יום הולדת

רונה1

New member
יום הולדת

שלום לכולן, אני חוגגת יום הולדת שלוש לבתי בבית בקרב משפחה ומספר מועט של ילדים. אני רוצה לדאוג לדברים נחמדים עבור הילדים או גם עבור המבוגרים אך אין לי ניסיון בעניין. מה עושים ? אני לא מדברת על משהוא גרנדיוזי כמו הזמנה של "מקצוען" אלא במשהוא צנוע יותר. הפעלות לילדים שאולי אני יכולה לעשות. ואולי חשוב יותר שבתי לא תיבהל אלא תוכל להיות חלק מזה ועדיין להרגיש כלת יום ההולדת. האם למישהוא יש רעיונות ? חיפשתי באתרים שונים אך לא מצאתי... אשמח אם מישהוא יפנה אותי. תודה תודה.

לאה_מ

New member
הפעילות החביבה עלי

היא שעת סיפור בשילוב יצירה. לדוגמא - את יכולה לקרוא להם את "שמוליקיפוד" ואחר כך לעשות קיפודים מחימר וקיסמי עץ צבעוניים; את יכולה לעשות הצגה לפי "הארנב ממושי" או לפי "מעשה בחמישה בלונים" ואחר כך לעשות פעילות יצירה עם בלונים; את יכולה לקרוא את "הביצה שהתחפשה" ואחר כך לעשות עבודות יצירה שקשורות לביצים. אולי תשאלי גם את הבת שלך מה היא היתה רוצה, או שתשתפי אותה בהכנה. ואת מוזמנת גם לשאול את השאלה הזו בפורום "להיות הורים" השכן, אולי תקבלי שם עוד רעיונות.

שירים וריקודים

עוגה עוגה עוגה, ריקוד הציפורים, הוקי פוקי (יד ימין בפנים...), שימי ידך, או סתם מנגינה שמחה לעשות רכבת. אצלנו הכי אוהבים את סיפור היומולדת - הילד הוא מלך (עם גלימה וכתר מוכנים מראש) ומספרים על הארמון שלו, הגן שלו, המשרתים שלו, מה הוא לובש בדרך כלל ומה הוא לובש פעם בשנה (מארון מיוחד שנמצא במעלה המדרגות), וכו´ וכו´ כיד הדמיון. אם רוצים אפשר להכין מדבקות או פרחים (או משהו) ולתת למלך לבחור חברים שיקשטו לו את הכתר והגלימה (הוא יכול לעשות את זה בעצמו, או להפוך את זה לפעילות של כולם). משחקי חברה (מלבד הריקודים) - טוק טוק מי אני? ודומיו, הילד יכול לבחור חיה ולומר לך בסוד, את תתני רמזים והילדים יצטרכו לנחש (למשל, זאת חיה עם 4 רגליים... עם 3 קרניים... עם לשון ארוכה... עם צואר ארוך). אפשר להכין באולינג מאולתר מבקבוקים ריקים עם קצת מים, להניח נייר גדול על הרצפה ולעעשות יצירה משותפת. הכי חשוב - שקיות יומולדת! ולפני שמגישים את העוגה אפשר לחפש אותה, על פי השיר ´איפה העוגה?´. וכדי שלמבוגרים יהיה נעים - להכין חדר (לא קרוב ולא רחוק) עם קפה ושתייה כדי שיוכלו לברוח מההמולה... מז"ט!

למעלה