יוון סלוניקי

יוון סלוניקי

בהמשך לתשובות שקיבלתי מחלק מהפורום הצלחתי להתחיל להבין איך מתחילים לשחות, אני ממשיך לחפש עזרה לחיפוש המשפחות - יחזקאל ( בישראל ) בסלוניקי ככל הנראה חזקל או יהסקיהו, כמו כן אני מחפש את משפחת בזז, אבזז, בזס ( יכול להיות אחת מהוורסיות האלה ) - חלק מהשמות הינם: משפחת אבז'ז - חיים, יצחק,לורה, יוסף,ז'קו, לונה, דוד, רחל. משפחת בזס - אסתר, ארמנד, דריו, שרל. משפחת פילו - רבקה, חיים, יעקב ( ז'קו ). משפחת יחזקיאל או יהסקיהו או חזקל - וידה, אלוירה, אברהם, יעקב. משפחת חנל או הנל - קלרה, דינו, אלגרה, וידה. משפחת נגרין - דליסה, מויסי. משפחת טבת - לונה, יעקב, רינה, שמואל. אני אשמח לקבל מידע בנושא השמות הללו והצעות נוספות לאן להמשיך. תודה מראש.

דב הכהן

New member
ביזיס Bezes

שלום, בסאלוניקי היה מדפיס/סופר בשם דוד בן ברוך ביזיס (גם ביזיז). תחילת פעילותו בשנת 1883, כפועל בדפוס של העיתון "לה איפוקה", בהדפסת הספר "קומפלאס די פורים", שיר לפורים בלאדינו, מאת סעדי הלוי אשכנזי. בשנת 1896 תרגם ללאדינו את הפיוט "ידי רשים נחלשים" מאת ר' יהודה הלוי. בית דפוס שהקים בסאלוניקי סמוך לשנת 1888 פעל בעיר עד שנת 1937. אחד מבניו היה ברוך ביזיס. בני ברוך ביזיס היו ארמאנד ודאריו. בהודעה שלך ראיתי את השמות ארמנד ודאריו ביזיס וחשבתי אולי יש קשר ביניכם. כל טוב, דב הכהן

משפחת Bezes יוון

דב - תודה, האם אתה יודע היכן אני יכול למצוא חומר נוסף לגבי דוד ברוך ביזיס, השמות שמוזכרים אצלי ואתה כתבת שהם היו ילדיו הם דודים של סבי(כמובן אם זה נכון הכיוון שאני צועד בו ). שוב תודה. שאלה נוספת כיצד אני מוסיף את רשימת המשפחות שאני חוקר כפי שמופיעה אצל חלקכם ומלווה כל מסמך שאני כותב באתר. כל טוב יחזקאל

יעקב 1948

New member
משפחות מסלוניקי

הכנס ל JGFF בג'ואישג'ן והרשם(חינמית).Aם זו הבורסה של מחפשי המשפחות הן עפ"י שם והן עפ"י עיר.יש שם כמה מציאות בשבילך. יעקב רוזן

friend9

New member
על שמות המשפחה

באתר http://www.sephardim.com תוכל למצוא בפרק I, היכן נזכרו שמות משפחה בספרים על יהודים ספרדיים. למשל: Beses, Bessis, Filo, Yehezkel, Nagerin, Negrin, Nigrin, Tabet, Tebet. ובפרק II, תרגום של שמות משפחה, כמו Pilo, Tebet. אולי קצת רקע היסטורי יעזור לך.

למעלה