יוון

ShayP

New member
יוון

שלום רב. סבי נולד ביוון, וסבתי בתורכיה. הם הכירו כאן בארץ, והתחתנו כאן. כיום, כשמתי-מעט נשארו בחיים מהמשפחה הוותיקה, אני מנסה לדלות כמה שיותר פרטים בעיקר על הצד היווני. העניין הוא שמלבד היותם גרים בעיר(שאת שמה אינני זוכר כרגע. משהו דומה ל"וורניה" - מישהו מכיר?) מסוימת, ושמשפחתו כמעט כולם נספו בשואה, ושאבא של הסבא היה הרב הגדול של סלוניקי וקראו לו "עזריה חנניה", אינני מצליח לדלות שום פרטים נוספים. שאלתי היא - מאיפה, אם בכלל, ניתן לדלות עוד פרטים? ושאלה נוספת - האם בעקבות היות סבי יליד יוון, לאבי או לי יש סיכוי לאזרחות יוונית? תודה.

ShayP

New member
שכחתי לציין

הבנתי מסבתי שביוון לא היו להם שמות-משפחה. וכאן מתעוררת הבעיה. בהיעדר שם משפחה, לפי איזה פרמטר אוכל לנסות להרכיב משהו מהפאזל המשפחתי שהיה שם?

xeno2

New member
שאל בשגרירות יוון בתל אביב

הם עושים הרבה קשיים אבל אם בידך מסמכים כגון פספורט של סבך או תעודת לידה שלו סיכוייך טובים.

Sarika

New member
מנסה לעזור..

שלום שי, הבאתי שלושה קישורים שאולי תוכל להעזר בהם. 1. קישור לאתר של ארגון יוצאי יוון בארץ ובעולם ובו מידע על אזרחות יוונית וכמוכן תוכל מדור לחיפוש קרובים שבו תוכל לבקש אינפורמציה על משפחתך. 2. מידע על קהילת ויריה. 3. כתובות בסלוניקי שאליהן תוכל לפנות בבקשה לקבלת מידע אודות אבי סבך הרב. מאחלת לך הצלחה בחיפושיך ונשמח להתעדכן.

Sarika

New member
לקישורים 2,3 יש להגיע דרך

COMMUNITIES בצד שמאל של הדף.

ShayP

New member
מתסכל + שאלה

אני כבר כמה ימים עובד על זה. הוספתי הרבה פרטים, אבל בכל הקשור למשפחתי אשר נספתה בשואה - ישנה בעיה. כל מי שיודע פרטים על כך, כבר נפטר. האחרון נפטר לפני חודש. משפחתי לא עסקה רבות בנושא, ואני יוצר עץ-משפחתי מחודש יש מאין ממש.. מה גם שהם לא ממש ששו לדבר על המשפחה שהם השאירו, ולכן גם ה"צעירים" יותר לא ממש יודעים יותר מידי פרטים. אני נוסע ליוון בעוד כחודשיים, בעיקר לחופשה קצרה. אבל אני רוצה לשלב בזה גם יומיים שלוש של תיעוד וחיפוש מה שנשאר מהמשפחה, אם בכלל. הקשר לשואה: משפחת סבי התגוררה בווריה, יוון. סבא-רבא שלי, שמו היה אשר חנניה. שם היה נהוג לקרא בשם פרטי, ואח"כ שם האב, ואז שם הסב. כלומר, לסבא שלי קראו "יעקב אשר חנניה" = יעקב, בן אשר, בן חנניה. יעקב הוא הסבא שלי, אשר הוא הסבא-רבא שלי. הוא ניצל, אך בכל הקשר לאחיו ולמשפחתו - שם הבלאגן חוגג. חלק ככל הנראה ניצלו, וחלק ניספו. יש לו אח שניצל ועבר לגור בצרפת יש לו עוד אח שניצל ועבר לסלוניקי שם הוא היה רבה הראשי של הקהילה - שמו: עזריה חנניה. אין לנו מושג האם האחים האלה הקימו שם(בסלוניקי ובצרפת) משפחות. (אם במקרה במקרה מישהו מכיר משהו.. אשמח אם יצור עימי קשר) ____________________ וכעת לשאלה: האם הארכיונים בבית-התפוצות יכולים לעזור לי? אף פעם לא היתי שם. דליתי את מעט החומר מהשמות המבוקשים מאתר יד-ושם. האם יש בבית-התפוצות חומר נוסף שיכול לעזור לי, ואם כן - מה בדיוק לחפש שם? יש שם אנשים שמתמחים בנושא ועוזרים? תודה רבה.

למעלה