יום הולדת!

fenriz

New member
יום הולדת!

היום! ללואיס בריאן הופקין ג'ונס, שידוע יותר בשמו המקוצר בריאן ג'ונס. מה לא אמרו על האיש בעל הפריזורה המובילה בעולם הרוק - האיש שהקים את הרולינג סטונס, הנהיג וניהל את הלהקה בתחילת הדרך, ניגן על אינספור כלים - מסיטאר ועד דולצימר, נתן פליק לחברה שלו, הלך מכות עם קית' ומיק, לקח פה ושם יותר מדי לסד, שינה את האופנה הלונדונית, טיפח דורות של מעצבי שיער ועוד ועוד. את כל זאת (ועוד), הוא הספיק לעשות עד גיל 27, גיל שבו הוא נלקח (ויש אומרים נרצח) מאיתנו במוות מסתורי. אז חוץ מהאיחולים הרגילים, נגיד שבעולם אוטופי בריאן לא היה עושה כל כך הרבה בעיות, והיה מסתדר באופן מופלא ביותר עם קית' ומיק, והוא אף פעם לא היה יותר מדי מסומם בשביל לעבוד איתו...טוב נו ננסח את השאלה יותר בפשטות: את מי אתם מעדיפים, את הסטונס המוקדמים עם בריאן ג'ונס, או את אלה של סטיקי והלאה עם מיק טיילור? (טוב נו, אם אתם בכלל מעדיפים את רון ווד אתם יכולים להתוודות)

קשה להשוות

משום שהמוסיקה של הסטונס השתנתה דרמטית בסוף שנות השישים, החל מ-Beggar's Banquet, כמה דקות לפני שמיק טיילור הצטרף. אין לי ספק שהמוסיקה שהסטונס עשו בין 68 ל-73 - השנים של מיק טיילור - היא שיאם האמנותי, ובכלל הקטלוג הטוב ביותר של כל להקה שהיא. אבל לסטונס המוקדמים היו איכויות יוצאות דופן - טוב, בגלל זה הם הסטונס - ולא הייתי ממעיטה מההערכה המגיעה לתקופה הזו. בוא נאמר שמיק טיילור היה גיטריסט טוב יותר, וגם מלחין טוב יותר (הוא היה שותף פעיל לכתיבה, במיוחד אחרי שקית' נהיה מסומם מדי מכדי לעבוד, ומעולם לא זכה לקרדיט שהגיע לו), אבל באמצע שנות השישים הסטונס היו יותר נועזים מבחינה מוסיקלית, וג'ונס היה אחראי מרכזי לכך, כאשר הכניס לאולפן כלי נגינה עממיים. מעניין היה לראות כיצד היה מתפתח אם היה נשאר בחיים. מאידך, האישיות שלו היתה כזו שהוא היה מתקשה לתפקד בהרכב, ולכן ההתפתחות שלו היתה מוגבלת גם אם לא היה מת, להערכתי.

melancholy man

New member
אאחח כמה אני אוהב אותו

מוסיקאי סופר מוכשר, נגן נפלא, אחת ההחמצות הכי גדולות של עולם הרוק וכן... גבר יפה
בקשר להעדפות, מעדיף את שניהם ואפילו עם רון ווד יש דברים לא רעים בכלל..

Anuerysm

New member
אני אישית מעדיף את טיילור

הוא אחד הגיטריסטים האהובים עלי והוא בחור מגניב, אמנם הוא לא אבן מתגלגלת כמו בריאן, אבל הוא השתלב שם יפה מה גם שהוא יצא תותח, בחמש שנים עשה את המיליונים שלו וחזר אל הצללים (הפרויקטים המאחורים שלו נכללים במסגרת הצללים)

למעלה