יום הולדת נסיכות

יום הולדת נסיכות

שלום לכולן, אני לא פעילה בפורום הזה, אבל קוראת אתכן מדי פעם עוד מ-YNET. אתן בהחלט שופעות רעיונות ועצות נהדרים. שמרתי לי לינקים בנושאי ימי הולדת נסיכות ועוד, אבל עכשיו אני מבינה על מה התאבלתן כל כך.... אשמח אם למישהי יש מידע בנושא יום הולדת נסיכות ויכולה לחלוק איתי (אולי מישהי שמרה בפורמט אחר שהוא לא לינק?). כל רעיון שהוא, אפילו קצר יתקבל בברכה. מודה לכן מראש!

אפשר לנסות להקפיץ?

קפיץ

juspan

New member
אין לי באמת רעיונות

סתם זוכרת שבשרשורים הללו דיברו על יצירת שרביט למשל או כתר יחד עם הבנות (גשי לחנויות התחביבים ותמצאי כל מה שצריך, אם מקלקר, עץ או כל חומר אחר שיוכלו לצבוע ולקשט במסיבה), או כתר כמובן. פעם גם זכור לי, אולי בהקשר לפיראטים בכלל, אבל אפשר גם לשייך את זה לנסיכות, לא יודעת באיזה פורמט (כחלק ממשימה או סתם בפינת יצירה) אבל לקנות בגרושים בחנויות הכל בדולר כל מיני "אבנים טובות" מבריקות ושרשאות מנצנצות ולהכניס את זה לאיזו קופסה יפה, שהרי לכל נסיכה יש קופסת תכשיטים יוקרתית
. בהכנת הכתר אפשר כמובן להשתמש בחלק מהדברים להדבקה עליו. הן אמורות להגיע כבר מחופשות כנסיכות? להכין קאפקייק וורודים כאלה (עם צבע מאכל או תוספת טבעית של תות למשל) לקצפת או לאייסינג.

וואי, איזה כיף שאתן עונות לי!

כבר נתת לי כמה רעיונות. כמובן שרביט/כתר. מה לבנים? אבנים טובות יכול להיות נחמד, אם אמצא משהו עם מדבקות (לא רוצה יותר מדי בלאגן, זה לכל הגן) אבל נתת לי רעיון מה לשים בתיבת אוצר. זוכרת שדובר גם על סיפור מסגרת, שצריך למצוא משהו (צריכה עוד לחשוב על הפרטים..) אבל אני באמת יכולה לשים בתיבת אוצר את ההפתעות של סיום המסיבה. ואז זה יכול להיות תכשיט לבנות, ואין לי מושג מה לבנים..
הם לא יגיעו מחופשים, אבל חשבתי לתת להם איזה משהו מאפיין בכניסה. מניחה שכתר וחרב יעשו את העבודה, אולי שהם יקשטו בעצמם. ואולי אלביש להם איזה משהו מאלבד. לבנים זה קל, לבנות עוד לא החלטתי. תודה רבה!

rnavina

New member
גלימה מאלבד יכולה להתאים לשני המינים

אפשר עם שדכן להכין גלימה פשוטה והם יקשטו

גלימה תמיד נראית לי דבר מסוכן.

במיוחד כשמשתוללים, ועוד כשיש הרבה ילדים.. לבנים חשבתי לעשות מאלבד חום מין 'אפוד' (אין לי מושג איך לקרוא לזה - מלבן ארוך, עיגול באמצע. ולהלביש על הראש. מכסה את הגב והבטן), ולקשור איזה שרוך על זה. לבנות זה נראה לי פחות 'שווה'. אולי יש לך רעיון אחר? (חשבתי על חצאית קשירות מאלבד, אבל זה השקעה גדולה מידי לכל כך הרבה בנות...)

juspan

New member
אז אולי capelet כזו

גלימונת קצרה שמכסה כתפיים וקצת. (לא שחשבתי שגלימה, בטח מאל בד, היא דבר מסוכן, אבל זה באמת יותר מדי חומר ויצא יקר להרבה ילדים).

אני תמיד חוששת מהשרוך על הצוואר

שלא ימשכו בגלימה / תיתפס. אבל אולי משהו קצר כמו ש juspan הציעה יכול לעבוד. ואולי אני סתם היסטרית

rnavina

New member
אפשר לגזור מלבן ולהכין גלימה קצרה

כמו שגוספאן הציעה. הייתי מוותרת על השרוך. מקפלת כמה קפלים בחלק העליון של המלבן שאלו יהיו כיווצי הצוואר ומשדכת עם שדכן כדי שיישארו סגורים, ובכל צד של אותה הצלע משדכת רצועה צרה לקשירת הגלימה. מה דעתך?

rnavina

New member
מלבן

כשהרוחב שלו צריך להיות כמו הרוחב של החלק התחתון של הגלימה, והאורך מהכתפיים עד הגב התחתון נניח, או מעט יותר. החלק העליון הרי מוצמד לצוואר אז קפלי כמה קפלים כמו בחצאית קפלים, כלומר אחד על השני באופן חלקי (מקווה שאני ברורה) ושדכי אותם. מכל צד של החלק העליון תחברי רצועה צרה ושדכי גם אותה כך שתתקבל גלימה.

