יום הכיפורים

תלתלית

New member
יום הכיפורים

יום הסליחות. יום חיבוטי הנפש, וההתקרבות אל תוך הגעגוע אל מה שחסר. הרגשה של טוהר, של ניקיוןשל כל מה שמאיים להפוך את הנפש, ולקחת את השלווה. רפי מנקה את הקיר. גם אני ניסיתי לעשות את זה פעם ,ולשים שם את מה שחשוב באמת. בסוף שמתי את הלוח שנה של פו הדב (אז מה אם הוא משנת 2000?) יום הגעגוע. ככה אני תמיד חושבת על יום כיפור. בטח גם אלה חושבת את זה. וגם דניאלה. עובדה שהיא שכבה עם איתן. בטח היה להם נהדר. ככה זה עם אקסים, הכול הופך פשוט, רק למחרת בבוקר, כל כך מצטערים שנגמרות המילים. העצב של אלה עשה לי רע. כי היו בו ייסורים. היתה בו התייסרות שיש על קבלת החלטה חדשה, שמעידה על פרידה סופית מהעבר. והנה אלון שם אקווריום של דגים, כמו שאמא אמרה, (ואלה בטח חושבת לעצמה בראש, אלוהים, בחרתי לי ילד כשותף לחיים, פשוט ילד). ויואל. יואל לא יודע פתאום למה הוא ושורה שלו כבר לא.הכול פתאום נהיה בסדר באיזה יום כיפור אחד. אפילו לרפי יש חתול חדש. אפילו הדוסית הסקסית פנוייה להצעות, כברירת מחדל מעוררת תיאבון. פתאום כבר לא נורא כל כך- הגעגוע הופך לבסדר, כמו שאחרי שעוזבים את הבית מתגעגעים לאמא. בטח גם לי זה יקרה כשכבר לא אהיה פה יותר. אדי ויואל מתחבקים. זה מוזר. ביום כיפור הכול הופך לברור יותר. השחור לשחור ותר, והלבן ללבן ממש, פתאום הצבעים מתבהרים ,הצבעים של הלב אני מתכוונת. אלה היתה כל יפה כשהיא פתחה את הדלת לרפי, רצית להביא לה סטירה ולחבק אותה ביחד. זה עשה לי שוב דמעות. וגם עכשיו כשאני כותבת את זה. איך יודעים אם ההחלטות שלנו אמיתיות ותקפות? צריך לקנות דגים בשביל זה? ולשים מולם 3 ספרים. אצל הסינים הכול כל כך פשוט. רק אני מסבכת הכול. תמיד הייתי כזאת. תמיד. יום הגעגוע. ויש בי דמעות. לא יודעת למה. כי לא קרה בעצם שום דבר עצוב.

zoeid

New member
איזו הודעה

יפה ומרגשת, צר לי על העצב שלך.. לי דווקא יום כיפור לא עושה כלום, עוד יום ''חג''. הפרק הכי פחות עצוב מאלו הקודמים לו, לאחרונה..אבל גם מעט מלנכולי. הלבד של רפי מעציב ומדכא, איך שסגר את הארוחה המפסקת בלחם ומילקי, לבדו. אלה באמת הייתה נורא יפה כאשר פתחה את הדלת לרפי, אבל אני לעומתך לא רציתי לחבק אותה, כעסתי עליה בשם רפי. נורא הופתעתי מהכנות הזו של רפי, ועל איך שהעז לומר לעידית(הדתייה, זו שמה?) על כך שמוצא אותה סקסית, והופתעתי בעיקר מהמחשוף בחולצה שלה, דתייה או לא? איזה מין אבא מיוחד, נכנס לדירה של הבת שלו ויושב עם איתן ואיתה בזמן שהוא עושה מולו סמים. הוא מיוחד. הדיאלוג בין שירה ליואל היה מרגש ודי משמח, מרגיש כאילו הלבינו עניינים, עכשיו הכל פתוח ובאוויר, אין כעס וטינה, הכל ברור והידידות שם. ובמיוחד משמח החיבוק הזה, בין אדי ליואל, נראה אמיתי. יואל לא נראה כועס אבל כן טיפה מקנא, אבל במידה וכן כועס, נדע רק בפרקים הבאים.

