יום אבל לעם ישראל....

יום אבל לעם ישראל....

אנשים היום הוא יום אבל יום שבו עם ישראל מתאבל על רציחתו בדם קר של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל לפני כ-7 שנים באותו יום בכיכר מלכי ישראל(כיום כיכר רבין) עדיין למרות שעברו 7 שנים מאז אני לא מבין את אותו ראש מעוות של הרוצח שהלך ורצח אדם רק בגלל דעותיו הפוליטיות לא יודע מה לחשוב כל שנה קבוע אני מתייצב בכיכר כל שנה מחדש ניזכרים באותו אדם יקר שהלך לעולמו בגלל איזה מטורף שהרג אותו סתם
כל כך חבל על אותו אדם שהלך לעולמו סתם והיום אני הייתי בבית ספר ואני מסתכל על התלמידים במהלהך הטקס צוחקים מדברים ואז אני אומר לעצמי איך יכול ליהיות שבארץ שלנו יש כאלו אנשים גם אם איכפת לא לכם תנו את הכבוד לאותו אדם שהיה איש צבא, ראש הממשלה ושר הביטחון אנא מכולם אנא כבדו יום זה כי אני עדיין חושב כי יום זה הוא יום שצריך לכבד את זיכרו של אדם נפלא שנרצח בדם קר כואב ובוכה ועדיין לא מאמין כי אדם זה אינו בחיים גם לאחר 7 שנים עוד דבר שכואב לי שכל שנה ושנה ילדי הנרות שהיו מגיעים פעם לכיכר הרבה מהם כבר לא מגיעים וזה נותן לי מן הרגשה שעם ישראל מנסה ורצה לשכוח את אותו יום אני לא יודע מה עם אותם ילדי הנרות אני יודע דבר אחד גם בימוצ"ש הקרוב אני יהיה בכיכר והייתי גם אתמול ואני יגיע לשם כל שנה לכבד את זכרו של אדם זה...... מתוך אתר הזיכרון ליצחק רבין ז"ל ליל הרצח במוצאי שבת, 4 בנובמבר 1995, י"ב בחשוון תשנ"ה, הגיע יצחק רבין לכיכר מלכי ישראל בתל-אביב, כדי להשתתף בעצרת המונים בסיסמה "כן לשלום - לא לאלימות". בתום עצרת חמה ואוהדת, שבה הפגינו המונים את אמונם בו ואת אהבתם אליו, נורה יצחק רבין בדרכו למכוניתו ונפצע אנושות בידי רוצח יהודי. יצחק רבין נפטר בבית החולים איכילוב בשעה 23:14, לאחר שכל מאמצי הרופאים להצילו לא הועילו. הדגש מצורף קישור לאתר הזיכרון יצחק רבין שמפנה ישירות לסרט ליל הרצח http://www.rabincenter.org.il/site/he/rabin.asp?pi=7

למעלה