כמה רעיונות שאנחנו השתמשנו בהם

ביומולדת נסיכות ואבירים לקטנה שלנו (ילדת גן): קישוטים - מפות שולחן ורודות, כתרי צעצוע פזורים על המפות כ-table centers, בלון נסיכה. פעילות: הילדים קיבלו כתרים (שהכנו מראש מנייר-פלסטיק צבעוני, לא בטוחה איך זה נקרא בדיוק, ורצועות גומי), שרביטים (כדורי קלקר שנעצנו בהם מראש מקלות דקים) וחרבות (מפלסטיק די רך, וזה הסתבר כחשוב כי הבנים נלחמו בהן כהוגן). עשינו פינת יצירה והילדים יכלו לקשט את הכתרים, השרביטים והחרבות במדבקות שונות ו"נעצים" צבעוניים לקלקר - לא שום דבר מלכלך (כגון נצנצים ודבק) כי הרי הילדים באים לבושים יפה. בפינת היצירה ישב מבוגר שהשגיח ועזר. בפועל הבנות בעיקר קישטו והבנים רצו ונלחמו בחרבות. כולם נהנו. תכננו גם לארגן ריקוד קטן לפני ההרמה על הכיסא והעוגה, אבל ראינו שהילדים משחקים ומסופקים וההרגשה הייתה שלא צריך. עם ילדים יותר גדולים ודאי צריך יותר תוכן מאורגן. בהצלחה

תודה תודה, איזה רעיונות יפים!

באיזה גיל? שלי בגן חובה. מיועד גם לכל הגן, בנות ובנים. את אומרת שעשיתם אבירים לבנים, זה מצא חן בעיניהם? או שממש לא שינה ברגע שקיבלו את החרבות
חרבות עשיתם מהנייר פלסטיק (חושבת שאני יודעת למה את מתכוונת) או שקניתם מוכן? (עכשיו שאני חושבת על זה, אפשר בטח להכין מקרטון ביצוע) בנים שמו כתר על הראש? נעצים לקלקר - רעיון מעולה! לא עשיתם שום פעילות חוץ מזה? שוב תודה! מתחיל להתגלגל לי

יומולדת שלוש
חרבות קנינו מוכנות

הן ממין ספוג קשיח. חשוב שלא יהיו קשות מדי, נגיד עץ נראה לי בעייתי (ראיתי חרבות עץ בפינות יצירה) - כי הוא קשה ומכה עם חרב כזאת יכולה להכאיב. החרבות מהספוג הקשה היו מצוינות, אם כי קצת יקרות, 20 שקל לחרב בכפר גלעדי (דרום תל אביב). הכנו כמות די גדולה גם מהכתרים והשרביטים וגם מהחרבות, כדי שכל בן ובת יוכלו לקחת מה שירצו, אבל בפועל רוב הבנות לקחו שרביטים וכתרים ורוב הבנים לקחו חרבות. כולם מאוד נהנו. היות שהיה מדובר בגיל שלוש, תכננו רק יצירה, משחק חופשי עם החרבות ו"ריקוד אבירים ונסיכות", ובסוף ויתרנו על הריקוד. אבל ילדים יותר גדולים ודאי ירצו ויצפו ליותר פעילות, אז אפשר לתכנן נניח משימה כמו חיפוש אוצר הממלכה לפי רמזים או משימות, שבסוף מוצאים כמו שנדמה לי שאת כתבת תיבת אוצר ובה ההפתעות. אין לי כרגע רעיונות למשימות להפעלת ילדי גן חובה, אבל בטח תוכלי לחשוב על משהו
- אולי מסלול מכשולים שמדלגים בו מחישוק לחישוק שמונחים על הרצפה, ושכולם צריכים לעבור? אולי פענוח הוראות שכתובות בכתב ציורים (נניח, תיבה, שולחן - התיבה מאחורי השולחן...)?

חרבות - מפוליגל!

מקסימום אדביק שניים יחד. באמת כדאי לעשות יותר, שאם מישהו ירצה משהו של המין השני. למרות שבגיל 5-6 זה כבר פחות סביר..
משחקים - אני אמשיך לחפש - תודה.

יום הולדת נסיכות

אשמח מאוד לעזור לך מנסיוני הרב. כדי לסייע תמיד מומלץ לתכנן לפי כמות הילדים, ההעדפות הפרטיות שלך כאמא ושל הילדה והתקציב. אם את בעיניין יצירה אז עלויות היצירה מצטברות לסכום די גדול (שוב, תלוי במספר הילדים) בנוסף צריך לדאוג לשולחן מספיק ארוך לכולם ולכלים מרכזיים שם מניחים את הציוד ממויין לפי שלבי היצירה. אם מדובר בבנים ובנות אז המשחקים צריכים לשלב תנועה וגם ישיבה. כתבי לי ואוכל לעזור יותר

תודה על ההצעה!

גן חובה. 25 ילדים. בנים-בנות חצי חצי (בערך, כן?
) לא רוצה יותר מדי יצירה, רק משהו סמלי למי שירצה. לא מלכלך. חשבתי להלביש במשהו מאפיין ו/או לקבל אביזר מאפיין לקישוט (במדבקות בעיקר) חסר לי משחקים בעיקר, וכל מיני רעיונות אטרקטיביים. אשמח לכל רעיון או כיוון מחשבה.

למעלה