יום הולדת לאמא

קורנית

New member
יום הולדת לאמא

בת 76 היום. נסענו אתמול בהרכב מלא ויותר - אני ובני, אחותי ובנותיה ובת דוד של אמא, אישה מופלאה בת 81, אופטימית נצחית וחריפה כמו פלפל שאטי. אמא, כאמור, בת 76, אבל כשדיברנו איתה בחודש האחרון על יומולדתה הקרב ובא, היא הכריזה שהיא מאד זקנה, בת 100. אז שיהיה. חגגנו לה 100. היו מתנות, וארוחה חגיגית (אמא לא אכלה כלום - כמעט ולא אוכלת בזמן האחרון, מתלוננת על כאבי בטן - שלא קיימים, לדעתי, וחושבת שהיא שמנה מדי למרות שירדה כחמישה קילו בזמן האחרון) ועוגת יומולדת עם נרות שאחותי ואני עזרנו לאמא לכבות. שרנו כולנו "היום יום הולדת", אבל בסוף, כשצריך לשיר "שתזכי לשנה הבאה, עד מאה ועשרים שנה" לא שרתי. ואחותי והבת דודה, שכן שרו, התחילו לבכות.... כי כולנו חשבנו (והבת דוד אפילו אמרה) שאולי, אולי, יהיה לטובתה של אמא שלא "תזכה" . לא תמיד אריכות ימים היא ברכה. הבן הבכור נשאר בבית סבתו לעניניו, ודווח על מצברוח טוב כל סוף השבוע... וכך היה גם בשיחת הטלפון היומית שלי. כך שאפילו אם היא לא זוכרת מה בדיוק היה, ומי בא, החגיגה עשתה לה טוב. אני רוצה להתנצל פה פני חברי הפורום הנהדר הזה. אני כמעט ולא כותבת, למרות שקוראת מדי יום ומתעדכנת. לא מרגישה שיש לי מה לתת לאחרים. לא עצות ולא תובנות ובטח ובטח לא נחמות.

zs1957

New member
מצזל טוב ליום ההולדת של אמא

שיהיה לכם רק שמחות. והכי חשוב שאמא נהנתה מהחגיגה גם אם לא זכרה כלום. זהבה שחם

ענתי44

New member
ובכל זאת... זר ברכות ../images/Emo20.gif

יפה עשיתן כשחגגתם לאמא יום הולדת, גם אם לה לא אמר כלום. אין לי ספק, שהנוכחות שלכם והרעפת החום עליה עשו לה טוב, גם אם כבר שכחה, ובעוד שבוע היא תהייה בת 42.... קורנית יקרה אני יודעת שזה כואב. הימים האלה, הם לא פחות, אם לא יותר, מכים בנו.מדגישים את האכזריות של המחלה. בקשר לפורום. לא הכמות של הפעמים שאת כותבת היא החשובה... העיקר שאת אחת מאיתנו. ואת כותבת בפעמים שיש ביכולתך לעזור וזה נפלא בעיניי. מאחלת לך שבוע רגוע.

קורנית

New member
תודה

למגיבות כולן, ולענת במיוחד איך את מצליחה תמיד למצוא את הטוב ואת האור בכל דבר. תבורכי

ענתי44

New member
הלוואי ויכולתי למצוא את הטוב

בכל רע גם במקרה שלי. אבל שמחה שעזרתי.

נילי41

New member
../images/Emo49.gif לאמא

יופי שחגגתם יומולדת לאמא. זה בוודאי שימח אותה אפילו אם היא חושבת שהיא בת 100, על אחת כמה וכמה שזו סיבה למסיבה. באשר לאריכות ימים, אין לדעת. אם הגוף בריא המחלה הזו יכולה להימשך שנים רבות, השאלה היא אם זו ברכה או לא. בוודאי שזו שאלה מאוד כבדה. פעם גם אני חשבתי שעדיף לא להאריך שנים, אך לאחרונה אני חושבת שכל זמן שהחולה עדיין נהנה ממשהו בחייו, כמו מאוכל, או מהליכה למרכז היום, כל זמן שהוא עוד מזהה את קרוביו ואהוביו, עדיין יש לו איכות חיים מסוימת. מעבר לזה, זה באמת כבר לא חיים... אבל זה כבר לא בידינו.

למעלה