יום הולדת

chack1492

New member
יום הולדת

לפני 7 שנים נולדה ביתי השלישית, היא נולדה ביום הולדתה של אימי ומאז תמיד חגגנו ביחד אצל ההורים שלי יום הולדת משותף לביתי ולאמא שלי השנה אמא שלי כבר לא בבית,ואנחנו נוסעים כמו כל שנה לחגוג אצל סבא אבל אני במקום לשמוח, לארגן הכל לקנות מתנות אני כל הזמן בוכה לא יודעת אייך לציין את היום הולדת לאמא שלי, מה לקנות לה? תמונות שלנו היא לא מסכימה שנביא וגם כשאנחנו מביאים היא מכניסה למגירה וזהו לא מסתכלת בהן הילדים לא אוהבים לבוא למקום בו היא נמצאת למרות שהוא קטן ואינטימי, היא כבר בוודאי לא מקשרת ולא יודעת מה אני רוצה ממנה ואני קרועה לגמרי מהמחשבה שתהיה יום הולדת לביתי ואמא שלי למרות שהיא קרובה מרחק נגיעה לא תהיה איתנו מה לעשות??? מה אתם עושים כשהחולה כבר לא בבית?

../images/Emo77.gifמזל טוב לאמך וביתך-1492

אפשרות אחת להביא לה תמונה לטלות על הקיר של כל בני המשפחה ביחד, או משהוא שהיא אוהבת לאכול מתוק, מתוק עושה שמח בלב, או רדיו, בשורות טובות

../images/Emo49.gif אצלנו הבדל של יום אחד

יום ההולדת של אלפי ב 11 מרץ ויום ההולדת של מיכה, בני השני, ב 10 למרץ, כך שכל השנים אנחנו חוגגים ביחד ובשנים האחרונות במסעדה. מיכה נולד בפורים אבל בכדי לאחד את החגיגה אנחנו חוגגים לפי הלוח הגרגוריאני. עד עכשיו אלפי במצב שמודעת ליום ההולדת (אם כי כמובן שוכחת). היא אפילו עדיין זוכרת את ימי ההולדת שלה, של הבנים ושלי, אבל איננה יודעת איזה יום, חודש ושנה היום. אבל כבר מזמן חשבתי על המצב בו היא תהיה כמו אמך, וחשבתי שנמשיך לחגוג איתה או בלעדיה, כאילו הכל בסדר. נשתה לחיי בני ולחייה. מתנות הפסקתי לקנות בשנים האחרונות, כי היא התייחסה לכך רק שבריר שניה, ואח"כ היתה שואלת כל פעם "מה זה" וכדומה, אבל אני קונה פרחיםץ שאצל הייקים זה מנהג.

ronnyw

New member
מה לעשות? כלום !!

למה לכפות עליה תמונות, ארועים, מפגשים או מה-שלא-יהיה אם היא לא רוצה וזה לא עושה לה שום נחת? אל תשפטי דברים (שמחה, משפחתולוגיה, תמונות, מכתבים וכו') במושגים שלך. היא חיה בעולם אחר עם מושגים אחרים. תשקיעי את כל האנרגיה בילדייך - איך לשמר להם זיכרון של סבתא טובה שהיתה ואיננה. הקדישי את יום ההולדת לסיפורים עליה, תמונות שלה (לילדים !! לא לה) וכו'. זה הכי טוב שאפשר לעשות. חייבים להפנים שזה המצב. זה כאילו סבתא נפטרה, והכי חשוב זה לזכור ולשמור את הזכרונות של ימיה במיטבה. ואחר כך, בזמנך החופשי, תבקרי איתה כרגיל.

chack1492

New member
וזה מה שעשינו

אבא שלי ואחד מבני הלכו ראשונים ל"בית סבים" הוציאו את אמא שתשב בחוץ, כך שיהיה פחות לחוץ, אני, בעלי ו-3 ילדנו הנוספים הגענו כמה דקות אח"כ כן הבאנו את המתנות גם לה וגם ילדים לשם והבאנו קצת ממתקים ועשינו יום הולדת! שרנו שירים, ברכנו, חילקנו מתנות אני מראש חשבתי על זה שהיום הולדת תהיה בחוץ אז קניתי מתנות למשחק חוץ לקטנה קניתי בעות סבון בכל מיני צורות, לבן קניתי מסוק שאפשר להעיף היה מאד מאד מרגש, קצת בכינו אבל בעיקר שמחנו והיינו עסוקים כמו בכל יום הולדת בטיפול במתנות לאחר הנתינה של המתנות הילדים היו עסוקים איתם. לשימחתי אמא שלי שרה איתנו, או אולי רק מחאה כפיים, חייכה ולעיתים היתה איתנו לאמא שלי קניתי 2 בלוני הליום אחד השארתי לה עם הכסא, אחד ליד המיטה וחוץ מזה קניתי לה בסון מיוחד עם גרגירים בתוכו שבאמת יהיה לה נעים גם אם היא לא זוכרת מי ואייך היא קיבלה אותו. הרגשתי שזה לא מעיק עליה מדיי מצד אחד ומצד שני היא איתנו ואנחנו מאד אוהבים ומעריכים אותה על כל השנים שהיא היתה בריאה ולא היא עוד לא מתה היא איתנו ולכן לא נתייחס אליה כאילו היא כבר מתה! ולא רק נספר עליה אליה נהיה איתה

chack1492

New member
תודה רבה לכולכם נתתם לי כוח להרים ראש

ולהתמודד עם היום הזה ואפילו לעבור אותו בכבוד אז שוב תודה רבה אני

יישר כח

בגדול נהגת כמוני. שימי לב בעתיד לא להשאיר בלונים כי הם עלולים להתפוצץ ולהפחיד. חוץ מזה זה היה מושלם!

../images/Emo22.gifיענקלה אל תשכח שגם השם שלך

יעקב כאחד מאבות האומה היהודית. כלומר גם שאתה גבר וגם שהחשיבה שלך יותר טובה גם שאתה עושה מצוות ומטפל באלפי . קשה להשיג גבר כמוך?

צריך להבדיל בין גבר לן-זוג

כבן זוג אני מודה שאני טוב, אבל רק בשנתיים האחרונות. גם לאורך כל חיי הנשואין לא הייתי מי יודע מה (וזה בלשון המעטה)

טיקו1

New member
הסבר לנכדים על מחלת אלצהיימר

יש ספר מצויין המתאר יחסים בין נכדה לסבתא חולת אלצהיימר- " מאחורי חדרים חשוכים" מאת איילת סער. אפשר להשיג גם בעמותה במחיר של כ- 30 ש"ח.

למעלה