יום הזיכרון

s h o o s h a

New member
יום הזיכרון

לחללי מערכות ישראל וחללי פעולות האיבה מחר נרכין ראשנו לזכרם ונישא תפילה כי דם יפסיק ליגר באב אל וואד ביצוע: עממי מילים: חיים גורי לחן: שמואל פרשקו פה אני עובר, ניצב ליד האבן. כביש אספלט שחור, סלעים ורכסים. ערב אט יורד, רוח ים נושבת אור כוכב ראשון מעבר בית מחסיר. באב אל וואד, לנצח זכור נא את שמותינו, שיירות פרצו בדרך אל העיר. בצידי הדרך מוטלים מתינו. שלד הברזל שותק כמו רעי. פה שצפו בשמש זפת ועופרת. פה עברו לילות באש וסכינים. פה שוכנים ביחד עצב ותפארת, משוריין חרוך ושם של אלמוני. באב אל וואד... ואני הולך, עובר כאן חרש חרש ואני זוכר אותם אחד אחד. כאן לחמנו יחד על צוקים וטרש כאן היינו יחד משפחה אחת. באב אל וואד... יום אביב יבוא ורקפות תפרחנה, אודם כלנית בהר ובמורד. זה אשר ילך בדרך שהלכנו אל ישכח אותנו, אותנו באב אל וואד. באב אל וואד...

ליום הזכרון ../images/Emo39.gif לזכרם

הרעות ביצוע: להקת הנח"ל מילים: חיים גורי לחן: סשה ארגוב על הנגב יורד ליל הסתיו ומצית כוכבים חרש חרש עת הרוח עובר על הסף עננים מהלכים על הדרך. כבר שנה לא הרגשנו כמעט איך עברו הזמנים בשדותינו כבר שנה ונותרנו מעט מה רבים שאינם כבר בינינו. אך נזכור את כולם את יפי הבלורית והתואר כי רעות שכזאת לעולם לא תיתן את ליבנו לשכוח אהבה מקודשת בדם את תשובי בינינו לפרוח. הרעות נשאנוך בלי מילים אפורה עקשנית ושותקת מלילות האימה הגדולים את נותרת בהירה ודולקת. הרעות כנערייך כולם שוב בשמך נחייך ונלכה כי רעים שנפלו על חרבם את חייך הותירו לזכר. ונזכור את כולם...

s h o o s h a

New member
היום, חשוב שיהיה בראש הדף

שנזכור ולעולם נוכיח כי איש לא יוכל עלינו לכלותינו

יאצפן

New member
בומי מוסקוביץ

גיסי, בן 25 היית בנופלך, ילד השארת שלא נולד, אתמול שנתיים מולאו לנכדך, ואתה, צעיר לנצח נשארת.וכותב לך כי לא מצאתיך ברשימות.

למעלה