יום הולדת לבן שנה

SARIT59299

New member
יום הולדת לבן שנה

היי בנות, יש לי משפחתון ובו כרגע שני ילדים בני שנה, שאלתי היא האם לחגוג להם יום הולדת וכיצד? תודה, שרית.

לוח יום-הולדת

נחמד לבקש מההורים תמונות מהשנה החולפת, להכין לוח קטן עם התמונות ושם הילד בגדול, לא צריך לעשות אירוע גדול במשפחתון, בטח בבית תהיה מסיבה אמיתית (גיל שנה זה בדרך כלל סיבה למסיבה מיוחדת...) אפשר לקשט שני כיסאות עם פרחים על המשענת ולתת להם במפגש לשבת על כסא-יום-ההולדת , כדאי לעשות את זה בסוף היום כשההורים שלהם יכולים להצטרף, לשיר יחד שירים נחמדים, לאכול ארוחת ארבע ובגדול זה נראה לי מספיק.

נעמי6

New member
כדאי לחגוג יומולת

בני שנה אומנם צעירים מכדי להבין, אבל זה יכול להיות אירוע יפה מאוד להורים ולקרובי-המשפחה, עם בלונים, הורים שמרימים את הילד, זר על הראש, ברכות, שירים מתאימים, אפילו ריקודים. עשיתי את זה באופן מקצועי במשך יותר מ-20 שנה...

אילנית03

New member
יש בחנויות הטבע

פתי בר מיוחד לקטנים עם חרובים מומלץ בחום זה גם ממתק כביכול וגם לא מזיק כמו הממתקים דווקא בגלל שזה יום הולדת אני חושבת שזה נחמד כן לתת להם את העוגיות האלו.

הבעיה היא ביצירת הרגל לממתקים

רצוי לדחות את הכרת המושג ממתק, עד אשר אין ברירה, והוא מגיע מבחוץ. חבל מאד שהגנים משתמשים בממתקים. מטפלות , חייבות להמנע מכך. ילד יכול להיות מאושר עם מזון רגיל.בריא, מגוון וטעים. ממתקים הם הרגל רע. ואצלנו , כאשר ילדים מוזמנים לאין ספרור ימי הולדת, זו רעה חולה. בגיל מבוגר יותר (4) כבר קשה לשנות הרגלים. אז אני חוזרת: אפשר לחגוג ימי הולדת בארוחה חגיגית, מקושטת, אבל ללא ממתקים. בודאי בגיל שנה. אבל זה נכון גם לילדי הגן, כל עוד לא קיקלו אותם.

אילנית03

New member
לרגע לא שללת את מה שאמרת

אישית אני חושבת שחרובים זה בריא אני מורחת לילדים שלי ממרח חרובים ואגוזים ללא תוספת סוכר על הלחם אין לנו ממרח שוקולד רגיל בבית וגם אין שוקולית הם שותים בבוקר משקה חרובים הם מכירים את כל השאר אבל זה טעים להם וזה גם בריא. לכן המלצתי על העוגיות האלו שנראות כמו פתי בר אבל הם מקמח מלא עם חרובים והם טעימים בקשר לאכילת מתוקים לצערנו החברה חושפת את הילדים מגיל מעוד צעיר לשוקולד ולמתוקים אחרים אי אפשר למנוע לחלוטין כי הגוף גם צריך את הסוכרים האלו אך אפשר למתן ולתת מתוקים על בסיס טבעי

בעניין חרובים.

כדאי מאד שקמח חרובים הזול והבריא, מפרי ישראלי קדום כל כך, יהיה יותר מוכר בכל מטבח. משקה חרובים מוכן, מכיל כמובן גם סוכר, שבמציאות הישראלית הוא מסובסד, וזול יותר ליצרן.

אילנית03

New member
במשקה חרובים לא ממש זול

אני קונה אותו ב 28 ש"ח בחנויות טבע כי בסופרים אין אותו וגם ראיתי אותו ב 35 ש"ח יש גם קקאו חרובים לעוגות והוא לא מכיל סוכר

אבקת חרובים טהורה ופשוטה

היא הזולה. על מה שאת קונה, מישהו כבר עשה קופה. (לאחר שהוסיף סוכר)

נעמי6

New member
כנרת, כמה שאת צודקת!!

המטפלות, וגם ההורים, לא יודעים עד כמה צבעי-המאכל בממתקים מסוכנים, לילד וגם למבוגר. נוח מאוד למטפלת לשלוף שקית במבה מהתיק ולתת לילד, אבל זה ג'אנק-פוד, וזה מזיק.

הבעיה, שאת ההרגל הזה, מקנים בכוח../images/Emo70.gif

תינוקות הגדלים על מזון פשוט ובריא, ואינם מכירים ממתקים, מסרבים לממתק הראשון. ואז, הנותן החביב, משכנע את הילד במתק שפתיים לאכול ממנו. שימו לב, שממתקים ניתנים ע"י אמהות בחיוך מתוק! כמו החיוך של האם בפרסומת לביצת קינדר! רק בשביל החיוך הזה של אמא, כדאי להתרגל לממתק ! ואחר כך מתחילות הצרות. חורים בשיניים. ובעיות נוספות הגדלות עם הגיל, וההרגל לממתקים.

הרגלים

מה לגבי מיץ ממותק? ההורים רוצים שהילד ישתה יותר ולכן יש כאלו שכבר מגיל מאוד צעיר נותנים תרכיזים עתירים בסוכר (יש גם דיאט). כל הרגל לטעם נרכש מגיל צעיר, מלוח,מתוק,חריף הילד עצמו יהנה לאכול גם מזון בעל טעם בסיסי וזה גם יועיל לבריאות המשפחה לבשל מזון "נקי" מתיבול עז ועל אחת כמה וכמה משפרי טעם (מונוסידיום גלוטומט המצוי בחטפים ומרחיב את קולטני הטעם, יוצר התמכרות אשר כמובן רק מגבירה את צריכתו- נמצא באבקת מרק אשר נעשתה תבלין חיני בהרבה בתים לפסטה, אורז, פתיתים ומה לא) מה הצורך בזה? פעוט יהנה מאוד מסנדויץ עם מריחה או פריכיות אורז או פרי לארוחות הביניים. זה רק עיניין של החלטה.

נעמי6

New member
מיץ ממותק זה טעות גדולה ומזיקה

הילד צריך להתרגל לשתות מים (מינרלים או מסוננים).

כשמדברים על מחלות תושתיות, שוכחים

שבמשפחות יש מנהגים ואורחות חיים שעוברים מדור לדור. את אלה כדאי לשבור אם הם מזיקים.

למעלה