"יום האישה" בעבודה.. כל שנה אותו סיפור

האלזה

New member
"יום האישה" בעבודה.. כל שנה אותו סיפור

אני לא מעריצה גדולה של היום הזה, אבל אם כבר יש יום כזה, במקום לנצל את היום הזה להעצמה והעשרה, בסוף זה תמיד פעילויות מנציחות סטיגמות ומקבעות סטריאוטיפים.
השנה יום האישה כולל שופינג, מניקור וסדנת בישול. יש יותר סטיגמטי מזה?
ניסיתי בעבר לדבר עם המארגנים, עושה רושם שיש הרבה נשים שמרוצות מהסטטוס הזה ולכן הוא חוזר על עצמו כל שנה.
אז גם השנה אני לא באה, למישהו זה יזיז? לא נראה לי.
מתיש, מאוס ומדכא.

hatzilonit

Member
מנהל
מקום עבודה ממשלתי?

אני מסכימה, יש כאן בעייתיות ולא באמת מתחשבים בהעדפות של כל הנשים,
אבל
אצלי במקום העבודה אין שום "ימי כיף". (אני כאן 10 שנים, יש כ-150-200 עובדים).
לא גברים, לא נשים, לא גיבוש, לא טיול שנתי.
חוץ מהרמת כוס פלסטיק של קולה מעל עוגת ספוג פעמיים בשנה, אין כלום.
אז אם הבחירה היא בין כלום לבין מניקור בחינם (אף פעם לא עשיתי. יש בי סקרנות
), כנראה שהייתי מתפשרת...
(כן, כן, אני יודעת שלא משווים בין עוולות, אבל נורא התחשק להתבכיין. סורי.)

ולעניין:
כמה שותפות לדעתך מתוך שאר העובדות?
הייתי מנסה לאסוף חתימות לקראת השנה הבאה, עם מבחר הצעות ספציפיות, כדי שלמי שמארגן יהיה זמן לחשוב ולבצע...
(ואני, עם האופי השואף לפשרה ולאחווה שלי, הייתי עושה את זה תחת הכותרת של "לשם שינוי" ולא "לעזאזל עם הסטיגמות והסטריאוטיפים". נשים שאוהבות לבשל לא צריכות להתבייש בזה...)

האלזה

New member
כן, סוג של

זה לא לגמרי בחינם, אנחנו משלמות חלק מהסכום על היום הזה.
ואישית, כמינימליסטית בשאיפה, הייתי מעדיפה לעבוד במקום שבו אין יום כיף בורגני.
לא יודעת איך קיבלת את הרושם מההודעה שלי שנשים צריכות להתבייש בבישול... אני אישית מאוד אוהבת את המטבח ולא מתביישת בזה, אבל אני לא חושבת שזה ראוי להצמיד לי את הזהות הזאת כחלק מיום האישה, בטח שלא כשהיום הזה כולל פעילויות כאלה באופן קבוע.
אני חושבת שראוי להעצים נשים ביום האישה, ולא להזכיר לנו שמצופה מאיתנו לבשל כחלק מהזהות הנשית שלנו.
לצערי לא סביר שאשיג רוב של חתימות של נשים שרוצות שינוי, בגלל זה באתי לכאן להתבכיין על היותי במיעוט פה

hatzilonit

Member
מנהל
הו, לא התכוונתי שאת מביישת את המבשלות, ממש לא

אבל זה סאבטקסט שלעיתים משתמע כשמדברים על סטיגמות וסטראוטיפים, כאילו שכל מה שנכלל בהם זה בהכרח רע.

לדעתי ממש אין חובה בחתימות של רוב הנשים, אלא שתהיה כמות מסוימת כדי להראות שיש התעניינות בנושאים נוספים.
וכמובן עלייך האחריות להציע אופציות ברות ביצוע.
ייתכן מאד שמי שמארגן אף פעם לא חשב שנשים יכולות להנות מטיול בטבע או שיעור קיקבוקסינג... (אין לי מושג איזו פעילויות נחשבות ל"מעצימות נשיות", אז הלכתי על "כיף"
).

