יום המשפחה

קרן ט

New member
יום המשפחה

הילדים של כיתה א' התבקשו להכין רשימה של מושגים ליום המשפחה לפי סדר הא-ב..... העבודה הייתה בכיתה ולא בבית. הילדים בקבוצה שלי הגיעו לאות ג' ואז אחד הילדים אמר גרושים ואז התפתח דיון שלם אם גרושים שייכים ל"משפחה" או לא.... אני אמרתי שכן... מה דעתכם? ושאלה- אני צריכה להעביר תמונה משפחתית. שנה שעברה העברתי של כולם (כולל הפרוד) השנה לא מתחשק לי... מה עושים?

בוקר טוב- יום המשפחה

כנראה שלא סתם הנושא גרושים עלה בהקשר המשפחתי, זה נוגע בכולם, מלמדים הריי על סוגי משפחות והילדים יודעים . בנוגע לתמונה-את יכולה לשלוח תמונה של הילדים עם המשפחה המורחבת -סבא סבתא וכו ככה אני עשיתי ככה בשנה שעברה והכי יפה שהגננת בקשה לשלוח תמונות מהסוג הזה ולא דווקא-חתן וכלה וכו.

קרן ט

New member
היי הכוונה לתמונה משפחתית ולא של חתן כלה

את זה מזמן לא מבקשים בגלל כאלו שנולדו מבנק הזרע או כאלו שלא התחתנו... 2 תמונות לא נראה לי... אני חושבת שבסוף אשלח תמונה של כולנו וזהו...

Rtitan

New member
משפחה של גרושים היא משפחה לכל דבר ../images/Emo13.gif

מדי פעם עולה השאלה הזו - האם יום המשפחה מיועד גם למשפחות גרושות, ואיך בכלל חוגגים או מציינים את יום המשפחה במשפחה גרושה. קצת קשה לי להבין את הבעיה בהכללת משפחה גרושה במושג משפחה - העניין הוא שזו קבוצה של אנשים שיש בה אבא, אמא, ילדים, סבים וסבתות וכל הנספחים - ההבדל היחידי, הוא שהאבות לרוב גרים בנפרד. אבל האבות הם עדיין אבות, והילדים שלהם הם עדיין הילדים שלהם. אישית, המשפחה שלנו מציינת את יום המשפחה בששון ושמחה - ולכולם ברור שאנחנו משפחה בהחלט מאושרת. אולי לא חיים יחד, אבל בהחלט מאושרים בדרך שנבנתה מאז שנפרדנו. משפחה לכל דבר, קצת שונה ממשפחות רגילות, אבא ואימא לא נשואים וכבר לא "אוהבים" אחד את השני - אבל עדיין, אנחנו ההורים של הילדים והם בונים בינינו קשר שלא ינותק גם כשברבנות אנחנו לא מוגדרים כ"משפחה" - אבל מכל בחינה אחרת אנחנו בהחלט משפחה (אפילו שאצלינו נכנס גורם מרחק משמעותי מאד). שיהיה לכם יום משפחה מאושר

Rtitan

New member
אנקדוטה שפתאום עולה לי... |../images/Emo211.gif

שלחתי חבילה לילדים שלי שהגיעה אליהם אתמול בערב (תודה
) שהיו בה כל מיני דברים שמיועדים לילדים ולגרושתי. בין היתר, את החלל שנותר בקופסה שנבחרה לאכסן את כל מה שנשלח אליהם (ובכוונה היא נבחרה להיות גדולה מדי
) מילאתי בשוקולדים מכל מיני סוגים... בין כל השוקולדים היו חפיסות שוקולד שהיו מיועדות רק לגרושתי - זכרתי כמה היא אוהבת את הטעמים הללו. לא הכל אידילי - יש בינינו לא פעם חיכוכים לא קלים, אבל גם יש עדיין אכפתיות הדדית גדולה מאד כי זו פשוט משפחה - משפחה קצת שונה מהמקובל, אבל משפחה. זו הזווית שלי... בעיני - הכי חשוב שתעשי את מה שעושה לך טוב, ואל תשכחי שהילדים הם של שניכם... לאט לאט האבק ישקע והדברים ירגעו - אני מעריך שאז יהיה לכם קל הרבה יותר להבין היכן אתם עומדים, ואיזו צורה המשפחה שלכם מקבלת העידן הפוסט-נישואין

אני מוכנה לשלוח לו שוקולדים

אבל רק אני יודעת מה יהיה ההרכב הכימי שלהם...

