יום הזכרון

נוס נוס

New member
יום הזכרון

היי לכולם. מזמן לא כתבתי אבל אני תמיד פה. אני רוצה לשתף אתכם במשהו: אני לא ממש מרגישה משהו ליום הזכרון הזה. בשבילי יש את היום שבו הוא נהרג, את היומולדת שלו, את יום הנישואים שלנו, את היום בו הוא יצא למילואים ולא חזר ועוד רשימה ארוכה של ימים חגים ומועדים. אבל יום הזכרון? מה אני צריכה לזכור משהו? שמישהו יזכיר לי משהו? אני מרגישה שזה ממש לא רלוונטי לגבי. אם כבר יש משהו מפחיד בשבוע המתקרב זה יום העצמאות- החגיגה הגדולה, חינגה של עם שלם שאני לא יודעת אם אי פעם אני אוכל להשתתף בה. לא יודעת- משפחות השכול של צה"ל בפורום מתכוננים ליום הזה, שפעם באמת סימל לי הרבה. אבל היום- אחרי שאני חלק מהיום הזה? כ ל ו ם. תודה על ההקשבה

נוס נוס יקרה

יום הזכרון הוא ותמיד היה למען אלה שלא איבדו אף אחד כמו שבשביל רובנו יום השואה ( כמה שזה לא יפה להגיד את זה) בשבילי תמיד היום הזה סתם מטריד כי מצפים ממני לזכור ולהיות עצובה דווקא ביום הזה. אבל אני זוכרת כל הזמן ולא צריכה יום מיוחד שלכם באהבה פופקורן

הליויתן

New member
בשבילי זה אחרת

זה היום היחידי שאני מעיז לפתוח את שתי מגירות הנפש האילו.זכרונות משני אחים שאינם.השתיים שאני מקפיד להשאיר נעולות כל השנה.אחרת אשתגע.יום שבו אני נותן לסכר להפרץ ולשטפון להציף. ורק כיום,אחרי עשרות שנים,לדמעות לזרום ולשטוף. מצרף תמונה של פסל שפיסלתי לחדר הזכרון בכפר הולדתי.

מתארח

New member
הזכרון

לנו בני משפחת השכול כל יום חולף הוא יום זכרון. ולכן יום הזכרון הוא כשאר הימים. יום הזכרון לחללי מערכות ישראל הוא יום שבו כלל אזרחי המדינה זוכרים ומזכירים לעצמם את בננו, אחנו, בעלנו, והורנו, וכן לדורות הבאים למען ידעו מורשת העם והמדינה.

irisgh

New member
יום הזכרון לבד

דווקא כשאני פה, רחוק מכולם, ברור לי יותר כמה יום הזכרון כן חשוב. כמה מוזר זה להיות פה, בארה"ב, בלי אף אחד, בלי שום יום זכרון, בלי אף אחד שהכיר את אורי, בלי אף אחד ששותף לדבר הזה. זה בכל זאת דבר שיש בארץ, שלהרבה אנשים הוא עול גדול, לאחרים הוא סתם מובן מאליו. אבל אני כנראה ממש זקוקה לזה. איריס.

אויל 1

New member
לנוס נוס ופופקורן

הדברים שכתבתן מצביעים על אי הבנה של מהות יום הזיכרון. היום הזה הוא הביטוי הלאומי לאבל לשותפות ולהכרת התודה של העם לאלה שהקריבו את חייהם למען קיום המדינה וביטחון תושביה. במהלך חיי היום יום אין ביטוי לדברים האלה החשובים לחברה וחשובים למשפחות הנופלים. ביום הזה בא לידי ביטוי ההכרה הציבורית בחשיבות העצומה של הקרבן ולרגשות אנושיים של שותפות ותמיכה. מעבר לכך יש להזכרת הנופלים ונסיבות נפילתם כדי להבהיר לכול אזרח שאין מקבלים עצמאות במתנה וכי עצמאות אינה חופש מחובות אלא מצב שבו עם נוטל את גורלו בידיו ונוטל אחריות מלאה על בטחונו וקיומו. היטיב לבטא זאת מפקד חיל האוויר האלוף דני חלוץ שאמר:"הנופלים ציוו לנו את החובה והזכות להגן על קיומנו". כל מי שרואה את הדברים כך(ואני מקווה שמדובר ברובנו), שואב כוח ונחמה מהעובדה שבנו בתו וכיו"ב מתו בגלל כורח שהוא מאמין בו ואובדנו שרת את קיומנו כפרטים וכעם. מי שזוכר כל השנה יכול לזכור גם ביום הזיכרון כאשר כל היום מוקדש לעניין הזה ויחד עמו זוכר ותומך כול העם.

BooBee

New member
נוס נוס יקרה שלנו ../images/Emo20.gif

איתך, תמיד, שתדעי. חושבת עלייך, רויטל.

למעלה