יום האופניים

RossieL

Active member
אופנים - חשמליים ובכלל

שני דברים
1. לא רק ערסים רוכבים על אופנים חשמלים
2. הדברים כוונו יותר להורים שבינינו, שעוד יכולים לחנך את הילדים לביטחון,
אבל בהחלט גם למבוגרים שבינינו שחושבים שכל חכמת עולם נישאת על
כתפיהם ושום דבר לא יקרה אם לא יחבשו קסדות.

למה בכיפור?
כי בכיפור רואים את הרוכבים הרבה יותר כי יש להם יותר "שליטה" על הכבישים הריקים. ורובם ככולם, פשוט רוכבים ללא כל הגנה וללא טיפת מודעות שכל נפילה עלולה להיות מסכנת חיים.

RossieL

Active member
רכיבה לא ממוגנת עלולה להיות קטלנית

מאחר ולא רק ערסים הם הנוהגים באופנים ואין לי מושג מה האחוז שלהם מבין כלל הרוכבים, הרי שנכון להגיד, לדעתי: רוכבי האופנים.

לענין החינוך, הרי ברור שמדובר על כל יום בשנה בכל השנה.
לרגע לא חשבתי להגביל את החינוך ליום זה או אחר.
פשוט ציינתי שביום כיפור מתבלטים רוכבי האופנים על רקע הרחובות הריקים והשוממים וכך ניתן לראות טוב יותר עד כמה חסרי אחריות הם.

ולגבי האחריות: אין ספק שמבוגר שאינו אחראי לעצמו לא יוכל להיות אחראי גם לזולתו, גם אם מדובר על ילד, שלו. הרי הוא מהווה עבורו מודל לחיקוי.
ולכן, חינוך נכון בכל גיל [מישהו פעם אמר שהחיים הם בית ספר] ומבוגר שחושב שהוא מעל החוק, הגיע הזמן שישא בענשים שקבועים בחוק. [ואם אין חוקים, אולי הגיע הזמן לחוקק אותם?
]

dory141

New member
זהו, טמטום ומוצא לא בהכרח קשורים אחד לשני

ראיתי אשכנזים מטומטמים ומזרחים גאוניים. רוב החברים שלי ואפילו אני, בני תערובת זו או אחרת.

RossieL

Active member
יום האופניים

כל שנה, יום כיפור מביא לנו המון שקט,
כבישים כמעט ריקים מתנועת כלי רכב וסוג של שלווה ותחושת פסטורליה.
ואת השלווה הזו, כבר המון שנים, מפרים רוכבי האופנים.
ובתקופה האחרונה - רוכבי האופנים החשמליים.
אז הנה כתבה, אני מניחה אותה כאן, והיא נכונה להיום ובעיקר להערב ומהערב למחר ולהמשך.
https://www.facebook.com/yediotahronot/videos/536999223414238/
בואו כולנו נחזור הביתה בשלום

dory141

New member
מאוד נכון

להזכירך, רק לא מזמן כתבתי פה שרשור שלם בנושא. ברגע שייכנסו חוקי עזר עירוניים לפעולה, המדרכה תשוב ותהיה מקום מוגן להולכי הרגל. אני מסתכל לכל צד אפשרי כיום כשאני פוסע ברחובות ת"א (ולא רק), מחשש שאיזה מטורף (או מטורפת, רק לאחרונה כמעט ודרסה אותי רוכבת בת עשרה כשיצאתי מחנות סביח בר"ג) יחליט להיכנס בי. בקצב הזה, אנשים יעשו ביטוח נגד אופניים חשמליים. ונשמרתם לנפשותיכם תמיד.

למעלה