יום המשפחה

יום המשפחה ../images/Emo82.gif

זהו
החלטתי סופית. ליום המשפחה - מסיבה אחה"צ עם המורה לריתמיקה. היא ממש נחמדה ויעילה, אבל נראה לה לא הגיוני לא לשיר שירים של אבא במסיבה. היא גם העלתה טיעונים מאוד הגיוניים, אז אני שוב מתלבטת... מה דעתכן?
תזכורת: יש לי 3 ילדים שאין לי שום מושג איפה האבא שלהם.

אלהלה

New member
יום המשפחה../images/Emo141.gif

לדעתי במצב כזה עדיף לעשות מסיבה רק לאמהות ואז תהיה הצדקה לשיר שירים לאמהות בלבד ולהפוך את זה ליום האם. אז מה! מותר לחרוג ובמיוחד כשיש מקרים כאלה מיוחדים בגן. אני לא הייתי שרה במסיבה שירים על אבא כשילדים לא יודעים מי ומה ואיפה הוא בכלל, בשביל מה להעציב אותם?

gili111

New member
אני תומכת באלה../images/Emo45.gif

אגב, אני מתכוננת להרצאה בכנס מ"וח , משום כך אני ממעטת בתגובות למשפטים בודדים. גילי

i17113

New member
בהצלחה בכנס מו"ח

על איזה נושא את עומדת להרצות? שמעתי שאת עובדת יפה במחשבים בגנך. אז שיהיה בהצלחה.

gili111

New member
תודה רבה לך! הנושא:שיתוף קהילת

הגן בפעילות באתר האינטרנט

gili111

New member
אלה תכתבי פה איזו הודעה...

קצרה ממך למפגש מחר. אני אקרא לכולם מה כתבת, טוב? גילי

אלהלה

New member
אתר גן../images/Emo13.gif

אני פתחתי את האתר יותר בגלל העניין של במחשבים
וגילוי האינטרנט. עברתי קורס וירטואלי לבניית אתרים ואני מיישמת באתר מה שלמדתי בו ומה שלמדתי לבד בשוטטות ברשת. עם זאת האתר משמש יותר כעוד מקום להורים ובני משפחה להכנס ולראות תמונות מהגן, בחופשות הילדים משוטטים בו עם ההורים ונכנסים לקישורים משם או משחקים. אני ממשיכה להנות ולהוסיף לו אם כי לא בתדירות גבוהה אלא מידי פעם
עם כל זאת אני מוצאת את האינטרנט פחות חשוב לילדים בגיל הגן, וגם את העבודה במחשב בגן אני מגבילה בזמן. לדעתי הרבה יותר חשוב וחיוני לילדים להיות בחברת ילדים וללמוד לתקשר ולפתור בעיות ביום יום, צריך לזכור מעל לכל שמדובר בילדים צעירים שבתחילת דרכם וצריך לתת להם את ההזדמנויות לתקשורת אנושית קודם כל! ולרכוש כלים ומיומנויות במחשב - חשוב אבל במידה!!! מקווה שתהיה לכן פגישה נחמדה ומועילה. אשמח לקבל דיווחים
ואגב אני מאוד שמחה לקיום הפורום שבו יש תקשורת מהירה ושימוש יעיל ואמיתי באינטרנט

דובדבן 1

New member
הפעלת הורים וילדים -לא מסיבה

בגללל מורכבות הנושא השנה אצלי. חשבתי להביא הפעלה של משחקי חשיבה. אני צריכה את אישור הועד כי זו הפעלה חיצונית=והיא עולה כסף. האם אתן מכירות את חברת >אשכולות חשיבה<? הם מביאים שפע משחקים ורעיונות לפעילות של הורה+ילד.

טלגל

New member
אני מכירה את החברה מבית-הספר של

בני. יש להם משחקים מאד מעניינים ומאתגרים. אני לא מכירה אותם בעבודה לגיל צעיר, לגיל בית-ספר הם היו טובים.

טלגל

New member
שוקולדה תחליטי את, נראה לי שאת

לא מסכימה עם המורה לריתמוסיקה וכנראה שאת גם צודקת, לא מתאים לשיר לאבא כשיש ילדים שאין להם. אז באמת תהפכי זאת יום לאמהות או לסבים וסבתות.

המורה לריתמוסיקה.. ../images/Emo168.gif

בסופו של דבר תעשה מה שאני אגיד. היא פשוט טוענת שגם לילדים שאין אבא יש מודעות לכך שלרוב הילדים יש ושהוא חלק בלתי נפרד מהמשפחה. ובאמת היום בגן, כשחילקתי לילדים את הדמויות של שישה בשקיק ואמרתי להם שיציגו בבית לאימא.. דווקא ילדה שאין לה אבא, אמרה: "אפשר גם לאבא" אז אולי אנחנו טועות בחשיבה? אולי ילד שאין לו אבא דווקא כן צריך לשיר שיר לאבא, ןלו רק כדי להגות את המלה הזאת? סתם נקודה למחשבה. אני עדיין לא מתכוונת להכניס שירים של "אבא".

