יום המשפחה...

יום המשפחה...

השנה ביום המשפחה לא ממש בא לי טוב... בגן מבקשים ממש לעשות פרוייקט ליום המשפחה, פוסטר, תמונות, סיפורים... ומה לעשות? אני לא ממש בקטע... יש לכם הצעות, איך מכינים את הפרוייקט של יום המשפחה למרות שאני ואבא של הילדה לא ממש ביחסים תקינים (בתהליך גירושין לא ממש סימפטי), להציע לו להכין את החלק שלו ואני אכין את החלק שלי? אשמח לרעיונות. (אני כבר לא מדברת על הנוכחות של שנינו במסיבה של יום המשפחה בגן...) תודה מראש

לילי301

New member
למה?למה?

אתם אולי כבר לא משפחה כפי שכתוב בספר, אבל בשביל הילדה שלכם אתם ה - משפחה שלה. מבחינתה זה שההורים שלה לא מסתדרים זה לא אומר שהם כבר לא ההורים שלה. יכולה לספר לך שהפירוק שלנו התחיל בערך באותו זמן, בגן של הצוציקית חגגו את יום המשפחה, היה לי טעון, כואב בבטן, אבל היה ברור לשנינו שאת המסיבה אנחנו לא מפספסים ומגיעם ביחד, אפילו הגענו ברכב אחד.. שנינו התעלנו לכמה שעות על הכביסה המלוכלכת שיש בבית. שנה אח"כ כבר היינו גרושים והצוציקית הייתה בוגרת יותר, בגן חגגו את יום המשפחה בקפה ועוגה, בחרנו שלא להגיע בגלל שהצוציקית נסעה עם אבא שלה לטיול בצפון, כשבישרתי לגננת שאנחנו לא נשתתף היא ענתה לי : "ממוש..אתם מתנהגים כמו משפחה הרבה יותר ממשפחות אחרות..אני נותנת לכם פס לא להגיע" אני יודעת שזה לא פשוט ודורש בגרות והתעלות מעל הרבה מאד דברים, אבל אם שניכם בני אדם והורים טובים לילדתכם, אל תתנו לה להרגיש רע עם זה שהוריה כבר לא יחד. מעולם לא נתנו לצוציקית להרגיש שהיא אחרת, עד היום...וככה היה ממההתחלה, אנחנו אוכלים יחד ארוחת ערב פעם בחודש בערך..בדר"כ זה ספונטני..הצוציקית אומרת "כמו משפחה" ואנחנו עונים לה ש"אנחנו עדיין משפחה אבל קצת אחרת" נסי לדבר עם האב, הכינו ביחד את העבודה ...עם הילדה ביחד, זה מעלים את הכעס והכאב, ומוסיף לאלבום חייכם עוד כמה חיוכים של הילדה..וזה שווה הכל, האמיני לי!

3 שרונית

New member
נו ,תתקשרי אליו

ותגידי לו שאמנם אתם ביחסים לא תקינים אבל אתם אנשים בוגרים ובמה שקשור לילדה אתם חייבים לשתף פעולה ושיש משימות שצריך להכין למסיבה. אם הוא לא יסכים לשתף פעולה ,תכיני לה פוסטר מתמונות קיימות, לגבי הסיפור תני לה לספר סיפור ותכתבי אותו במלים שלה זה גם כייף לילדה וגם יכול לתת לך תובנות לגבי הרגשות שלו ויכול להוביל לשיחה איתה על משפחות וחיות אחרות .

תעזבי את הבעיות שלך עם האבא, אם הוא לא ישתף

פעולה בפרוייקט- קחי את החלק שלו ותעשי אותו גם, הילדה לא צריכה להרגיש חריגה או לסבול כי אתם במלחמה

נושא מעניין

כמו שאתם יודעים אני נמצאת הרבה בגני ילדים בשל עבודתי , ובכל שנה רואה בגנים ביום המשפחה עץ כזה ותמונת חתונה של הוריו של כל ילד. לטעמי הגיע הזמן לשינוי, הרבה משפחות היום נראות שונה מהמצב הזה, אם זה גרושים, אמהות חד הוריות, אלמנים/ות, אז נדמה לי שזה מאוד נחמד לילד שהוריו נשואים, אבל כמו שהבת שלי מספרת-שההורים שלה לא גרים באותו בית, אולי יש טעם נפגם לשלוח איתה תמונה מהחתונה שלנו...לא? ניתן בהחלט לשים תמונה של הילד עם כל אחד מההורים, או אם יש תמונה משפחתית בכייף..מאז שאני גרושה-זה צורם לי אף יותר... נושטוש-מבינה אותך,תכיני ממה שיש, אין לך יותר מדי בריירה.

הילה301

New member
אצלינו לא מבקשים תמונה מהחתונה.

הגננת מסבירה לילדים שיש כל מיני סוגי משפחות. הם עורכים בגן טקסי חתונה שבהם גם בנים מתחתנים עם בנים ובנות עם בנות. אבל זה עוד הגן הפרטי. משנה הבאה היא בגן טרום חובה עירוני ואם הוא יגיע ברמתו לחצי ממה שיש לה היום, אני אהיה מאושרת.

למעלה