יום הורים...מה זה?

יום הורים...מה זה?

המתוק שלי חזר! ובידיו הזמנה ליום הורים. אם זה לא היה אמיתי הייתי חושבת שעובדים עלי. מה זה יום הורים? זה נופל לי בדיוק על אחת הישיבות הכי חשובות בשנה , בעבודה, אבל כנראה יצטרכו להסתדר בלעדי כי אני לא מפספסת אף הזדמנות להסניף אותו באמצע השבוע. וחוץ מזה הם עוברים טירונות משולבת בנים ובנות יחד, איזה דבר מקסים ומשונה! בתקופתי היה אסור אפילו להסתכל לכיוון הבנים, שהיו מעבר לגדר. אני חושבת שזה דבר נהדר וכל הכבוד לבנות!!! חוץ מזה - תענוג הפורום הזה. כל כך הרבה חום ותמיכה איזה מזל שנפלתי לכאן במקרה...

יום הורים - כשמו כן הוא

מסבירים להורים את מהות התפקיד של הבנים, מהות התעסוקה, נוהלי יציאות וביקורים וכד'. יש הזדמנות להכיר את החיל ובעיקר את המפקדים הישירים של הילדים.יש הזדמנות לשאול שאלות - על כל מה שלא ידוע ועל כל מה שמציק. משהו נפלא, שלא היה קיים בזמננו. מלוא ההערכה לצה"ל על היוזמה והרגישות.

זה דומה לאסיפת הורים בבית הספר

הדבר החשוב בללכת ליום הורים בצבא זה לראות אותם עם כל החיילים, המקום שהם נמצאים 24 שעות, הכרת המפקדים הישירים. לי זו הייתה חוויה נהדרת. בני האחד עשה טירונות עם גבעתי (סופחו אליהם)והכינו להורים תערוכה, הצגות תכלית ,הכינו כיבוד עשיר (מעבר לכל מה שאמא הביאה) והדמעות מהתרגשות זלגו מאליהן. יום הורים מסוג אחר עברתי עם בני השני בבא"ח צנחנים.בנוסף לשיחה הכללית,הייתה שיחה לכל הורה בנפרד (צוות קטן)וכבר ביום ההורים קבלנו חוות דעת ראשונית. אל תשכחי לאפות עוגה (זה מוסיף המון תרתי משמע)

אפרופו יום הורים... תגידו,

זה לא עלול להתקבל כ"קרצייתי" לבקר אותו בשבת בטירונות?

ביקורים בשבת

אם יש ביקורים בשבת לא הייתי מהססת לבקר. הם משחקים אותה גברים, אבל איזו הרגשה זו אם את כולם מבקרים ורק אותו לא? בחוברת לקראת גיוס לנמ שבני קיבל כתבו שיש ביקורים. ביום ההורים נדע בוודאי אני נורא מקווה שיש ביקורים.

הרגשה איומה וצריך להמנע

מלא להגיע. אנו גרים בסוף העולם ועד היום עשינו שמיניות (אצלנו זה כפול שניים וברווחי זמן קצרים) ,אך הגענו לכל הבקורים, הסיומים . חשוב לילד לא פחות מאשר לנו.

סמדר בנ

New member
שילוב בנות

בתפקידי לחימה היא תופעה של השנים האחרונות. התחילה עם זה (מזמן) אליס מילר שקבלה על שלא נותנים לה להגיע לקורס טיס. היא אמנם לא הצליחה לסיים אך סללה את הדרך לשאר הבנות. בנ"מ השילוב כנראה מצליח מאוד, ויש יחסית הרבה בנות לוחמות. לדעתי השילוב טוב לשני הצדדים, לבנות שמתאימות לזה ורוצות להרגיש שהן מסוגלות לדברים כמו הבנים ולבנים שנוכחות הבנות קצת מעדנת.... יום הורים - רצוי לא להפסיד - הן בשבילכם והן בשביל הילד. זו הזדמנות לראות היכן הוא נמצא (סוף העולם...) ולהרגיש קצת מה עובר עליו. בתותחנים למשל עשו תצוגת כלים ותצוגת ירי, בנ"מ סביר שיהיה משהו דומה.

ima 3

New member
אכן בנות משולבות בצורה מלאה בנ"מ

ומתפקדות מצויין. שילוב הבנות הוא רק במערכות הטק"א (הוק יהלום) ולא בסטינגר וברמית שם נדרשות יותר יכולות פיזיות (גם מהבנים לוקחים לשם בעיקר את הגדולים והחזקים).כך שאם הוא רוצה להמשיך להנות מהבנות... כדאי שישאף להגיע לטק"א..

סמדר בנ

New member
היתה לוחמת נ"מ

שהגישה בג"צ לפני כשנה כשביקשה להגיע ל"מחבט" לאחר קורס קצינים . הנה קישור לכתבה. נכון להיום - בנות משרתות כלוחמות בקרקל, מג"ב, תותחנים, הנדסה קרבית(אב"כ), נ"מ, חילוץ והצלה, טיס וחובלים, צוללות מים רדודים בחיל הים ואולי שכחתי משהו. מהשנה הקרובה יהיו גם לוחמות במוד"ש. אין בנות לוחמות בחטיבות החי"ר ובשריון. לפי ההתקדמות שיש בשילוב בנות (ויש הטוענים שזה רק למראית עין בחלק מהמקומות), ייתכן ובנות ייכנסו לתפקידים נוספים.

למעלה