Rtitan

New member
מי שמכיר אותי יודע... ../images/Emo211.gif

אצלי שוקולד זו המתנה שאני הכי אוהב לשלוח
... הכי מתנה, הכי הכי מכל הלב...

Rtitan

New member
רוצה עזרה בהכנה?... ../images/Emo190.gif

יש לי כמv מצרכים שתמצאי שימושיים במעבדה...

נעיתה

New member
משפחה זה לכל החיים../images/Emo3.gif

אני שלחתי תמונה של מוגלי עם אבא ותמונה של מוגלי עם אמא. והסברתי לו שהמשפחה שלנו ממש שווה, יש לו הכל פעמים כולל שתי תמונות. הילד הלך נפוח כמו טווס. וגרושים, זו לגמרי משפחה.

מעולה...../images/Emo45.gif

ממש כמו שאתמול הלכתי עם גרושתי לקבל תעודה של הבכורה שלי. המחנכת מוציאה 2 תעודות - אחת לה ואחת לי. מיד קופצת הילדה ואומרת - "ביקשתי 2 תעודות בגלל שאתם גרושים ואני רוצה שלכל אחד מכם תהיה תעודה". מגניב.

בהחלט ../images/Emo13.gif

עוד דוגמא למה שאני טוען מנסיון עם ילדיי - יש הבדל עצום בגישה בין בית-ספר יסודי לחטיבת ביניים.

אתם יודעים

שלפי חוזר מנכ"ל בי"ס מחויב לתת את המידע לשני ההורים הגרושים- אתם אמורים לקבל כל מסמך רשמי פעמיים (חוזרים, מיילים, תעודות וכו'). בכל אינפורמציה לגבי הילד/ה שלכם המורה אמורה לידע את שני ההורים במקביל ולקבל את אישורם של שני ההורים לכל מהלך שנעשה עימו/עמה . מיותר לציין שבמערכת החינוך המדהימה שלנו זה כמעט אף פעם לא קורה. בבי"ס היסודי של הגדולה שלי לא רואים אותה ממטר, למרות שחזרתי וביקשתי ולמרות שבכיתה שלה היא הילדה היחידה להורים גרושים (במרכז ת"א זה נדיר בטירוף), אין שום התייחסות למצבה, זה לא מעניין אף אחד. חוקים- מהם והלאה וגם הרגישות לצערי. מעצבן.

חחח...

חוזר מנכ"ל ממומש אך ורק כשצריך להעניש את התלמידים. בכל מקרה היו יכולים לתת צילום של התעודה ולא לעשות מקור נוסף. כל הכבוד להם.

נעיתה

New member
../images/Emo47.gif למורה

אתמול התקשרתי לאימי בערב לברר מה הנוהל אצלה בבית הספר. מה טוב הוא שזה הנוהל, זה נשמע לי לגמרי הוגן וחיובי. מגניב לגמרי

אני עם ה- לא מתחשק

רק עצם המחשבה על "המשפחה המושלמת" שהיתה...אין סיכוי שהייתי שולחת תמונה משותפת.

שולחים 2 תמונות...

שלך עם הילדים ושלו עם הילדים. גם אם אין לך חשק וגם אם הוא חרא של בנאדם וסוג של 'תורם זרע', הם עדיין רשומים אצלו ב-ת"ז. עד כמה שזה קשה, חייבים לעשות את ההפרדה. ...וכמו שנעיתה כתבה - משפחה זה לכל החיים, גם אם מצויינים רק ברישומים. כשהילדים יגדלו הם כבר יחליטו לבד. ...

טוב שלא הגיעו ל-ס'

ופתיחו דיון שלם אם סטרנג'נדרים שייכים ל"משפחה" או לא
אצל הגדול שלי 'גרושים' זה המשפחתי הכי קונבנציונאלי בשכונה ביום רביעי אחרי האח הגדול, היה סרט דוקומנטרי על בני נוער כל אחד שהתראיין, עשו לו סוג של כרטיס ביקור... שם, גיל, וכדומה רק אצל אחד מהם היה רשום 'הורים עדיין ביחד' כאילו זה היה כלכך יוצא דופן ושזה היה ראוי לאיזכור ב'בולד'
לגבי התמונה, הן אם בא לך והם אם לא הוא עדיין אבא שלהם וחלק בלתי נפרד מהמשפחה שלהם ועל כך את צריכה לעשות בדיוק כמו בשנה שעברה גם אם בא לך להקיא על התמונה מה גם שאת לא רוצה שטיף וטף יהיו היחידים בגן עם תמונת 'חצי משפחה'

למעלה