יום האישה

יום האישה ../images/Emo68.gif

קטע שמישהי כתבה. יום האישה יום האישה הבנלאומי- מיותר.. אני יודעת שיש עכשיו כמה נשים שמתנדבות לתת לי מכה על הראש. אבל לפני שאתן מנחיתות את הנבוט תסבירו לי למה אני צריכה את היום הזה?! אחרי מחר שכר הנשים יעלה , או רחמא לניצלן ישתווה למין היפה? ממחר לא יהיו נשים מוכות? וממחר לא ישאלו אותך- "מי נתן לך את הרישיון?" עצם קיום היום הזה גורם לי להרגיש שונה ולא שווה. למה אין יום הגבר? אז נכון שמעידן אדם הקדמון המין הנשי זכה להכרה – אז אנחנו לא רק מלקטות זירעונים ומחליפות טיטולים אנחנו נמצאות בכל מקום שבו כף רגל גברית דורכת. אבל תמיד צעד אחריו .. אז יש לנו כבר את הזכות לבחור ולהיבחר היינו כבר על הירח – אומנם כלב ושימפנזה הקדימו אותנו, אבל לא נורא. אין עבודה "גברית" שאנחנו לא מסוגלות לבצע ! יש שיוויון! (?) אז למה כשאני קוראת על מנכלי"ת, אן מנהלת תאגיד אני מתמלאת גאווה נשית?... ולמה הטייסת הישראלית הראשונה- מילאה אותי שימחה? ולמה בשנות האלפיים אנחנו עדיין נלחמות על הכרה? לוקחת את המילים שלי חזרה- יש עוד מקום ל"יום האישה הבנלאומי" , אבל לא ליום אחד אלא לכל יום בשנה.

fate spinner

New member
היום בדיוק יצא לי לדבר על זה עם אמא

שלי. הן קיבלו בעבודה ליום האישה איזה מתנה קטנה כזאת. ושאלתי אותה אם היא יודעת אם נשים וגברים בעבודה שלה שעושים את אותה עבודה מקבלים אותה משכורת. היא אמרה שהיא לא יודעת אבל סיפרה לי על מישהי שבגלל שהיא אישה הצליחה לקבל אישור לעבוד רק חמישה ימים בשבוע. אני חושב שרוב הנשים לא יכולות לבצע כל עבודה שגבר מסוגל (פיזית אנחנו פשוט בד"כ יותר חזקים). אני חושב שחשוב שיהיה שוויון הזדמנויות ושהשכר לנשים שעושות את אותה העבודה שגברים עושים יהיה זהה מצד שני מאוד מרגיז אותי כל הנשים שצועקות שוויון שוויון אבל בעתם מתעלמות מהעובדה שלפעמים חוסר השיוויון פועל לכיוון השני. למה גברים צריכים לעשות שלוש שנים מצבא ונשים רק שתיים? למה לנשים מותר להשתחר מסיבות מצפוניות מהצבא? למה בית המשפט בד"כ יעדיף שילד יגדל עם אמא שלו ולא עם אבא שלו במקרה של גירושים? אני חושב שכשקוראים לשוויון חשוב להסתכל תמיד על שני הצדדים ולפעול בשני הכיוונים

למעלה