.... קדימה סבתא... ולקטנטנים גם שיר של אריאלה שיר שהילדים מאוד אוהבים מן שאלות ותשובות בטח מכירה הכלב גר.... במלונה ובקן...ציפור הסוס ישן לו...באורוה והעכבר... בחור יש לי בית משלי טוב לי בו וחם גר עם ההורים שלי ואוהב אותם. ברפת גרה.... הפרה, התרנגול... בלול בכוורת.... הדבורה ,ועל הגג ...חתול. יש לי בית משלי טוב לי בו וחם, גר עם ההורים שלי ואוהב אותם אפשר לשנות אריאלה אוהבת באם השינוי עוזר לך . או גר עם אמא ואבא שלי ואוהב אותם. אם תרצו עוד רעיונות לחגיגות אשמח - לזכר ימים עברו כמורה לריתמיקה. אז בכייף
אילנה.

גלוש122

New member
סדנא ליום המשפחה

אני החלטתי השנה להקדיש את יום המשפחה לאימהות ואני מזמינה אותן ביום שישי לפעילות יצירה כל אחת תקבל בריסטול ועליו הם יכתבו את שם המשפחה ויעטרו עם מגוון חומרים לאחר מכן במליאה אנו נחבר את כל הבריסטולים יחד לפאזל גדול

רעיון מורחב.

כל מה שאילנה אמרה. אבל.. לא לצייר תמונה. אלה להשאיר את הגיליון נקי. לחתוך צורת פאזל כמספר ילדי הגן. לעטר את מקומות החיבור בין החלקים בכתמי צבע לא גדולים (רק שיהוו רמז לחיבור הפאזל מאוחר יותר. את החלקים הריקים לחלק לילדים הביתה או למשפחות בסדנה. כל משפחה תשלב לחלק שלה תמונה משפחתית ותצייר סביב התמונה בטושי ארטליין, מבלי להסתיר את הכתם הנתון. במועד שתבחרי יחברו הילדים את הפאזל. וואלה.

רוחלה אהבתי../images/Emo126.gif רעיון על רעיון

איך אמרו חז"ל " מכל מלמדי השכלתי" ראשית אהבתי את זה שאת מתיחסת כמעט לכולן, שנית הפורום מאוד חם ונעים נותן מקבל ובמיוחד מפרגן. היה מי שאמר "את אשר אתה נותן מעצמך זוהי נתינת אמת" אז אתן ממש מפרות אחת את השניה, ואני משגיליתי את המחשב קצת באיחור.... שמחה לעזור בברכה אילנה.

למעלה