האלזה

New member
בישול לנשים הוא לא רע לכשעצמו

אבל זה כן שלילי כפעילות ביום כיף של נשים.
זה לא מקרי שיום הכיף של הנשים הוא בישולים ושופינג, ויום הכיף של הגברים הוא קאייקים ומתקני ווייפ אאוט.
אפילו בלי האידיולוגיה, אישית הפעילויות של הגברים הרבה יותר מגניבות וכייפיות (חוץ מה"על האש" בעעע...).
אני אחשוב על העיצה הזאת ואראה אולי אני לא באמת במיעוט כל כך זעום כמו שנדמה לי.
אם יש לכן רעיונות לסדנאות ופעילויות כייפיות מעניינות, אשמח לשמוע.
זו חברה שמרנית ומקובעת, קחו זאת בחשבון...

Berethor

New member
כמובן שזה לא מקרי, אלו פעילויות שמזוהות עם נשים באופן מסורתי

באופן מעשי באמת רוב הנשים מתעסקות בהן, אפילו את, ולכן זה מתאים ליום האישה. אני מסכים שפעילות גבריות לרוב יותר מגניבות וכייפיות, אבל רוב הנשים לא מעוניינות בהן, כי הן לא טומבויות.

האלזה

New member
וזו בדיוק הבעיה

קצת מוזר לי שאני צריכה להסביר את עצמי בנושא הזה בפורום פמיניזם, אבל למקרה שזה לא ברור:
הבעיה היא שמילדות ועד היום כל החיצים מפנים את הנשים למטבח, וכך אין לנו הנשים זכות בחירה אמיתית.
כמובן שהבעיה היא כפולה, גם גבר שמתעניין בריקוד יחווה קשיים להגשים את עצמו, ואם יבחר בזה ישלם מחיר חברתי כבד.
זה יכול להשתנות רק כאשר יפסיקו לכוון כלפינו את ההתניה האוטומטית הזאת של נשים
התעסקות במראה חיצוני ובישולים.
איך אני אמורה לדעת אם אני מתעניינת בנגרות כאשר מילדות מרחיקים אותי מהנגרייה של אבא, ובב"ס ברירת המחדל היא שהבנות הולכות לשעת תפירה בזמן שהבנים בנגריה, והנה, זה נמשך גם עכשיו.
וכן, אני נהנית מבישול, אבל אני סולדת משופינג ומניקור וכטבעונית אפילו מסדנת הבישול אני כנראה לא אהנה.
אפשר למצוא פעילויות מעשירות וכייפיות לנשים שהן לא בהכרח טומבואיות, יש גם פעילויות נייטרליות. הבעיה היא שהמארגנים לא רואים בעיה בתכנים האלו.

Berethor

New member
האירוניה היא בכך, "שיום האישה" הוא כשלעצמו לא נייטרלי מגדרית

ולכן אין סיבה לצפות לנייטרליות ביום האישה, ביום האנשים אולי תהיה יותר נייטרליות. את סולדת משופינג ומניקור? זה מפתיע. כמובן שדברים כגון מניקור ושופינג הם מלאכותיים ולכן ככל הנראה לא קשורים לנשיות מבחינה טבעית, אלא יותר מבחינה חברתית, אבל יש הרבה מאפייינים נשיים, שנובעים גם מנטיות ביולוגיות ולא רק מנטיות חברתיות, לדוגמה הסיבה שנגרות מתאימה יותר לגברים, זה משום שבשביל חלק מהדברים שם, במיוחד דברים גדולים, עדיף כוח פיזי גדול יותר, שזה מאפיין גברי טבעי. חוץ מזה, זה נכון שהמארגנים לא רואים שום בעיה עם התכנים האלו.

האלזה

New member
נכון ולא נכון

נכון שזה יום שהוא לא נייטרלי מגדרית, וזו אחת הסיבות שבגללה אני לא בעד עצם קיום היום הזה.
לא נכון שאין מה לצפות לנייטרליות, או לפחות לצאת טיפה מהמסגרת הזאת של תחומי העניין הצרים של נשים.
איתי במחלקה יש עוד 2 נשים שממש לא בקטע של "שופינג ופדיקור". אנחנו לא מייצגות מספיק בשביל לתת את הטון פה, אבל זה מספיק בשביל לא להפתיע אותך שאני סולדת מזה.
רוב הנשים לא מנצלות רבע מהפוטנציאל של הכח שלהן. אנחנו לא לומדות להשתמש בכח שלנו בגלל שמנתבים אותנו למטבח ולמכונת תפירה. זה מעגל. לא צריך להיות בודי בילדרית בשביל להיות נגרית.
למשל בתחום של שיפוץ רהיטים ישנים, שזה תחום מדהים בעיני, השימוש בכח הוא לא כזה שאמור להוות מגבלה לנשים, אם לא מכניסים לנו לראש שאנחנו לא יכולות.

