יוגורט!

LadyShalott

New member
יוגורט!

בתור מי שמתעתדת להתגורר בעיר הזו בשנה הבאה (לא מאמינה שפיספסתי את כל השלג הזה בשנה! מאוד מקווה שבארבע שנות התואר הראשון שלי יהיה לפחות הדרן אחד.) יש סוגייה שעליי לפתור אחת ולתמיד-
איפה יש יוגורטיות טובות בירושלים? ואני לא מדברת על פרוזן יוגורט, אלא ממש על יוגורט ששמים בכוס פלסטיק, ממכונת גלידת אמריקאית שכזו, ואח"כ מוסיפים לו רוטב שוקולד לבן ודובוני גומי ועוגיות אוריאו מפוררות

אני אשמח לשמוע על כל מקום כזה בירושלים, אשמח עוד יותר לשמוע על מקומות שיש לכם המלצה אישית עליהם, והכי הכי אשמח אם יש כאן מישהו שמכיר יוגורטיה קרובה לאוניברסיטה.
ולירושלמים מתקדמים- אם אתם יודעים על מקום שבו היוגורט מגיע בטעמים (עד שלא טעמתם יוגורט בטעם מלון או אפרסק, אתם לא יודעים יוגורט טוב מהו.) ולא רק לבן טבעי ופשוט.

בלוטות הטעם שלי יודו לכם בשנה הבאה!

adrenalit

New member
חולה על יורגורט

ברוכה הבאה לירושלים היפה.
אני לא ירושלמית מתקדמת אבל כן סטודנטית בעיר, וגם שכנה לא מאד רחוקה....
אני יכולה להמליץ לך על המדרחוב במרכז העיר. את תתקלי שם לא מעט עם כל המסיבות רחוב וכל הפסטיבלים שמתמקמים שם. (ליד כיכר ציון) אפשר להגיע לשם עם רכבת או להגיע דרך המשביר עם אוטובוסים.
קחי את עמק רפאים כאופציה שניה ...
כשתגעי לשם אני בטוחה שתמצאי משהו טעיםםםםם
יש לי עוד הצעה בשבילך, אמנם זה ללכת רחוק מידי אבל אולי דווקא שם את הולכת ללמוד, לא יודעת - בהדסה עין כרם, בקניון "ישפרו סנטר" יש חנות פירות ויורגורט פצצה- (לא קוראים לזה פצצה ) זה נמצא בקומה השניה ליד קפה הלל.
היורגורט שלהם גם טעים וגם לא משמין משהו כמו 2 % בלבד.
שיהיה לך ב ת א ב ו ן !

אז קודם כל וכמובן - ברוכה הבאה לעיר!

כדי לדעת להמליץ לך על מקום קרוב לאוניברסיטה - חשוב לדעת באיזה קמפוס את הולכת ללמוד, כי לאוני' העברית יש שלושה קמפוסים שונים בירושלים.

ומה, אגב, את הולכת ללמוד?

LadyShalott

New member
תודה רבה!

האיחולים שלך אמנם מקדימים את זמנם בחצי שנה, אבל אני מקבלת אותם בברכה :)

אני הולכת ללמוד משפטים ויחב"ל בהר הצופים. הבנתי שהגבעה הצרפתית היא השכונה הכי קרובה. מכיר מקום שווה בסביבה?

גרתי שם לפני כמה שנים

ואני לא יודע מה המצב שם כיום - אבל אני לא זוכר שבתקופתי הייתה שם יוגורטיה.

גם אני לומד (עדיין) בהר-הצופים, אומנם לא בחוגים שאת תלמדי, אבל אם יהיו לך שאלות בקשר לקמפוס, להתמצאות וכו' את יותר ממוזמנת!

giba70

New member
מכיר אך לא יכול להמליץ

יש יוגורטיה בשם "YO YO יוגורטלנד" ברחוב יפו 31 או 33,
בצד החיצוני של נחלת שבעה.
לא נכנסתי לשם אז אני לא יכול להמליץ אבל זה נראה נחמד מאוד.
והנה מצאתי גם את זה

LadyShalott

New member
עשית לי את היום!!!

YO YO יוגורטלנד הם רשת :) ואני מאוהבת ביוגורט פסיפלורה שלהם. הייתי בטוחה שיש להם סניפים רק במרכז.
אני תמיד משגעת את העובדים בסניף שליד הבית שלי ומבקשת מהם שישימו לי אך ורק דובוני גומי כחולים
זה צבע המאכל האהוב עליי.

ועכשיו שאלה מטופשת- מה המרחק בין המיקום הנ"ל לקמפוס הר הצופים? מרחק הליכה? מרחק קו אוטובוס אחד?

לחלוטין לא מרחק הליכה

את צריכה לקחת אוטובוס למרכז העיר (4א' או 19) ומשם ללכת ברגל. לדאבוני אני לא זוכר את מיקומי התחנות המדוייקים (אבל עוד מעט אני אמור לעלות על אוטובוס מהקמפוס למרכז העיר אז אזכור לוודא בשבילך...). בכל מקרה - התחבורה הישירה לרחוב יפו עצמו היא רק ברכבת, ואפשר, כמובן, לקחת אוטובוס וללכת מעט ברגל.