תלתלית

New member
קוראים לה עדיה

תודה לך על התגובה. פעם יצאתי עם מישהו שעישן גראס,(לא בדיוק יצאתי איתו, פעמיים זה לא נחשב, נכון?) הוא היה צייר ופסל. ועשינו מוביילים מצינורות כאלה לילה שלם (לפנות בוקר עשינו עוד דברים...). אני לא מעשנת.פתאום אבא שלו בא, ומאד הופתעתי שהוא לא אומר כלום על הגראס והכול. ואז הוא אמר לי "נעים מאד", האבא.ושאל לשמי. ולמה אני לא מעשנת גם. עניתי שאני לא כי אני לא. ואז הוא לקח מקדחה והתחיל לעשות חורים בצינורות של המוביילים. זה היה הזוי. אחר כך עשינו דגים על המנגל, ואכלנו עם האצבעות (זה היה לפני שיצא הספר באדולינה וזה נהיה אופנתי). ופתאום הבנתי שהאבא הזה הוא אחלה אבא. שהוא מקבל את הבן שלו על שלל טירופיו. אני חושבת שרפי פשוט הרגיש מיותר אצל דניאלה. "אני רק אשתה מיץ".. זה היה מאד בודד. אותי זה דווקא הצחיק. בין הדמעות.

../images/Emo41.gif"אדון סליחות"- פרק 47../images/Emo41.gif

טוב.... אני חושבת, קודם כל, שהפרק של היום היה בינתיים הכי טוב.... בכיתי כל הפרק... <טוב, אולי זה גם בגלל שאני במחזור ואני קצת ב"רגשי" לאחרונה...
> הוא הזכיר לי פרקים של פעם... טעונים, מלאי התלבטויות.... של פעם. אההה... אני קצת קישרתי את הפרק של היום, לפרק של "יום כיפור" הקודם.... <לא זוכרת באיזו עונה הוא היה...>. הוא היה מעיין "סגירת מעגל" לפרק הזה הקודם.... מן השלמה כזאת הייתה... אז כולם רבו עם כולם, ועכשיו כולם השלימו עם כולם... מי יודע, אולי זאת הייתה המטרה... אהבתי את אלה בפרק הזה. ואני בד"כ לא אוהבת אותה.... היא הייתה... משהו כמו... אבודה. והשיטוטים שלה רק הדגישו את זה <וגם הסוודר הנוראי שהיא לבשה בתחילת הפרק>. רפי.... זה פשוט היה מקסים שהוא הוריד את ה"כותל" הזה....והחזיר את התמונות של כולם, כולל את אלו של אלה. והחתול....
אוווו... איזה מקסים הרפי הזה !!!
וגם השיחה עם עדיה הייתה חביבה ביותר.... אחחחח.... ליבי יוצא אל איתן. באמת רואים שהוא דיי אומלל בצבא.... ודווקא שמחתי שהם שכבו. לא יודעת למה.... ו... זאת רק אני, או שהקול של שורה קצת סקסי ככה...?!?
אהבתי כשהיא אמרה ליואל שהיא הייתה שוכבת איתו אילו היא לא הייתה "תפוסה". אהההם... מה שלא אהבתי זה את הקטעים עם אלון ועם אימא שלו.... דיי מעיקים הם היו, לא ?!? טוב... זהו. אני מניחה... אם אני אזכר בעוד משהו אני אכתוב... נ.ב- דורון .... איפה אתה

