יום הזכרון לחללי צה"ל

גנימדס

New member
יום הזכרון לחללי צה"ל

רק שהגעתי לצבא הבנתי מה זה משמעותו של היום הזה. ךא שרתתי ביחידה קרבית יותר מידי, אך באתי במגע עם לוחמים רבים, אחד מהם נשאר בזכרוני יותר מכולם ואני נזכר בו כל שנה . לפני כמה שנים כתבתי עליו את הפוסט שיצורף בהמשך.
אתם מוזמנים לקרא, ללהגיב, לשתף במה שקורה לכם ביום הזיכרון לחללי צה"ל. בהתמודדות (או הבריחה) מהאבל הלאומי והפרטי

גנימדס

New member
לזיכרו

היית רק בן עשרים כשהכרתי אותך. אני הייתי אוכל-חינם בתפקיד עם אפס דרישות, ואתה היית חייל בהנדסה קרבית שהגעת לקו של ארבעה חודשים.הרבה חיילים עברו במפקדה המנומנמת של החטיבה, אבל מישהו כמוך לא נסתר מעיני. אי אפשר היה שתתחבא , מאחר שבן כל הגברברים החסונים, אתה בלטת בשונותך.

היית חייל צ'יקמוק עם שם מוזר שלא מתגלגל טוב על הלשון העברית,לא היה לך שם פרטי, רק שם משפחה עם מצלול מוזר , וככזה נדונת להיות השוקיסט הפלוגתי.(לא רק אתה, היה גם את חיים הג'ינג'י, אבל זה ספור אחר) אוי , ארבעה חודשים שהית בקו בתחומי החטיבה שלי, ואני רק הכרתי את דמותך המסכנה והמכופפת עם משקפי הענק כאשר המשפט היחיד שזכיתי לשמוע ממך היה מילמול שאתה רוצה שיחליפו אותך בשמירה . (כמובן שלא החליפו אותך ,אלא רק צעקו לך לסתום ).

קבלת יחס גרוע, מזלזל ,ואני יכול לדמין מה קרה באותו לילה גורלי בו יצאת למשימה. אולי דחפו אותך לשם,כי טווינה השמן צעק עליך שהוא יקבע מה תעשה ולא רצה להחליף אותך,אולי החילים האחרים גלגלו עיניהם בתחושת מיאוס כשהצטרפת אליהם ,אולי היו צריכים לארגן כוח-משימה תוך דקה וחצי כי אין סתם וצריך לכסת"ח משהו.
אז יצאת, עם עוד שלושה ח'ברה וקצין.

מתברר שלאויבים שלנו לא אכפת אם צוחקים עליך או לא, אם אתה שוקיסט או לא, ואם טווינה השמן עשה ממך בדיחה פלוגתית,כך או כך אתה חייל בצבא ישראל, לבוש בירוק, וככזה אתה בדיוק כמו כולם. מפתיע ,אבל בעיני האויב אתה שווה ערך גם למצטיין הפלוגתי, למיועדים לקצונה ולמחזור ל.א.
ואם הם מצליחים לפגוע בך-אז גם עתונאי ישראל חושבים כך.

ופתאם הפסקת להיות השוקיסט. כל אלה שהתיחסו אליך מגעיל בחייך ירו יריות כבוד על קברך. ההודעה שלך בפלאפון פורסמה בעתון, והיתה מצמררת לא פחות מהבכי של אמך. הקרבת את חייך- ובן רגע הפכת מהבדיחה הפלוגתית לגבור לאומי ,סמל ומופת לגברים הצעירים, וכל התסריט השתנה ללא היכר, אף אחד לא צחק עליך ,ההפך!! אפילו נזכרו שהיה לך שם פרטי, שבא עם העלאה בדרגה ואישיות חיובית זקופת סנטר.

בעתון כתבו על חבריך לפלוגה, היית מאמין? היו לך חברים לפלוגה? אלה שצחקו עליך,שקראו לך בשמות גנאי, שדרדרו את הבטחון העצמי שלך לאפס, הפכו לחבריך, אפילו טווינה השמן. כתבו עליך הרבה, על גבורתך, על אמך השבורת הלב, על השבר הכללי שעבר על הפלוגה, אך את שאזכור ממך- את השעור שלימדת אותי לא כתבו בשום עיתון ולאו בשום הספד.
הכרתי עוד חיילים שנפלו בקרב, יפים, מעוטרים בשרירים ובחיוכים ,כולם הקריבו חייהם ומתו למען הארץ אבל עדיין, בכל יום זכרון לחללי צה"ל -אני נזכר דוקא בך וביחס האיום שקיבלת ,לפני שמתת מות גיבורים

יהא זכרך ברוך.

פורטי40

New member
ידידי, הומו דתי

לפני 13 שנים התגרש ידידי, הומו דתי, מאשתו ועבר לגור עם בן זוגו. במשך השנים הוא הצליח לתקן את היחסים עם אשתו , וגם זכה לגדל את בתו עם אשתו בנפרד ועם בן זוגו. הזוגיות עם החבר פרחה והצליחה....עד.... שיום אחד החבר עלה על אוטובוס בירושלים ומחבל פוצץ אותו ביחד עם עוד אנשים רבים.
כך הסתיימה הזוגיות הזאת. ידידי עדיין דתי, עדיין גרוש ו...אלמן.

למעלה