LadyShalott

New member
רחוב יפו...

בניין ה-JCS נמצא שם, לא? הרחוב עצמו הוא מרחק הליכה מהתחנה המרכזית. מעולה! זה אומר שבכל פעם לפני שאני עוזבת את העיר או חוזרת אליה, אני אזכה להתפנק ביוגורט :) בכל אופן, אם תזכור לבדוק את התחנות המדויקות- אני אשמח לדעת היכן הן ממוקמות.

עכשיו רק צריך למצוא מקום קרוב לקמפוס עצמו, שייתן מענה לצרכי היוגורט המידיים שלי, ואני מסודרת לשנה הבאה.

giba70

New member
זה רחוק מהתחנה המרכזית

רחוב יפו הוא רחוב ארוך שבקצהו המערבי נמצאת התחנה המרכזית ובאזור נמצא גם בניין אולפני הבירה JCS. אבל היוגורטיה נמצאת קרוב לקצהו השני (המזרחי) הקרוב יותר לעירייה ולעיר העתיקה.
אם את נוסעת באוטובוס לתחנה המרכזית הוא לא יעבור קרוב ליוגורטיה, לצערי (ובעיקר לצערך).
ההגעה הכי קלה בשבילך היא או כמו שרחוב האגס כתב או שתקחי אוטובוס לתחנת הרכבת הקלה שבגבעת המבתר ומשם תסעי ברכת הקלה לתחנת העירייה או לתחנת יפו מרכז (היוגורטיה היא איפשהו באמצע). אם את צריכה להמשיך משם לתחנה המרכזית תוכלי להמשיך עם הרכבת הקלה, ואפילו באותו כרטיס אם זה תוך שעה וחצי מהרגע בו התחלת לנסוע בתחבורה ציבורית.

LadyShalott

New member
ולרגע כבר חשבתי שהגעתי לנחלה...

היוגורט המסכן שלי מסתמן כסיפור מההפטרה!
טוב, YO YO ירד מהפרק. אלא אם כן הם עושים משלוחים בירושלים. זה יכול לפטור לי הרבה מאוד בעיוות.

לא סיפור כל-כך גדול

אם לוקחים בחשבון את הזמנים:

כמו שהבטחתי קודם, נסעתי היום מהר-הצופים למרכז העיר (בגלל מחויבות קודמת, לא בגלל השרשור
) בקו 4א', והגעתי תוך חצי שעה, כולל הליכה ברגל, קרוב מאוד ל-YOYO. צריך לרדת ברח' המלך ג'ורג' ליד המשביר, לרדת את המדרחוב (יש עוד רחוב אחד קצר שמפריד בין המלך ג'ורג' למדרחוב בן-יהודה), להגיע לככר ציון, ומשם ההמשך הוא רחוב יפו. צריך לחצות את הכביש, כי YOYO נמצאת בצד השני, ומשם עוד הליכה קצרה דרומה.

אבל מומלץ יותר לקחת את קו 19 - הוא הרבה יותר יעיל מ-4א' כי הוא נוסע ישירות מכיש מס' 1. 4א' נוסע דרך שכונת רמת אשכול ועוצר בתחנות ביניים רבות. אבל קו 19 עוצר בתחנה שונה מזו של 4א'.

בכל מקרה - כשאת מגיעה לירושלים אני ממליץ לך לנסוע בפעם הראשונה עם מישהו שמכיר את האיזור, כדי להתמצא יותר בקלות!

LadyShalott

New member
ואני כבר חשבתי לי

שקווסט היוגורט שלי הוא זה שהוציא אותך מהבית :)
אני בהחלט אבדוק את קו 19 ביום חמישי, ביום הפתוח.

LadyShalott

New member
עדכון בנוגע ל-YO YO יוגורט

אז הייתי שם היום. (או לפחות אני חושבת שבסניף הספציפי... הוא נמצא ליד רחוב בן יהודה? איפה שכל התיירים?)
נחלתי אכזבה ענקית.
אמנם היה להם שם טעם שאינו וניל- פירות יער- אבל שום זכר לרוטב שוקולד לבן. המוכרת החביבה הסבירה לי שעד לפני חודש עוד היה להם, אבל עכשיו בוטל :( ואין להם טעם מלון, למרות שבסניפים אחרים דווקא יש.

החיפוש ממשיך.

subatoi

New member
או לקחת את הרכבת הקלה,

כמו שציינו פה לפני. די נחמד ושונה מאוטובוסים.
אה, ואני לא יודע אם re:bar נחשב "יוגורטיה", אבל גם זה קיים באזור של כיכר ציון.

amit1270

New member
לא צריך להיבהל, להפך

לרדת מהרכבת הקלה (רק"ל) בתחנת "יפו מרכז" ולהמשיך ברגל בכיוון "למטה". ממש נחמד ללכת לאורך מדרק"ל יפו ולשמוע את ה"גלינג גלינג" כל כמה דקות. אירופה...

למעלה