טוהר88

New member
הפרק הכי טוב עד עכשיו

הכי אהבתי בפרק את הקטע שבו רפי מבין מה חשוב באמת לא הקשר בינו לבין אלוהים אלא הקשר שבינו לבין קרוביו, הוריד את התמונה של הכותל ותלה את התמונות של האנשים שבאמת חשובים וקרובים לו, לדעתי הקשר הכי חשוב הוא עם אלה שהכי קורבים אליך לפני הכל ובמיוחד לפני האלוהים שלך כי כדי שיהיה לך קשר טוב עם האלוהים אתה צריך קשר חזק עם הקורבים שלך קשר של אהבה הבנה ואכפתיות. הרגשתי רע שרפי היה כ"כ בודד ושמחתי שעדיה באה עליו זה קצת ניחם... דניאלה הייתה קצת יותר שמחה בפרק הזה אולי בגלל שהיא ואיה התקרבו... אולי בגלל שהיא שמחה לראות את תומר היא התגעגעה אליו- תומרניראה מאוד מאוד אומלל וזה ממש עצוב אלה נהיית מוזרה מפרק לפרק זה כבר מפחיד כל הדמיונות שלה אי אפשר לדעת כבר אם היא גם לא דמיינה את זה שרפי בא אליה... ובקשר ליואל ושירה לדעתי יואל קצת מקנא ועמוק בפנים איפשהוא הוא רוצה לחזור לשירה ללילה אחד ואז לגמור עם זה, אבל ראו שהוא מקנא... ועוד משו איזה משהו ממש לא מובן לפי מירב ידיעתי בדר"כ יום הכיפורים חל בתחילת השנה זאת אומרת בספטמבר סוף הקיץ- הם התלבשו בפרק הזה כאילו זה אמצע החורף קצת מוזר- עו פעם חורים בתסריט תיאום מה שזה לא יהיה, למרות שזה לא הרס את הפרק כי זה שידר אוירה של חמימות.

qt1

New member
נראה לי שהוא תלה את התמונות

בגלל שהוא רצה להקיף את עצמו באנשים שהוא אוהב ואוהבים אותו, הוא 'פשוט הרגיש בודד' גם אני שמחתי כשעדיה הגיעה, חשבתי שאולי זו אלה ולא ידעתי מה יקרה אם היא תגיע כשעדיה שם , כי היא הרי יצאה לשם, זה היה די ברור... דניאלה אחרת ממה שהיא היתה בפרקים האחרים, דניאלה מתחילה להיות בוגרת יותר , פחות מבולבלת ,יותר שלמה עם עצמה לפחות ככה אני ראיתי אותה. קלילה , דניאלה שהכרנו עד עכשיו היתה די כבדה לעומת זאת שמעשנת איך היא קראה לזה? תומר כרגיל אומלל... יאללה שיתנו לו קצת לחייך , אגב, חתיך הא? אלה ממשיכה להתייסר , מה זה מבולבלת? אלייסטור! נראה לי שאלה לא תצליח למצוא שלווה עם בן זוג, אני מתחילה לתהות אם היא פשוט צריכה לחיות בלי זוגיות,ככה תחושה שלי שיכול להיות לה טוב לבד עם מישהו לא מחייב, עם קשר לא מחייב , קשה לה עם קשרים באופן כללי, היא בקשר עם דניאלה ,איפה כל החברות שלה? מהתיכון מהאוניברסיטה מהתקופה שהיתה דיילת? די מתבודדת האישה , יפה יפה ,אבל בודדה מאוד, בחירה או אופי? היא באמת לא היתה בטוחה שזה יואל , מצמצה בעיניים כדי להאמין...יואל לדעתי לא מקנא, אני בעמדת מיעוט בנושא הזה, יואל הגיע אל השלווה והנחלה , הוא רוכב שם על האופניים ונהנה מכל רגע, יואל יצא אל החיים...והוא מתכוון להנות מכל רגע
לגבי מזג האוויר-אז פישלו, אבל אחלה פרק.

qt1

New member
מה המשמעות של המילה פייסל?

יש לזה בכלל משמעות בערבית? אני מניחה שכן , אבל סתם תוהה...