קצת קשור, קצת לא ובעיקר כי

מסקרן אותי וגם ראיתי שרשור בפורום אחר... מה עושים כשיש לילד שתי אמהות או שני אבות? איך מציינים את הנושא ביום המשפחה?

gili111

New member
אני מכירה את הפורום הזה...

פורום שכדאי להיכנס ולראות מציאות אחרת, שגם בה חיים ילדים בארצנו. עלינו להתייחס לכל סוגי המשפחות שבגן. אם היה לי ילד ממשפחה כזאת הייתי מציינת זאת . אגב, הם קוראים לזה אמאמא או אבאבא.

תמר

New member
לפי המלצות הפסיכולוגים...

אני עושה עכשיו השתלמות. המרצה שלנו פסיכולוגית, ואחת הגננות שלומדות איתי העלתה את אותה בעיה בדיוק. הפסיכולוגית אמרה שהילדים מכירים במציאות וככל שהם נחשפים אליה מוקדם יותר, הם יוצאים עם יותר כלים וכישורי חיים. היא היתה חד משמעית בעד העובדה/דעה לחגוג את החג כרגיל בלי "התחשבות" בילדים שאין להם אב/אם.

gili111

New member
עם כל הכבוד לפסיכולוגים ולמרצים...

לא הייתי אומרת שהיא צודקת. על בשרי הרגשתי זאת!!!!!!!!!! וחבל שלא קראת את דברי באחד השרשורים. רק ילד ללא אב או ללא אם- יכול להבין!

תמר

New member
יתכן שאת צודקת אבל...

ההתמודדות תגיע בסופו של דבר. ויותר קל להתמודד כשהגיל יותר צעיר. כלומר, ככל שאתה יודע מגיל צעיר שהדברים הם לגביך X ולא Y - אתה חי יותר טוב. אחי התאלמן וגידל לבדו 3 ילדים קטנים. עכשיו הם כבר גדולים, ונראה שההתמודדות שלהם עם החוסר של האם שונה בגלל מבנה אישיות שונה. ולי נראה שהפסיכולוגית במקרה הזה צדקה, כי 2 הילדים שלא הסכימו שירחמו עליהם והתמודדו עם החוסר כל חייהם - בנו חיים טובים יותר, לעומת הילדה שרחמה על עצמה ולא איפשרה לעצמה להתמודד (היא זו שאסור היה להזכיר את המילה אמא לידה, ועכשיו כשהיא אם היא לא מצליחה להתמודד עם זה, ואילו האחים שלה שהתמודדו עם החוסר בגיל צעיר דווקא בנו זוגיות ארוכת טווח והם הורים נהדרים). אבל כמובן שכל מקרה לגופו, ואולי אני טועה. זה היופי וגם הקושי בעבודה עם בני אדם שהם גם ילדים רכים כל כך. כל החלטה שתלקח - יש לה צדדים לכאן ולכאן.

אלהלה

New member
משפחה../images/Emo20.gif

התפקיד שלנו בגן הוא לתת לילדים את המקום הבטוח והנעים לבוא אליו. אם הורה מחליט שהוא מגדל את הילד הפרטי שלו בצורה מסויימת ולא רוצה למשל לדבר על אבא כי אולי אין אבא בכלל ברקע, מי אנחנו שנשבש לילד הזה את החיים!!! כל הילדים יודעים שילדים לא נוצרים מכלום ושכדי שיהיה תינוק צריך גם זרע וגם ביצית ועל זה כן אפשר לדבר בגן לדעתי. אבל מעבר לזה אם יש קבוצה של ילדים וביניהם כל מיני ילדים שיש להם אבא וכאלה שלא ממש יודעים מה זה אבא, כי אין להם בכלל כזה (בנק הזרע) או כי הוא בכלל לא בסביבה והם מעולם לא ראו אותו - למה לנו לגרום לילד הזה צער! אם אפשר אחרת. אני נגד לחגוג כשאפילו ילד אחד יפגע צריך לוותר ולהמשיך הלאה. הילד יגדל ויבין מאיפה הוא בא ולפחות בגן יהיה מאושר בלי כתמים כהים כאלה ברקע. התפקיד שלנו לא לשנות את העולם!!! בקיצור - כשיש שנה ובה יש בגן ילדים עם בעיות כמו שאין אבא אפשר לא ממש לחגוג את העניין של יום המשפחה. לדבר על משפחות, על סוגים וזהו לסגור עניין

למעלה