יוגורט ראשון

גם למבי

New member
יוגורט ראשון

הי לאסתר וליועצות! שכחתי מתי ניתן לתת יוגורט ראשון - אחרי 9 חודשים או אחרי שנה? בדף שקבלתי צאסתר לפני 4 שנים כתוב לאחר שנה אבל אני זוכרת את אסתר אומרת שאחרי 9 חודשים כבר מותר יוגורט, ביצה ופשטידות. זה נכון? המון תודה ושבת שלום!

בגיל 9 חודשים

מותר רק את החלמון (כמובן אחרי שבושל כביצה קשה). חלבון רק בגיל שנה. מגיל 9 חודשים מותר מוצרי חלב. חלב ניגר מגיל שנה. אם יש אלרגיות במש' לחלב ומוצריו כדאי אפילו לחכות עוד...

גם למבי

New member
אסתר אמרה ש

אחרי 3 ימים של חלמון, אם אין תגטבה אלרגית אפשר לעשות חביתה (בגיל 9 חודשים). התמשפט הראשון שלך מתייחס ליוגורט או לביצה? אני כבר מבולבלת...

כתבתי אתמול ממחשב אחר...

אז כנראה שיש כל מני דעות לגבי חלבון ביצה- תעשי מה שנראה לך מתאים (הבטן של הקטקנטן שלי מאוד רגישה אז אני מעדיפה ללכת עם המחמירים...) יוגורט מותר מ-9 חודשים וכך גם שאר מוצרי חלב, למעט ממש חלב (חלב ניגר)- שאותו מותר מגיל שנה. מקווה שהפעם כתבתי יותר מסודר....

גם למבי

New member
אחלא! תודה! ואסתר -

האם אני זוכרת נכון ומותר לתת צהוב של ביצה אחרי 9 חודשים? והאם אחרי 3 ימים מותר לעשות חביתה מכל הביצה? נשיקות! דנה

גם למבי

New member
Esther - Am I right?

ממסה להקפיץ: Do I remember correctly and we can serve an egg after 9 months (first the yellow and then an omlette from the whole egg)? Thanks and lots of kisses! Dana

Hey Dana

Teh health ministry has changed their guidelines since then, so I refer moms to vered lev for more updated information. I think that you have to wait with eggs now, but I am not sure.​

למעלה