יוון 2015

קלקסון

New member
הרוח המלטמית נושבת במרכז הים האגאי. לעיתים היא נוטה מזרחה
ולעיתים מערבה. כשהיא מגיעה לסרוני היא מרימה שם ים 5-6 בקלות. לעיתים יותר. רב הזמן התנאים בסרוני נוחים יותר מאשר במרכז הים האגאי.
כל זה כמובן רק מנסיוני. מניח שיש פה בעלי נסיון רב יותר...

אדם99

New member
המלטמי השנה די אכזרי אני נמצא באיזור מצפון לקיקלדים והמלטמי בשבועיים האחרונים נושב באכזריות. מומלץ להשאר במקום מוגן ולחכות לחלון מזג אויר לדילוג הבא.

zina71955

New member
לקלקסון. אין דבר כזה "ים 5-6 " יש בופורט 5- 6 גובה הים/גלים
תלוי במרחב הים האפשרי ובאיזור. במקום אחד רוח 5-6 תרים גלים של 2 מטר ובאחר 4 מטר. טבלת בופורט הגדירה (על ידי אדמירל Beaufort) עוצמת רוח ומצב ים (לא גובה גלים) כפי שנצפתה מהגשר של man of war (פריגטה אנגלית) בראשית המאה ה 19. לגבי המלטמי. הוא חריף יותר בצידו המזרחי של האגאי וחלש בדרגת בופורט אחת בסרוני. ו - גם בסרוני הוא מגיע לדרגה של 8. אני כעת באי איוס. הגעתי לכאן אתמול מסיפנוס וחטפתי מכות רוח של 60 קשר בצד האי שמתחת לרוח. אכן המלטמי השנה התחיל בקול ענות גבורה, אבל נראה שהוא מתחיל להתמתן.

sharonm15

New member
יוון 2015

שלום לכולם
הפעם האחרונה ביוון היתה לפני שנתיים,
האם יש עדכונים וחידושים בקשר לכניסה?
מיסים חדשים?
ובכלל,,,,,
תודה
שרון

אדם99

New member
האיים הסרוניים נמצאים על התפר בין רמה ברומטרית מעל מרכז יוון שמביאה מזג אוויר נוח לבין שקע ברומטרי במרכז הים האגאי שמחולל את המלטמי. מזג האוויר בסרוניים משתנה על פי התנועה של השקע ימינה ושמאלה לכן נוצרים ״חלונות״ של מזג אויר נוח שביניהם תקופות של רוחות צפוניות חזקות.

gb228

Active member
בימים אלו השאלה הפתוחה היא אם זה יהיה יורו או דראכמות

doront64

New member
נכנסתי באפריל השנה בקסטלוריזו

השינוי היחיד מפעמים קודמות היה בכך שנהוג היום להסתייע בסוכן מקומי לצורך הוצאת טרנזיט לוג. עלה עשרים או שלושים יורו, וחסך את בלבול המוח. פרט לזה - כרגיל. התקבלתי במאור פנים וקיבלתי טרנזיט לוג לחצי שנה, עם אפשרות להארכה. היו דיבורים בשנים האחרונות על כך שיוטל מס על סירות שישארו ביוון יותר משלושה חודשים, אבל הבנתי שבפועל אין מערכת לגביה שלו. ביוון כמו ביוון. כשיצאתי באוקטובר שעבר (גם בקסטלוריזו), אחרי שהות ארוכה בהרבה משלושה חודשים, לא גבו ממני דבר.
השאלה דרכמות או יורו פחות חשובה מהשאלה ראקי או אוזו. תבלה.

zina71955

New member
אתה מבלבל את היוצרות. המס לאחר 3 חודשים שריר וקיים

והוא היטל מכס שמוטל/לא מוטל באפן די בלגניסטי, דהיינו יש נמלים שמקפידים על כך ויש שלא. אתה מתכוון כנראה למס שאמור היה להיות מוטל על כל סירה עם קבלת הטרנזיט לוג במתכונת שנתית/חודשית. מס זה לא יושם ושלטונות הנמלים אף לא יודעים ממנו. ראה רשומות קודמות שלי בנושא.

קלקסון

New member
אני קיבלתי מידע אחר ממשרד המכס במסולונגי:

המס שהוטל כל 3 חודשים בוטל. לגבי המס החדש - טרם הסתיימו החקיקה ונהלי העבודה ולכן טרם הוטל.
לטענתם המס החדש מבטל את המס הישן אף שעדיין לא נגבה.
ביוון כמו ביוון לכל אחד יש את הדעה שלו...

doront64

New member
מצטרף לדברי קלקסון

אם לא הובנתי כהלכה מקודם, אני מצטער. מה שקלקסון תיאר זה בדיוק מה שקרה לי ביציאה באוקטובר שעבר בקסטלוריזו. המס החדש טרם נגבה מסיבות שונות שפורטו כאן, ואת המס הישן גם כן לא גבו. למותר לציין שלא התנדבתי...אבל אוציא כנראה את סכום המס בטברנות. בכל זאת, זו תמיכה בכלכלה היוונית.
כשחזרתי באפריל השנה, פרט לאגרת סוכן ואגרת הוצאת טרנזיט לוג לא גבו דבר, ולמרות שזכרו אותי מהיציאה באוקטובר, אף אחד לא בא אלי בדרישות של הוצאה לפועל...
&nbsp
פלא שיוון נמצאת במצב שלה?
&nbsp

sharonm15

New member
תודה למשיבים

עדכון מלפני יומיים
בקסטלוריזו מחוייבים להעזר בסוכנת
זה נוח מהיר וקל
עולה 75 יורו הכל כולל הטרנזיט לוג
אני חושבת שזה בסדר גמור וחוסך את הריצה מצד לצד
לפני שנתיים היו דיבורים על נעלאת מחיר הטרנזיט לוג ל 100 יורו
שמחה בשבילנו שזה לא כך.

