יום הזיכרון

יום הזיכרון

אני מקווה שהגעתי למקום הנכון ושתוכלו לעזור לי... דמיינו- אתם משפחה שכולה, שאיבדה בן/בת משפחה בצבא. ביום הזיכרון אתם מגיעים לבית העלמין ורואים נציג של החיל בו היה יקירכם. מלבד להציג את עצמו, מה תצפו שיגיד, אם בכלל? למי שלא הבין, שלחו אותי כנציגת החיל לבית עלמין ביום הזיכרון. הדילמה שלי היא, מעבר ללהציג את עצמי, מה אני אומרת? המצב עוד קשה לי יותר בגלל שהחלל נהרג בשנת 73 ואני לא רוצה לפגוע חלילה במשפחה... מה דעתכם?

דר אר

New member
לכבד זיכרון

כל משפחה מצפה למשהו אחר, אני מאמינה כי אינם מצפים כי תביני/תחושי את כאבם, את מגיעה כדי לומר להם - לא שכחנו המדינה, צה"ל - לא שכחנו אותכם לעיתים רק עצם נכחותך במקום מספיקה למשפחה אנ מניחה כי ישאלו אותך היכן ובאיזה תפקיד את משרתת כמי שעשתה זאת בשירות הצבאי, אני יודעת שהמצב לא תמיד נוח, ויש רגעים שאת לא יודעת מה לעשות ראי בזאת שליחות למען המשפחה ועשי מה שתרגישי לנכון באותו הרגע אין נכון או לא נכון במקרים האלו

yamkachol

New member
מתאים שתשתדלי לעשות

עבודת הכנה, במידה והדבר מתאפשר. לדעת על החלל, כיצד נהרג (לדוגמא), - מידע עודותיו. אין לי נסיון בתחום. אני התאלמנתי לפני שנה וחצי - ואני מדמין מה נראה לי מתאים יותר. יש גם את הנקודה של הנוכחות שלך איתם, שהיא נותנת כוח, תומכת. אינך חייבת לדבר כל הזמן, או לאמר משוא מיוחד שהם מצפים שתגידי. מענין אם לא קבלת הדרכה - הרי אינך הראשונה וגם לא האחרונה שעושה זאת. התגובות שלהם לנוכחותך יכולות להיות רבות - משום שיש שוני בין האנשים.... תזכרי שהם לא מכירים אותך, את מיצגת - ואם יאמרו לך דברים לא נעימים - תביני שזה מכאב - ולא כי את עשית להם משהוא רע. הגורל הוא אכזר - וזה לא נתפס ה"אין" של האדם האהוב והיקר. את שם, מיצגת ואם הם "יתקיפו" אותך, זכרי שהם תוקפים את מה שאת מיצגת - לא אותך אישית. תקשבי להם. שיהיה לך בהצלחה, ומקוה שזו תיהיה לך חויה חיובית. כל טוב, ויפה שאת משתדלת לעשות את הדבר הנכון - ולעשות כמיטבך.

תגובה

צה"ל אכן מספק "דף חלל" בו נכתב על קורות חייו של החלל וכיצד נהרג. כמו כן, מספקים הדרכה כלשהי, עד כמה שניתן. בהדרכה בה הייתי (זו השנה השנייה, בשני חיילות שונים) נאמר להגיע בהופעה מסודרת, להגיע לפני הזמן, שמו דגש על חשיבות ההגעה, על הייצוגיות שבדבר, על תגובות אפשריות של המשפחה, ובעיקר על חשיבות העניין. כחיילת שעברה לא מעט חשוב לי לדעת למה המשפחות מצפות. אולי זה בכלל טיפשי מצדם? אולי זה מציק ששואלים אותם שאלות? אולי זה יעליב אותם שתגיע חיילת ולא חייל? רציתי בעיקר לחקור כמה שיותר כדי להיות קרובה ביותר לדבר שיהיה מבחינת המשפחות נכון לעשות. תודה רבה על התגובות ואם ישנן עוד- אשמח.

yamkachol

New member
כל הכבוד לך

כן, עכשיו יש לי יותר מושג מה הכשרתך. כל מה שיש לי כרגע להוסיף, - שכל אדם הוא עולם ומלואו, ופעם תפגשי שכולים שמגיבים כך ופעם אחרת. כל מה ששאלת - יתכן שלבן משפחה אחד התחשובה לשאלתך תיהיה חיובית ויתכן שלבן משפחה אחר התשובה תיהיה שליילית. כל טוב לך, ולילה טוב..

תתחזקי וחזקי

קשה להגיד מה ואך לנהוג, אבל עם אנושיות אכפתיות,אמפטיה,ורגישות , אני מניחה שתמצאי את המילים , ותהיא שם בשביל המשפחה , יש שרוצים לשתף לספר ,האזני בקשב , יש שיבקשו ו לקטר על הממסד ,האזיני ותמכי, ויש הבוחרים בשתיקה ,שם הכי קשה , אבל, תהיא אמפטית לכל דרך שיבחרו ... טלי.

למעלה