יודאיקה

hannab73

New member
יודאיקה

77א הראה לנו דברים יפהפיים, ונזכרתי שיש לי מאמי שקבלה מהוריה שקבלו... וכו´ שעון מיוחד מתחילת המאה ה18 ( הערך כך ע"י מומחים, שבקשו שאשאיל להם לתערוכה, אולם לא הסכמתי ), בבוהמיה. כפי שתראו בתמונה, הספרות הן אותיות עבריות. המכניזם המקורי עשוי ביד, אבל הוצאנו אותו כדי שהשעון יעבוד. השעון היה במצב די עלוב, כי כנראה איזשהיא עוזרת טפלה בו שלא כיאות. לכן גם חסרה המטוטלת המקורית, והחלפנו אותה במטבע. חנה.

א77

New member
מדהים, אהבתי את זה.

בניין הקהילה שבפראג, הסמוך לאלט נוי שוהל. מוכתר אף הוא בשעון עם אותיות הא-ב. (השעון התחתון שמשני השעונים שם). הפסוק שבשעון שהראית מזכיר את הויכוח הישן-נושן שבין כנסת ישראל לאביהם שבשמים. הקב"ה אומר להם את הנאמר (מלאכי פרק ג´) שובו אלי ואשובה אליכם אמר השם מתחילה שובו אתם אליי ואח"כ אשובה אני... ואילו כנסת ישראל אומרת לאבינו שבשמים את שנכתב על שעונך בתחתיתו (בסוף מגילת איכה) השיבנו השם אליך ונשובה מתחילה אתה כביכול, השיבנו, ורק לאחמ"כ אנחנו נשובה אליך. והכי חשוב. מה זה קשור לגניאולוגיה??? שהרי בסוף הפסוק החרוט על השעון נאמר "השיבנו השם אליך ונשובה חדש ימינו כקדם

באמת מרגש../images/Emo70.gif

אני גדלתי בבית בו (עדיין) תלויים על הקיר שעונים רבים, עתיקים, יפים ומעניינים. מדי רבע שעה, ממלאים את בית הוריי צלצולים ענוגים הבאים מכמה שעונים יחדיו. כשה -
הגיעה לבית הוריי בהתחלה, זה מאוד הפריע לי והיא לא הבינה איך אני בכלל לא שומע את השעונים, אך כך זה. אחרי תקופה מסוימת שמתרגלים לכך, אתה בכלל לא שומע אותם (אם אתה לא רוצה...). ארנון

למעלה