ומהי מלאכתך?
להוכיח שהיהדות לא רואה בהרג חיות משהו לא מוסרי? נכון, היא לא רואה, גם אני לא. א-ב-ל היהדות, וכמוה אני, לא מנמקים אכילת בשר כמוך וכמו אנשים הדוניסטים אחרים כ"זה כיף, טעים, סופר דופר!". היהדות טוענת שהסיבה היחידה שבשר בהמה מותר מבשר אדם, היא שכך נשמרת ההפרדה בין אדם לבהמה. כלומר, הם לא מצדיקים אכילת בשר, הם פשוט חושבים שזה מונע עוול גדול יותר. ואכן, כל ההגבלות הגדולות של כשרות חלות על בשר. מנהג התרנגולות הוחלף בצ´קים ברגע שהתאפשר, ואפשר לעבור לצמחונות ברגע שמתאפשר. אין שום איסור הלכתי על זה. ואגב, לפי היהדות אסור לך לגרום צער לבע"ח, שחיטה מותרת רק לבע"ח שגדל לשם כך, אסור ללכוד בע"ח, בטוח לא לביית ולהפוך אותו לעבד שעשוע שלך וכו´. אז לא היה B12 להזכירך, הם היו חייבים בשר, כמו שםא ימצא תחליף, אין סיבה יותר לבצע ניסויים עם בע"ח, בעוד שנימוקים כמו "אבל זה כיף לבצע ניסויים בבע"ח!" נשמע הרבה יותר גועליים. באשר לקורבן המקדש - אני עדיין מעדיף אנשים שמקריבים בתאריך מסויים יצור שנחשב נחות למען משהו רוחני שהם מאמינים בו (ומה שקובע פה הוא מה מאמין האדם שמבצע את זה, כי כך נמדדת מידת רשעותו או ערכיותו). אני מעדיף אנשים כאלו על אנשים שבונים עסק ממוות לא לצורכי מחיה, אלא לצורכי הקמת מונופול דורסני חובק עולם, ומימון מכוניות יקרות ובתים גדולים. ומילא זה, אבל מדובר בג´אנק פוד, כלומר, לא בארוחה בסיסית, אלא באוכל מותרות שגם לא בריא במיוחד. מקדונלד הם דוגמא לאנשים שלא רווחה, לא חיים ואפילו לא בריאות עומדים מולם, אלא רק חומר. וזה מגעיל, מצטער.