יום בירושלים

יום בירושלים

אולי שמתם לב שאני מפציץ פה בביקורות לאחרונה, זאת מפאת הזמן הפנוי הרב שנפל עליי. אז כל עוד לא תעצרו אותי אני אמשיך לאכול וללהג לי פה.

ארוחת בוקר באבו טאהר בעיר העתיקה, קערת חומוס שמימי, גרגרים נהדרים, חמוצים מעולים. כל האיפוק שבעולם נדרש לי על מנת שלא להרביץ גם מקלובה ב11 בבוקר. 15 שקל מגוחכים עבור החומוס הטעים בתבל (כן, אמרתי את זה ולא, אל תתחילו את הויכוח הזה שוב).

צהריים קובה במיה אצל רחמו. מרק עגבניות חמצמץ, במיות קטנות שנמסות בפה, קובות נהדרות עם מילוי בשר עסיסי ומעטפת מוצקה אך רכה. המוניטין אכן מצדיק את עצמו.

בקיצור, הפוגה נהדרת מהקולינריה התל אביבית.

pix37

New member
זו הביקורת החיובית הראשונה מזה שנים על רחמו

נקווה שמתחילה להסתמן שם התאוששות -
אחרי רצף של חוויות גרועות שם אני כבר ויתרתי על המקום הזה.

החתולית

New member
הפסקתי ללכת לרחמו לפני כמה שנים

אחרי שאכלתי שם כמה מנות פשוט לא טעימות. אני חושבת שמה ששבר אותי היתה מנת אורז ופסוליה, שהאורז בה היה דייסתי מאד.

Tanaqui

New member
דווקא חבל שלא אכלת את המקלובה של אבו טאהר

היא טעימה....
תיאלץ לחזור שוב לבדוק.

החתולית

New member
תוכל להסביר איפה נמצא אבו טאהר

אם אני נכנסת לעיר המזרחית משער יפו ?

אני יכול לנסות לכוון משער שכם

כי משם אני נכנסתי וזה הכי פשוט.
דבר ראשון אני חייב לסייג ולאמר שההליכה היא ברובע המוסלמי אז זה אני מניח שיש כאלה שימצאו את הדרך כקצת מרתיעה, אני מאמין שאין ממה לחשוש. דבר שני אבו טאהר עצמו נמצא בשוק בקצבים אז בדרך אפשר לראות כל מיני חלקי חיות תלויים אז למי שזה מפריע לו יכולה להיות בעיה.
אז אם נכנסים משער שכם ממשיכים ישר עד הסוף בבית הבד, כשמגיעים לצומת לא נכנסים לשוק הבשמים אלא לוקחים ימינה למין ריש כזאת שבסופה נצמדים לשמאל ונכנסים לשוק הקצבים. ממשיכים כחמישים מטר בשוק הקצבים ואבו טאהר נמצא מימין. יש שם דלת הזזה מזכוכית עם מסגרת כחולה (או ירוקהף א סגור על זה), הדרך הכי טובה לזהות היא על פי המכתש עם החומוס שעומד על שולחן מול החלון.
מצרף מפה מגוגל, לצערי היא לא מייצגת בדיוק את מה שקורה שם.
מקווה שזה יעזור.

החתולית

New member
להגיע לשער שכם מהמלון שלנו

דורש סיבוב גדול. אשאל את חברי המדריכים הירושלמים :)

טינטיןS

New member
משער יפו מאד פשוט

יורדים ברחוב הראשי של השוק עד לפנייה (שמאלה) לשוק הקצבים. בשוק הקצבים הולכים בערך עד אמצע השוק, ורואים משמאל את טאהר.
ד.א. מייד בפנייה לשוק הקצבים יש גומחת שישקבב הכי שווה שיש!! ממליצה בחום
אני מתה על טאהר, אבל לא על החומוס שלו. חמוץ לי הרבה יותר מדי. (ולא נכנסת לדיון :) )

החתולית

New member
טינטין

בדיוק ההוראות שהייתי זקוקה להן, גם לקבב וגם לחומוס :)

עכשיו נותר לי לקוות שבסוף השבוע הבא יהיה מזג אוויר סביר.

למעלה