M i k e s F a n
New member
יום ד'- אירוח בפורום: סי היימן../images/Emo140.gif
אני מזכירה לכולם שביום רביעי הקרוב הזמרת סי היימן תבוא ותתארח בפורום בשעה 7 בערב, סי שהכירה את מייק ועזרה לו בצעירותה עם אחותה בילי לשלוח גלויות ומכתבים בחזרה למעריצים, ואפילו זייפו את חתימתו. היא תספר חוויות וזכרונות ממייק ברנט. אתם מוזמנים לשרשר לה שאלות.
וקצת ביוגרפיה אודות סי, למי שלא מכיר ולא שמע על הזמרת הנפלאה: סי היימן התגלתה לקהל לראשונה ב-1985, כשהשתתפה כשחקנית וזמרת בסרטו של אבי נשר "שוברים". היא גילמה בסרט דמות שהייתה קרובה מאוד למה ששאפה להיות: כוכבת רוק מוחצנת ומלאת אנרגיה, רחוקה מאוד משירי ארץ ישראל הקלאסיים שהלחין אביה, נחום היימן. היימן שרה בסרט שני דואטים עם מלחינם, יזהר אשדות, "שוברים" (מ' היימן ונשר) ו"זהב טהור" (מ' דני דותן), והשתתפה גם בשיר הסיום, "אהבה הלילה", עם אשדות, גלי עטרי, אריק סיני, נתן דטנר, מאיר בנאי ואחרים. באמצע 1985 יצא לרדיו "זהב טהור" ולא זכה לתשומת לב. היימן בכל זאת משכה תשומת לב, אם לא בזכות שירתה אז בגלל תדמיתה הפרובוקטיבית. ב"עד פופ" היא הופיעה (כאחת מכוכבות "שוברים") עם תספורת אפרו ענקית בצבע סגול וציינה שהיא רוצה לשיר רוק ונשמה כמו ג'ניס ג'ופלין. באותה שנה היא הוזמנה להשתתף בהקלטת "רוצים שלום" (מ' יעקב גלעד, דורי בן-זאב ומיקי שביב, ל' שביב ויהודה פוליקר) עם פוליקר, שביב, קורין אלאל, ריטה, רבקה זהר, אמל מורקוס, דפנה ארמוני, מזי כהן, דני בסן, מרגלית צנעני, מני בגר, מאיר אריאל, אהוד בנאי, יגאל בשן,מאיר בנאי, אהוד בנאי ועוד. בתחילת 1986 החלה היימן לעבוד עם יוצאי הקליק עובד אפרת וז'אן-ז'ק גולדברג. היא הקליטה איתם דואט עם גבי שושן בשיר "קונטקט" (מ' היימן, ל' שושן וצביקה נוי) וגרסה שלא התפרסמה ל"עולם תעשייתי" (מ' ול' היימן). באותה תקופה היא יצאה להופעות במועדונים קטנים כמו "הסליק" בתל אביב ו"פרגוד" בירושלים ואיתה אפרת בגיטרות ובס, גולדברג בתופים ורונה ורד בקלידים. אחר כך הצטרף גם צוף פילוסוף בבס, וכשאפרת נסע לחו"ל התגבש בהופעותיה של היימן הרכב להקה מקומית עם פילוסוף בבס, רן עפרון בקלידים, קובי אייזנמן בגיטרות וגולדברג בתופים. הם הוקלטו לראשונה בסוף אותה שנה, בפסטיבל הילדים, עם השיר "תנו לי גיטרה חשמלית" (מ' ול' היימן, ע' להקה מקומית). ב1987- הוקלט תקליט הבכורה של סי היימן ולהקה מקומית בהפקה מוסיקלית של משה לוי, עיבודים של לוי עם להקה מקומית והפקה אמנותית של היימן. כמעבד מוסיקלי לוי "הרגיע" את היימן, מיתן את שירתה הצעקנית מבלי להמעיט את כוחה כזמרת ויוצרת מקורית. השילוב בינה לבין להקה מקומית יצר צליל רוק חזק, מינימליסטי ופשוט, שילוב של שנות ה-60 עם "גל חדש" של שנות ה-80. הטקסטים של היימן שילבו נושאים אישיים ומחאה חברתית, פוליטית ונשית. את שיר המחאה הפמיניסטי ביותר שלה באלבום, "לא עובדת בשביל אף אחד", כתב דווקא גבר (עפרון). את שאר השירים כתבה והלחינה היימן, ביניהם "גיבור גדול", "אהבתי אותך אז", "מדיה", "מתל אביב לביירות", "עד אליך" ו"תיק תוק (כל שעה נולד תינוק)". בהקלטות היימן שרה (וניגנה בפסנתר ב"רק מתוך שינה") ואיתה חברי להקה מקומית ונגנים נוספים, ביניהם נחום היימן באקורדיון. ההופעות של היימן עם להקה מקומית אחרי התקליט הציגו אותה כזמרת רוק אנרגטית, חזקה ובעלת כריזמה בימתית שופעת, לעיתים ללא פרופורציה למקומות הקטנים בהם הופיעה, אך תמיד באכפתיות ומחויבות ועם כל הלב. ב1988- הופיעה היימן עם הרכב שונה מעט של להקה מקומית (מישל עמר מגן עדן החליף את גולדברג בתופים). יזהר אשדות הפיק את המופע ועיבד את השירים עם חברי הלהקה. ביולי 1988 הוקלטו שתי הופעות של היימן והלהקה במועדון "צוותא" תל אביב, ישירות