יום הדין הגיע\:

Tidal

New member
יום הדין הגיע\:

אז אחרי שהתחמקתי מהפרויקט הזה כל שנה שעברה, הגיע הזמן לעשות אותו, ומהר, או שאין לי בגרות באנגלית. אני ממש זקוקה לעזרתכם. למישהו יש רעיון לשאלת חקר על טורי? משהו כמו: מי השפיע על המוזיקה שלה? או: האם בשלב מסוים היא רצתה להפסיק לנגן? שאלה מרכזית, רצוי, שיהיה לי הרבה מה לכתוב. תודה רבה רבה מראש.

Bells For Her

New member
אממ...

את חייבת שזו תהיה שאלת חקר על החיים הפרטיים שלה? כלומר, שאלות שטחיות שכאלו על הקורות או מה שהוביל אותה? כי אני חושבת על משהו יותר בסגנון של איזה מוטיב חוזר בשירים שלה, מה שיש די הרבה. למשל, נושא הכוח וההעצמה הנשית, או עניין העור בהקשר לאונס שעברה, או ההפלות שהיא עברה ואיך שזה בא לידי ביטוי בשירים שלה, או הדת בתור בת של כומר. ובשלושה האחרונים את יכולה להכניס גם חלק מקורות החיים שלה, מה שעוד יותר טוב. מה שטוב בטורי, זה שהיא נוגעת בהמון נושאים שונים בשירים שלה, ויש לה המון מוטיבים חוזרים. אני הייתי משתמשת בזה, ועושה עבודה אנגלית-ספרותית. אבל בשביל עבודה כזו צריך להשקיע די הרבה ולעשות הרבה מחקר, ואני לא יודעת אם לי היה כוח בשביל זה
בכל אופן, כשתחליטי על מה לעשות, אני אשמח לעזור

noosh

New member
גם אני אוהבת את הכיוון הזה יותר

הדת בשירים שלה תמיד סקרנה אותי.

Tidal

New member
אוקיי, אז בחרתי בשאלה:

איך העובדה שאביה של טורי היה כומר השפיעה על חייה ועל המוזיקה שלה? מאוד קשה למצוא על זה חומר, וממש אין לי הרבה זמן, אני כלכך סתומה שדפקתי את שנה שעברה.. אם למישהו יש פיסת מידע, כל דבר, על הנושא, אני אודה לו מאוד. אגב, הוא עדיין כומר?

פלוטו24

New member
יש שני שירים שמדברים עליו במובהק

winter ו icicle שנותחו כאן בעבר ותוכלי למצוא את הפירוש שלהם בקישור לשיר השבוע. בהצלחה!

Bells For Her

New member
גם God.

אני חושבת שכל שיר שלה בנוגע לדת יהיה גם קשור לילדותה ולאבא שלה. ואני אנסה למצוא חומר.

gelrad

New member
כמו שאמרתי, תשיגי את ספר הביוגרפיה

תעשי חיפוש באמזון : Tori Amos: Piece by Piece תנסי למצוא בסטימצקי המקומי...

gelrad

New member
בשביל זה יש אמאזון

האפשרות המעודפת היא להזמין למישהוא שמגיע לארץ. אם לא משלוח עולה כ 50 שקל (אפשר מארה"ב או מאנגליה). אפשרות אחרת היא להשאיל ממישהוא שיש לו, אם הוא מוכן להוציא את הספר מהבית... לי יש, אבל אין סיכוי שאני יוציא אותו מהבית, אבל יש לי מדפסת משולבת בבית, כלומר אפשר לצלם את החלק המעניין של הספר...

gelrad

New member
תסיגי את ספר הביוגרפיה שלה...

בטוח שתמציאי משהוא שם... למשל כיצד השפיע עליך מגדלנה...

פלוטו24

New member
קודם כל רעין מעולה לעבודה!

שנית כל, מבחינת מוזיקאים שהשפיעו על טורי רבות, יש הרבה. אך שתיים בולטות הן: קייט בוש כמובן וג'וני מיטשל! מקווה שעזרתי במעט.

gelrad

New member
לא קיט בוש...

לפי טורי קיט בוש היא לא השפעה עליה...

psychocandy

New member
גם אני עשיתי פרויקט על טורי לבגרות

באנגלית - על ההשפעות של ניל גיימן עליה, ההשפעות שלה עליו ועל איך זה מתבטא ביצירות שלהם. אפשר גם להיות יצירתיים מאוד בפרויקט כזה. בהצלחה.

JaneGrey

New member
קטע, גם אני בדיוק חשבתי לקשר

את טורי לעבודה שאני צריכה לעשות בנושא מגדר...אם למישהו יש רעיונות הם יתקבלו בברכה :)

psychocandy

New member
רעיונות.

יצוגי נשיות וגבריות בשירים. איך היא מתארת את האישה ואיך את הגבר, שירים שנחשבים ביקורתיים כלפי גברים (יס אנסטסיה? אולי יש דוגמאות טובות יותר אבל זה מה שעולה לי לראש) ושירים שנחשבים ביקורתיים כלפי נשים (Cornflake Girl) השוואות ניתוחים בלגאנים.
מקווה שזה עזר.

noosh

New member
אם כבר מדברים על טורי ועבודות

אז היא בערך היוותה את ההשראה לכל פרוייקט גמר שלי באמנות. אני לא יכולה להגיד שהוא עליה, אבל היא בהחלט נתנה לי את הפוש הראשוני (עם השיר Mother, שהוביל אותי לריקוד) ועם הטקסטים שלה, שחלקם בהחלט "מככבים" בהרבה מהעבודות שלי מהתיכון. אבל ההשראה האמיתית שלה היה האומץ - ממש שאפתי ליצור כמוה, להיות מסוגלת ליצור בלי לפחד, ליצור אינטימיות ביני ובין הצופים, להעז לשבור גבולות ולא להתפשר. ובעיקר להביע, מול עצמי, את מה שאני מרגישה. גם אם זה לא נוח וקשה, גם (ובעיקר) אם זה אומר להתמודד עם זה, גם אם זה מאתגר. ואני לא יודעת אם הצלחתי להגיע לזה, אבל זו בהחלט הייתה השאיפה.

למעלה