יוזמה חינוכית

מיגדי

New member
יוזמה חינוכית

שלום לכולן, הפורום הזה הוא רעיון נהדר! תתחדשו
במסגרת לימודיי באוניברסיטה התבקשתי להציע יוזמה חינוכית. החלטתי שהיוזמה החינוכית שלי תתמקד במטפלות המועסקות בבתים פרטיים. אשמח לעזרתכן: האם אתן מכירות מאגרי מידע, מחקרים, סטטיסטיקות וכו' (המתייחסים רק למטפלות בבתים פרטיים - לא במעונות). עזרה נוספת שאשמח לקבל מכן היא שתשתפו אותי באיזו יוזמה הייתן רוצות שתיפתח למענכן?

תודה על היוזמה הברוכה שלך.../images/Emo39.gif

נחשוב על זה. אבל , מטפלת כהוצאה מוכרת, תוכל לעזור לנו מאד. באיזו אוניברסיטה את לומדת? www.tmt.org.il

ברוכה הבאה!

מאז שפתחתי את הפורום אני מחפשת בכל אתרי החינוך מידע הנוגע למטפלות הפרטיות, מחקרים בעיקר, אך ללא הועיל! זהו תחום מאוד לא ממופה לצערי הרבה וזה חסר מאוד גם לנו, ככה שנשמח לשמוע על כל דבר שתעלי בחכתך ואת מאוד מוזמנת להשתתף בפורום ולשאול שאלות. אני חושבת שכיום חסרים קורסים למטפלות פרטיות, מידע לימודי הנוגע רק לתחום הזה, שיש בו, כידוע לכל המשתתפות בפורום, ניואנסים הנוגעים רק לו...

מיגדי

New member
תודה על התשובות

אני לומדת באוניברסיטת תל אביב. היוזמה עליה חשבתי היא על מרכז, שיעביר קורסים עם מימד חוויתי. אני מאמינה שמרכז כזה יוכל גם להעשיר את המטפלות בתכנים, מה שיסייע לשנות את התדמית של עבודתן לתדמית מקצועית יותר, וגם יאפשר למטפלות מפגש חברתי שיהיה בו שיתוף ואיורור של הקשיים הייחודיים בהם הן נתקלות. אשמח מאוד לשמוע מה דעתכן על יוזמה שכזו.

מיגדי שלום

מבחינה מסוימת זה מה שרציתי ליצור בפורום- מקום שבו מטפלות יכולות לדבר על העבודה וגם לתאם פגישות משחק בגנים ציבוריים באיזור שלהן ולכן אני כמובן מאוד תומכת ברעיון שלך. הוא רעיון לקורס, נכון? לא משהו שבאמת תקבלי משאבים להקים? רק למען הסר ספק.... זה רעיון מצוין ואני מאוד אשמח לשמוע איך מתקדם.

פרופ' פנינה קליין מבר אילן

עסקה בנושא הזה. וגם ד"ר יעל דיין , שהוזכרה כאן. אבל, האם את חושבת בכיוון עסקי? או בכיוון של כתיבת עבודה , והצעה למשרדי ממשלה להשתמש בה?

חשבתי על סדרת סרטי וידיאו.

תכניות מוקלטות , כפי שהיו לבי"ס להורים, בטלויזיה. כך אפשר להכין בי"ס למטפלות משודר. עם קטעים מבוימים המעלים בעיות יום יום. בנושא הזה, ההדגמה הויזואלית חשובה. וגם זמינה יותר לקהל היעד הרחב מאד. כי קשה להוציא מטפלות לקורסים. אין להן פנאי. אבל טלויזיה כולן רואות. או יכולות לצפות בהקלטות.

מיגדי

New member
כמה תשובות

אני זקוקה למידע בנושא מטפלות בבתים פרטיים לשם הגשת עבודה שיש בה יוזמה חינוכית מנומקת. בשלב זה היוזמה תשאר על הנייר, ככל הנראה. כנרת - תודה שהארת את עיני לנושא חוסר הזמן. ולאור זה מה דעתכן על מרכז (כמו שקיימים היום מרכזי הורים) אליו באים עם התינוק/הילד ובו מועברים קורסים חוויתיים כמו עיסוי תינוקות או קורס המלמד כיצד ניתן לפתח תינוק/ילד באמצעות משחק וכן הלאה. אני מעדיפה ליזום מקום שמטפלות באמת יפגשו בו ולא שכל אחת תלמד בנפרד - כיוון שיצירת רשת חברתית היא בעיני מאוד חשובה להעצמה. אשמח להמשיך ולשמוע מה דעתכן.

מרכז למטפלות ותינוקות

אני מקווה שלא אעליב אף אחת, אבל.... אל תהיי בטוחה, מיגדי, שכל האמהות יאהבו את הרעיון שהמטפלת הולכת עם הילד שלהן לקורס עיסוי תינוקות.... מרכזים להורים ותינוקות פתוחים גם לנו, המטפלות ולשם אני דווקא מאוד אוהבת ללכת אבל כמרכז למטפלות המעביר קורסים אני חושבת שזה לא צריך להיות בשעות העבודה.

מיגדי, אולי תספרי לנו קצת יותר על

ההשכלה שכבר רכשת. אולי נוכל ל"נצל" אותך כאן בפורום, להציג שאלות, לבקש יעוץ. וגם לקבל אותך כמקור סמכות?

מיגדי

New member
../images/Emo9.gif זה מאוד מחמיא לי אבל...

אני נמצאת היום בסוף התואר הראשון שלי בייעוץ חינוכי. למדתי במסגרת זו לא מעט דברים חדשים ומעניינים. אבל בינינו, את הידע הרב ביותר רכשתי מנסיוני בשטח (עבדתי בפעוטון בקיבוץ, טיפלתי בתאומים בשנתם הראשונה וטיפלתי בשני אחים (בת שלוש ובן חמש)). מה שאני יכולה לומר על נסיוני, בהקשר של הפרויקט, הוא שא. לא פעם למטפלות אין לאן לפנות כדי להשיג ידע מוסמך ומקצועי שיענה על בעיות איתן הן מתמודדות. וב. שהרבה מאוד פעמים הורים אינם מעריכים את עבודת המטפלת כעבודה מקצועית - כזו הדורשת ידע ונסיון. אני סבורה שהפורום הזה עשוי לענות על הקושי הראשון ולאפשר למטפלות לרכוש ידע ורעיונות לטיפול טוב יותר. יחד עם זאת, יש צורך לגרום להורים להעריך יותר מטפלות כגורם מקצועי (הערכה שבין היתר יהיו לה משמעויות כלכליות). מה את חושבת על זה?

מסכימה אתך.

מתברר שבאמת יש לך מה לתרום . אולי תוכלי להגיב על שאלות שהצגתי? ובאשר להערכה. כן יש לטפח אותה. אבל יש הורים שלא יוכלו לשלם שכר הוגן. לכן, כדאי לבדוק אפשרות של השלמת הכנסה במקרים כאלה. אנסה מיד ב"שיל"

למעלה