לאולפן "די. בי." הסמוך. מתוך הקלטות אלה הופק אלבומה התקליט השני, בו נכללו חידושים ל"כמו צמח בר" (מ' רחל שפירא, ל' נחום היימן) ול"שחק אותה" (מ' ול' שלום חנוך) ושירים מקוריים שכתבה והלחינה היימן, ביניהם "עולם תעשייתי", "מריונטה", "באת אלי", "בוא נבכה אהובי" וגם "יורים ובוכים", שגרם לסערה פוליטית/תקשורתית ונפסל לשידור בראשית ימי האינתיפאדה. שירים נוספים שהוקלטו באותן הופעות הופיעו שש שנים אחר כך כבונוס בתקליטונים של היימן: "פרפר אל האור", "רק מתוך שינה", "שבור קיר" וגם "Will You" של הייזל אוקונור. בסוף 1989 הקליטו היימן ולהקה מקומית את תקליטם השלישי, עובדים בכביש. הלהקה כללה הפעם את אייזנמן בגיטרות, פילוסוף בבס, עמר בתופים וכלי הקשה, אפרת בגיטרות והיימן בשירה, פסנתר ומפוחית. בשיר אחד ("פתח לי") הצטרפה בשירה מרגלית צנעני ובחלק מהשירים השתתפו גלעד עצמון בקלרינט, סקסופונים ומפוחית, עפרון בפסנתר וקלידים ואשדות בתכנות תופים וכלי הקשה. אשדות גם הפיק את האלבום מוסיקלית ועיבד יחד עם חברי הלהקה. שירי האלבום הוקלטו בהופעה ללא קהל ב"בית ציוני אמריקה", ישירות לאולפן "די. בי.", ביניהם "גראפיטי תל אביב 89", "עובדים בכביש", "בלוז לחייל כחול עיניים" (מ' ול' היימן), "זה כואב" (מ' היימן, ל' היימן ואייזנמן), ו"בדרך מבית אלפא לוואדי ערה" (מ' היימן, ל' אפרת). ההופעות שליוו את עובדים בכביש הביאו לשינוי בקריירה של היימן. הן הצליחו פחות מאלה שקדמו להן, חברי להקה מקומית התעסקו בהפקות רבות אחרות, ובשלב מסוים החליטה היימן לפרוש מפעילות מוסיקלית רציפה ושוטפת ולהקדיש זמן למשפחתה ולגידול בנה (שנולד לה ולעפרון). מדי פעם היא חזרה להופעות או הקלטות בודדות. בשנת 1994, חמש שנים אחרי תקליטה השלישי, הוציאה היימן את תקליטה הרביעי, נפגשים, ללא להקה מקומית אך בהשתתפות חלק מחבריה. היימן כתבה והלחינה את רוב השירים, ביניהם "חצי עולם" ו"בוא נרוץ" (מ' ול' היימן), "נפגשים" (מ' היימן, ל' היימן וגלעד עצמון), "חבקי אותי חזק" (מ' ליהי חנוך, ל' היימן), "אדית פיאף של תל אביב הקטנה" (מ' היימן, ל' עצמון) ועוד. האלבום נפגשים נחל כישלון חרוץ, אך היימן לא התייאשה ולא פרשה. היא השתתפה בתוכניות טלוויזיה, הגישה תוכניות רדיו, כתבה טורים בעיתונים וגם המשיכה מאז ועד היום בהופעות ובהקלטות, בדרך כלל עם הרכב משתנה בשם האחיות שבבסיסו הגיטריסט יוסי פרץ והקלידן שלומי קינן. היא גם הקליטה שירים אחדים שיצאו בתקליטי שדרים בלבד, ביניהם חידוש ל"למה לי לקחת ללב" של אריק איינשטיין ושלום חנוך ו"משהו שבור" (מ' רחל שפירא, ל' נחום היימן) מתוך סרטה של ציפי טרופה "כרוניקה של אהבה", בו היא גם כיכבה בתפקיד פמיניסטי חזק. בשנת 2001 יצא אלבומה החמישי של היימן: תחלמי בגדול. על העיבודים בתקליטי היה אחראי עוזי אסנר והוא גם הפיק מוסיקלית עם היימן. ארקדי דוכין התארח באלבום בחידוש שירה של היימן "רק מתוך שינה" ודני ליטני התארח ב"שושן פרא", גרסה עברית ל"היכן שצומחים שושני הבר" של ניק קייב וקיילי מינוג. היימן חידשה באלבום גם את "רואה לך בעיניים" של אתי אנקרי ואת "LAISSE MOI T'AIMER" של מייק בראנט (בגרסה עברית שכתב אהוד מנור). עוד בלטו באלבום "חכו לי בנתב"ג" (מ' יעקב רוטבליט, ל' רן עפרון), "מרוב אהבה" (מ' דליה רביקוביץ', ל' יוסי פרץ), "האהבה שלי לא שקטה" (מ' ול' עפרון) ו"מלכת הלבבות" (מ' ול' היימן). בשנת 2002 הוציא היימן אלבום אוסף בשם רגעי סי.
אני מזכירה לכולם שביום רביעי הקרוב הזמרת סי היימן תבוא ותתארח בפורום בשעה 7 בערב, סי שהכירה את מייק ועזרה לו בצעירותה עם אחותה בילי לשלוח גלויות ומכתבים בחזרה למעריצים, ואפילו זייפו את חתימתו. היא תספר חוויות וזכרונות ממייק ברנט. אתם מוזמנים לשרשר לה שאלות.