Gods Wave

New member
הרבה פעמים יש להם בעיה עם לבוש

והתיאום של זה עם הזמן בשנה

Lt ResheF 55

New member
יש בהודעה שלך משהו...

כל פרק... בעצם רוב לא כל הפרקים משאירים עצב מסויים... עצב, געגוע ודמעות... ואז מנסים להבין... אבל אי אפשר... הריי לנו כלום לא קרה... זה היה כרגע בטלוויזיה... לא אצלנו. אבל יש משהו בסדרה הזאת... משהו שגורם לך להזדהות... לתת לה "פינה" אצלך, לקחת את החלק שלה. הסדרה הזאת נוגעת בכל אחד ואחד מאלמנטים שונים ומשאירה אצל כל אחד רושם שונה... גם אני כמוך, לרוב מסבך דברים
לא נראה שיש משהו פשוט... אבל לא יודע... הסדרה הזאת... יש לה השפעה חזקה... לא ראיתי את הפרק... הקלטתי אותו אני תיכף אלך לראות... ראיתי רק את החלק שרפי הלך לבית של דניאלה וישב איתה ואיתן שתה כוס מיץ והלך... והמראה שלו של השיער המבולגן והמראה הזרוק... הוא נראה בודד... ואז הוא הלך לאלה... הוא אמר שהוא מתגעגע אבל קשה לו לסלוח... שהוא רוצה להיכנס אבל זה ייקח לו קצת זמן... ואז אחרי כמה זמן של שתיקה הוא אמר לה כזה "ביי מותק" עם חיוך... זה היה מין קטע ילדותי כזה... כמו התלהבות של נער... זה היה משהו... הסדרה הזאת מזכירה הרבה סיטואציות מהחיים לכל אחד ואחד... יום כיפור גם מבחינתי הוא יום של געגוע, ועכשיו הגעגוע הולך ומתחזק, ככה זה אצלי לפחות. טוב אני אראה את הפרק ואח"כ אגיב שוב...

תלתלית

אני עוד לא ראיתי את הפרק כי לא הייתי הערב בבית אבל ההודעה שלך עשתה לי משו . מעין צביטה קטנה כזאת ..

מאור 87

New member
שירה מפחידה אותי.. ../images/Emo5.gif

יעל, איך את יכולה להגיד שיש לה קול סקסי? בקושי אפשר לשמוע אותה.. והיא מפחידה..
ואלה? אלה מדהימה ביופייה, כתמיד..
פרק נחמד.

בערך סיכום

דבילי: מזג האויר.חבל רפי בהריון (?) לחם ומילקי. טוב צריך לנסות את זה מעצבן: הקול של שירה. נוראי רבקה מיכאלי. כ"כ מיותרת הבדידות של רפי מפתיע: חשיש מרוקאי. מרוקאי<? גם את זה צריך לנסות עדיה. נראית מעולה. אורנה פיטוסי משחקת נהדר סקסי: איתן ודניאלה. האי פתיחות בניהם מטריפה. למרות שסאונד הנשיקות בניהם לא משו אחח איתן איתן השפוט איך הפכת לסמרטוט... וכמובן אלה. רק להביט

Lt ResheF 55

New member
../images/Emo45.gif

רבקה מכיאלי באמת נראית תקועה שמה... היא לא קשורה כזה

D i D i 1 5

New member
אהבתי מאוד

את מה שאמרת, גם הסכמתי עם חלק אבל בעיקר את צורת ההתנסחות המרשימה.

Gods Wave

New member
מבינה את הדמעות

גמאני הייתי על סף דמעות בסיום הפרק (אולי גם במהלכו) מסיבה לא ברורה לא נתתי להן לצאת.. הקטע של רפי ואלה היה כל כך חזק ונוגע ויפה. כיווץ אותי מבפנים... אחרי כל פרק אני חשה צורך להתקשר שוב לתרפיסטית שלי ; )

למעלה