Berethor

New member
דברים שיוצאים מהכלל תמיד יפתיעו, גם אם אני כבר מודע לקיומם

זה שאתן "לא מייצגות מספיק בשביל לתת את הטון", זאת בדיוק הנקודה, האם את חושבת שזה צירוף מקרים שרוב הנשים לא כמוכן? כמובן שלא, כן זה יכול לנבוע גם מהשפעה חברתית אבל זה נובע גם מהעדפות אישיות של נשים, נשים הן נשיות בדרך כלל, לטוב ולרע, זה לא דבר שמפתיע אף אחד, עובדה שיש גם נשים בחברה שלנו שבחרו אחרת, אבל הן לא מייצגות את רוב הנשים. לדעתי הגישה הנכונה בנושא, היא מצד אחד לקבל את מאפייני המגדר אבל מצד שני לדעת שזה לא תקף לגבי כל הנשים, אבל זה בדרך כלל תקף לגבי רוב הנשים. אני באופן אישי יכול להעריך נשים עם תחומי עניין יותר גבריים, זה אחת הסיבות שאני בפורום הזה, למרות שכבר ראיתי שאפילו בקרב פמיניסטיות אין הרבה נשים שלא מתנהגות באופן נשי טיפוסי, בין אם זה בתחביבים ובין אם זה בנושא של מראה, אז על אחת כמה וכמה שזה גם לא נפוץ בקרב נשים שאינן פמיניסטיות. אם כבר הזכרת נשים שריריות, אז יש את Yulia Viktorovna Vins, שמעת עליה? מה יותר "העצמה" מאשר אישה חזקה עם גוף כמו של אמזונה מיתולוגית.

האלזה

New member
לא מסכימה. אם אני אשמע שגולש פה לומד בלט, אני לא אהיה מופתעת

זה משהו אחד להיות מופתע על סמך היכרות אישית ואפילו שטחית, אבל אם אתה מודע לכך שיש לא מעט נשים שסולדות משופינג, אני לא חושבת שזה אמור להפתיע אותך להתקל בגולשת כזאת, ועוד בפורום פמיניזם.

Berethor

New member
לא מעט? מעט, אפילו בפורום הזה אני לא נתקלתי בהרבה נשים כאלה

וזאת גם הנקודה, ונשים שלא בקטע של פדיקור זה אפילו יותר נדיר, בכל מקרה לא אמרתי שיש לי בעיה עם זה באופן אישי, אלא שזה דבר נדיר בקרב נשים ולכן הוא גם דבר מפתיע ולא מייצג לרוב. בעיקרון אין לי גם בעיה עם הרעיונות החלופיים שפנתרית הביאה בנושא, אם כי לא נראה לי שיקבלו אותם, משום שרוב הנשים מרוצות עם הדברים כמו שהם, חוץ מזה להצגות גם עובדים יכולים לרצות ללכת, וסביר להניח שההנהלה לא מעוניינת בכך, משום שזה יותר הוצאות בשבילה, בעוד שפדיקור זה משהו שלרוב המוחלט של הגברים אין שום עניין בו, ולכן זה רק לנשים.

האלזה

New member
מצטערת, אני לא מסכימה איתך

אני לא חושבת שבהמה זה קללה, ואני גם לא חושבת שהם אנשים שראויים לקללות.
מנקודת מבטם, הם רוצים לארגן משהו כייפי לנשים.
הם מקבלים פידבקים מעולים על ימי כייף כאלה ולא רואים בזה משהו פסול.
אם נשים היו מבקשות פעילויות מסוג אחר, הן כנראה היו מקבלות.

catchet

New member
מסכימה עם מה שכתבת כאן

ובכלל מסכימה עם נקודת המבט המשתקפת מדבריך (בשרשור הזה לפחות). כיף שהצטרפת אלינו

למעלה