יום אחרון לסמסטר!!!

יום אחרון לסמסטר!!!

חברים אני מתרגשת לומר שזה יום אחרון בסמסטר א' בשנה האחרונה שלי לתואר...!! גאה בעצמי....שמחה!! איזה כייף!!!!!!!!!!!!!!!!!

im mitzi

New member
מזל טוב

זה היום האחרון שלי בתואר

halmazelmelet

New member
הידד! מזל טוב!!

איך המרגש? מה למדת? ומה התכנונים עכשיו? :) נכון שזו תחושה מאוד מספקת מצד אחד אבל גם מוזרה.. לי היה קצת קשה לעכל את זה, כי אמנם מתקדמים לקראת זה כל הזמן, אבל זה מגיע בסוף די מהר וקשה להאמין שבאמת סיימנו תואר.. נכון? או שזה רק אני?..

im mitzi

New member
זה ממש לא היה מהר...
לקח לי 5 שנים

למדתי באו"פ ניהול ומדמ"ח ואני הולכת להיות מתכנתת. אני קצת בהיי מהתפקיד, או בכלל מהקבלה לתפקיד (בלי מבחנים, בלי כאבי ראש, רק שיחות עם אנשים בתוך החברה) עוד לא ממש קולטת שאני מסיימת את התואר...

halmazelmelet

New member
follow up questions!

אני מתנצל מראש, אני בחור סקרן
1. אפשר בבקשה לשאול מה הביא אותך ללמוד ניהול? אני אסביר - אני מניח שלמדת מדמ"ח מתוך עניין (והנה את גם עובדת בתחום) ורצון לדעת בתחום, ובטח גם אין התנגדות ליישומיות של תואר כזה. מצד שני, אני לא ממש מכיר את החומר בתואר בניהול, אבל לא ממש יצא לי להכיר בן אדם שהתעניין בתחום כזה (כלומר, בתחום האקדמי, לא במשרה ניהולית)... האם למדת את זה נטו בשביל הקידום המקצועי? ואם-כן, מה הביא אותך לבחור דווקא את התחום הזה? (ולא, נניח מנהל עסקים, או אנערף). 2. התפקיד חדש? תתחדשי! מזל טוב ובהצלחה! זה בהחלט נשמע כמו תחילתה של תקופה טובה, ובטח הימים האחרונים עם כל הבשורות הללו מטורפים! אני אומר נרים כוסית (את מזמינה, אחרי הכל, את חוגגת!) :) אה, ולגבי המהירות שבה התואר נגמר.. הלימודים עצמם נמשכים על פני זמן לא קצר (אצלי זה היה 3 שנים כי למדתי באוני' "סגורה" ואני שלא כמוך לא עבדתי תוך כדי והתקדמתי בחברה בתחום).. הכוונה שלי הייתה לתחושה הנוכחית, ה-בדיעבד-ית.. זה לא מפתיע אותך שהופה, סיימת? אני יודע שאני הופתעתי שזה נגמר, זה משהו שחיכיתי לו לא מעט זמן ואז זה הגיע.. ושוב המון מזל טוב!!

im mitzi

New member
קודם כל אתה טועה

יש המון קורסים בניהול שהם מאוד מעניינים, כמו הקורסים המשפטיים שלקחתי. הבחירה הראשונה שלי בניהול היתה בשביל להוריד הרבה מאוד מתמטיקה מתואר חד-חוגי במדמ"ח, אבל במשך התואר גיליתי שהחלק של הניהול מאוד מעניין. כבר הייתי בדרגת ניהול בעבר וכרגע אני לא מעוניינת בה, אני רוצה לעשות תפקיד זוטר בתחום.

halmazelmelet

New member
לא טענתי שהתואר לא מעניין

רק תהיתי בנוגע לסיבות ללמוד את זה.. כמו שאמרת, מה שהביא אותך ללמוד את זה היה בהתחלת הדרך לא כי חשבת שזה תחום מעניין בטירוף, אלא מסיבה אחרת. אני לרגע לא אומר שזה לא תחום מעניין. אני פשוט לא רק שלא מכיר את התחום, אלא אני לא חושב שיש הרבה שיודעים מה זה בדיוק לפני הלימודים.. זה לא כמו ביולוגיה, כימיה, מדמ"ח, פסיכולוגיה וכו', שיש לכל בר דעת מושג כללי ביותר על "מה בערך מדובר". בכל מקרה, המון מזל טוב ובהצלחה בתפקיד החדש!! :)

im mitzi

New member
אם כך אני אוסיף על דבריך

יש הרבה שלומדים תואר בניהול (או מנהל עסקים כמו שזה נקרא במקומות אחרים) ובתחילת דרכם חושבים שזה מה שיגרום להם לקבל תפקיד ניהולי, שזו טעות עצומה!

halmazelmelet

New member
זה אחד היתרונות בללמוד מתמטיקה ופיסיקה.

אף אחד לא נמצא שם בשביל להשיג מקצוע או משרה ניהולית. (החסרון הוא כמובן, שהסיבה לכך היא שאין מקצוע בתחומים הללו [מחוץ לאקדמיה]. בפיסיקה עוד יש עבודה עם תואר שני וכו', אבל במתמטיקה גם את זה כבר בקושי יש..).

halmazelmelet

New member
לא עד כדי כך.

תלוי כמובן מה המטרה. אני מקווה (ומודע לכך שסביר ביותר להניח שזה לא יקרה) להיות באקדמיה, כך שמבחינת מה שאני רוצה לעשות עם התואר, חוסר היישומיות שלו בשוק העבודה אינו כזה חסרון. מה גם שצריך לציין לפרוטוקול שניתן למצוא עבודה עם התואר, פשוט אין הרבה ביקוש, וסביר להניח שזה יהיה קשור גם להייטק ואלגוריתמיקה או תכנות או כל הדברים הללו (שאני ממש לא אוהב). ובמהלך הלימודים עצמם, את לא מוקפת בהמון אנשים ששם רק בשביל העבודה שאחרי התואר, ואין להם כוח לכל מה שקורה בלימודים ולא מתעניינים וכו'. כך שזה יתרון.

im mitzi

New member
לא

אבל ביקשתי מאבא שלי החורג להכין לי 2 עוגות גבינה (מדהימות שהוא מכין) ל21 לחודש שאני אביא לעבודה אחרי המבחן האחרון

למעלה