יוזמת המצע האחיד

sivanbl

New member
יוזמת המצע האחיד

מהות היוזמה: לחוקק חוק, או לפחות להעביר עצומה המחייבת את כל המפלגות לכתוב את מצען גם בפורמט אחיד. הרעיון הוא שכל מפלגה תהיה חייבת להקדיש תשומת לב לכל הנושאים שעל סדר היום , ולכל המשרדים הקיימים בממשלה ולא רק לאלה שיגייסו לה קולות בבחירות, כל מפלגה תיאלץ להודיע לבוחר מהי עמדתה בנושאי חברה, ולא תוכל להסתפק בפופוליזם של הוויכוח הטריטוריאלי. כל מפלגה גם תצטרך לתת את דעתה, ולפרט מהו החזון ארוך הטווח שלה, ומהי התוכנית האופריטיבית לשנים הקרובות. הפוליטיקה הישראלית הופכת ליותר פרסונלית ופחות אידאולוגית, יותר צהובה ופחות עמוקה, יותר לקונית ובומבסטית ופחות מדי חושבת אף אחד לא מציג חזון, כולם רק מציעים סטיקרים, ושלטי חוצות גדולים וצבעוניים. התחרות התעמולתית מתרכזת בהפצצה של מסרים לקוניים פשטניים וצעקניים, היצירתיות מנותבת למסרים בני 4 מילים ולא יותר. חוק או עצומה כזו יכולה לעזור לשנות את המגמה הזו ולהחזיר למצע המפלגה את כבודו הראוי אי עשייה תוביל למספר שיא של פתקים לבנים בבחירות הקרובות - ואת זה לא ירצה אף אדם שחרט את הדמוקרטיה על דגלו. "הכוונה נותנת אמונה" סיון בלייך [email protected]

Sashka7

New member
דווקא לא נראה לי שצריכים לחוקק

חוק כזה. כל מפלגה צריכה לכתוב במצע שלה דברים שהיא הולכת להתמקד בהם עפ"י האידיאולוגיה הכללית של אותה מפלגה. לא כל מפלגה, מעניין אותה נושאי החברה. גם לא לכל מפלגה יש חזון ארוך טווח משלה... אם הקריטריונים שהבאת כאן יהיו קיימים במצע של כל מפלגה אז יהיו המון מפלגות דומות, בעלות מצע דומה. אני חושבת שכל אזרח צריך לבחור לעצמו מה חשוב לו ועפ"י כך לבחור את המפלגה שהכי מייצגת אותו. למצע של מפלגה יש השפעה רבה על דעתו של הבוחר ולכן כל מפלגה צריכה להחליט איזה קהל בוחרים היא רוצה ומה לכתוב או לא לכתוב במצע.

sivanbl

New member
אולי ניתן למינה צמח לכתוב את המצע ?

כל מפלגה צריכה לכתוב במצע שלה דברים שהיא הולכת להתמקד בהם עפ"י האידיאולוגיה הכללית של אותה מפלגה. היום היא לא עושה את זה בהכרח. לא כל מפלגה, מעניין אותה נושאי החברה. וזה לגיטמי בעיניך? גם לא לכל מפלגה יש חזון ארוך טווח משלה... וזה גם לגיטימי בעיניך? אם הקריטריונים שהבאת כאן יהיו קיימים במצע של כל מפלגה אז יהיו המון מפלגות דומות, בעלות מצע דומה. לא. מה שיקרה זה שכל מי שמצעו זהה ייאלץ להתאחד. אם היום שרון ורמון אומרים בדיוק אותו הדבר. איזה הגיון יש בכך שהם יושבים במפלגות שונות? הדמיון הרב הין המצעים ששני האישים האלה יכולים לכתוב- יכפה עליהם להתאחד. אני חושבת שכל אזרח צריך לבחור לעצמו מה חשוב לו ועפ"י כך לבחור את המפלגה שהכי מייצגת אותו. אבל המפלגה לא טורחת להגיד לאזרח מה חשוב בעיניה. למצע של מפלגה יש השפעה רבה על דעתו של הבוחר ולכן כל מפלגה צריכה להחליט איזה קהל בוחרים היא רוצה ומה לכתוב או לא לכתוב במצע|| שתכתוב מה שהיא רוצה- רק שתעשה את זה בפורמט אחיד- כך שכל אזרח יידע שאין לה עמדה בנושאי חברה. שלא תמלא את המצע מבחינתי- ואז כל אזרח יידע שזוהי מפלגה חסרת בסיס רעיוני, שמאלתרת לפי מינה צמח. אולי ניתן למינה צמח לכתוב את המצע כל בוקר מחדש? זה באמת יבטיח הצלחה יומיומית.... סליחה, אבל ההכנעה שאת/ה מקבל/ת את המציאות מעוררת בי את הציניות.

tapr

New member
אבל ביבי טוב ליהודים!

ואני מאמין בשלום של שרון!
פופוליזם תמיד יהיה, ואני מכיר כמה מפלגות עם חזון מאוד ברור. שינוי, למשל.

למעלה