zina71955

New member
טוב, קצת סדר. על פי משרד מכס של נמל רטימנון שהוא קצת יותר

גדול ומסודר ממרבית הנמלים הקטנים בהם אנחנו מבקרים יטל המכס על יכתות לא אירופאיות לא בוטל, ומאחר והסירה שלי שוהה ביוון כבר 10 חודשים והטרנזיט לוג הופקד לתקופת החורף המכס ברטימנון עשה לי פיצול של התקופות על מנת שלא אשלם את ההיטל.. בכל התקופה של 15 השנים האחרונות, למרות שהיו שנים ששהיתי ביוון יותר מ 3 חודשים עם הסירה גבו ממני את המס הזה רק פעם אחת - בלרוס. בקסטלו אף פעם לא התייחסו אליו למרות שעשיתי שם הרבה יציאות אחרי יותר מ 3 חודשים. אין שום פרסום רשמי/מסודר שההיטל הזה בוטל

sharonm15

New member
אני גם בדגל ישראל

וגם לא מתוכננת יותר מחמישה שבועות
היה כאן בזמנו קובץ שלך אילן על יוון, עדיין קיים?
רוצים השנה לגוון עם קצת קלימנוס ופטמוס

gb228

Active member
קלימנוס

בקלימנוס עגנו ב"פיורד" של VATHI בצד המזרחי של האי - נחמד מאוד.
צריך להגיע מוקדם כדי למצוא מקום - רק כשליש מאורכו של הרציף בעומק מתאים לסירות מעל 1.5מטר שוקע ובחלקו יש אבנים שלא מאפשרות הצמדת ירכתיים - אפשר לשים דינגי בין הסירה למזח למעבר. לחילופין אחרי השעה 4-5 אחה"צ ניתן להקשר למזח אליו נקשרים הגולטים של התיירים, אבל צריך להתפנות משם בערך עד 9 בבוקר. אם נקשרים לרציף הראשי צריך לקחת בחשבון שבגלל הרוחב הצר העוגן עלול להנעץ בקרקע שנמצאת בשיפוע הפוך לשיפוע בו נמצאת הסירה - אחיזה פחות טובה. כמו כן תיתכן רוח די חזקה בניצב לכווןה עגינה. אפשר גם להיות על עוגן יותר לכוון פתח המפרצון. שווה לעשות טיול רגלי של כשעתיים דרך הכפר ובמעלה הכביש לכוון העיירה קלימנוס כדי להשקיף (ולצלם) מלמעלה על המפרצון. ברציף הראשי אפשר לקבל מים וחשמל מהמסעדות.

zina71955

New member
קלימנוס - יש רשומה מפורטת שלי על קליממוס בפורום. חפשי אותה

בארכיון. פטמוס. אינהדר ומעניין מאוד. הנמל המרכזי בטוח אלא שאין בו מקשרים והעגינה עם עוגן וחבלים לרציף היא בניצב לרוח השיגרתית שמהגיזרה הצפונית. כלומר - נעיצה טובה והרבה שרשרת ביחוד בעונה זו. הקרקע טובה לנעיצה צריך מתיחה טובה של העוגן/שרשרת בגישה לרציף. מדרום לנמל המרכזי יש מפרץ (ששכחתי את שמו) שם אהיה בשבוע הבא. מפרץ נהדר רחב ובטוח במלטמי. רציף קטן משמש כלי שייט מקומיים אבל בסמוך לו מספר מצופי עגינה טובים לשימוש שייטים אורחים ודינגי לחוף. שם יש מספר מסעדות מצויינות. אגב, באזור של מרכז האגאי מתפתח שבוע של צפוניות חזקות

אדם99

New member
מה קורה עם אמנת שנדגן שמגבילה את השהיה לשלושה חודשים

ללא קשר לטרנזיט לוג על פי האמנה חייבים לצאת אחרי שלושה חודשים מאיזור היורו למשך חצי שנה, האם זה נאכף

מאיר ריבא

New member
הפוסט בעניין שנגן (לא שנדגן) אינו מדוייק בלשון המעטה

קודם כל יש הבדל בין הזכויות/חובות של אנשים לבין זכויות/חובות של בלי שייט.
אזרח ישראלי רשאי לשהות באזור שנגן לא יותר מ-90 יום בכל 180 יום שהם.
לספינה כללים שונים.בשום מצב כלי השייט אינו חייב לצאת לאחר 90 יום (או 30 יום או 18 חודש, ראה במאמר המצורף).
פרוט טוב מצוי כאן (מתאר גם את EC וגם Schengen)
http://www.noonsite.com/General/EuropeanUnion

oferw1807

New member
השאלה היא האם צריך להעלות ליבשה או די שהיא עוגנת (ביוון)

אם מפקידים את הניירות שלה במכס לתקופה שבה לא מפליגים ורוצים שלא יחשיבו אותה במניין החודשים...
שאלה נוספת - יש הגבלות דומות בטורקיה?

שלמה532

New member
א-יוון-מיסים ב-שרותים בניסרוס

א- נכנסתי ליוון בסימי בסוף מאי וע'ד היום בו אני נמצא באיים היונים,לא נאכף נושא המס החדש.
ב- בפאלי ניסירוס נמצא מכונאי-מסגר מעולה ושמו מייק-mob-6932732906 תיקן לי gangway שנפגע בסימי אנושות, בצורה מעולה ובמחיר סביר(המסגר היחידי בניסרוס).השכרת הרכב אצלו ואיכות הרכבים) הטובה בפאלי.שלמה גולדמן

למעלה